Mindent tudni akarok Németországról
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
DECOTEXT írta: Elöttem ez mindig titok marad! Ez a szó, hogy "München" egy varázsszó lehet valószinü!
Ez lehet otthon a Aliz csodaországában a csodaváros, amitöl vilagmegváltó megoldásokat várnak! Sajnos a legtöbben nem tudják, hogy ehez rengeteg pénz kell, amit bizony elöbb meg kell keresni!
...tudod...HB sör, oktoberfest, mások is ott vannak.....
Én egyszer jártam arra autóügyben...többet sem megyek (autóért oda)
Amit akkor láttam nem tetszett. Persze az is igaz, hogy nagyváros és biztos egy lepukkant részét láttam. Tele volt fekával, meg bajuszos hollanddal
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
kfz írta: ...tudod...HB sör, oktoberfest, mások is ott vannak.....Én egyszer jártam arra autóügyben...többet sem megyek (autóért oda)Amit akkor láttam nem tetszett. Persze az is igaz, hogy nagyváros és biztos egy lepukkant részét láttam. Tele volt fekával, meg bajuszos hollanddal
Én nem fikázom Münchent. Nekem tetszik a város, a lányom is ott él (de nem ott startolt, sem az egyetemi időszakban, sem a szakmai pályafutásával). Kényelmes, nyugis város, DE! Amit én nem értek az a most indulók és kivándorók igénye, ezzel várossal szemben. Mint pályakezdőnek jó fizu kell, mivel családdal akar... így legyen egy olcsó kéró... és hát a megélhetés is legyen olcsó! Ez egy irgalmatlan nagy paradoxon amit nem lehet megoldani:
Először is mindenki aki most jön az pályakezdő lesz itt hiába van 90 év gyakorlati tapaszatalata! ERGO: nem lesz a fiezetése magas. Ebből adódik azonnal, hogy nem fog tudni olyan lakás bérelni ami az igényeinek megfelel... Münchenben! A továbbiakban, nem is fog tudni normálisan megélni pláne nem családostól ahol a házastárs esetleg nem is dolgozik
Szóval nem értem a München mániát, na! Miért nem informálják magukat az emberek? (Arról nem is szólva hogy legtöbben minden tartalék nélkül vágnak neki s ennek ellenére akarnak egy drága városban legyökerezni!)
Ma Németországban van 76 nagyváros, ebből kilencben többen laknak mint félmillióan!
DCT
- rbert
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 11
- kiralytibor73
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 2
Segítséget szeretnék kérni!Családommal most költözünk ki Németországba.Feleségem munkát kapott a Fekete Erdőben ápolóként.Én kinn dolgozom 1 éve Münchenben(GBR-ben),ahonnan most ki kell lépnem.Igaz,van egy magyar főnököm,aki nem tudom hogyan fogja a papírjaimat ideadni.......A feleségemnek rendes hivatalos szerződése van, ezért is döntöttünk úgy, hogy inkább én adom fel az amúgy is bizonytalan munkahelyem.Van 2 gyermekünk, a kisebbik most kezdené itthon az első osztályt, a nagyobbik pedig a 6.-at.Mi a teendőnk a kiköltözéssel kapcsolatban?Hol tudok én bejelentkezni a munkaügyi hivatalba? Szeretnénk ott a környéken nekem is munkát találni.A gyerekeket hogyan tudom iskolába beíratni?Van itthon valami teendőnk,pl. ki kell őket jelenteni a gyámügyi hivatalnál?Igaz, hogy én kinn dolgoztam, de eddig sajnos mindig magyar főnök keze alá dolgoztam, meg is jártam sokszor.........Ezért nem vagyok járatos az ügyek intézésében.Kérem aki tud segíteni és tanácsokat adni írjon!Köszi
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
Olvass már picit vissza, itt mindent megtalálsz amit kérdeztél.
Annyira azért legyél önálló hogy keresgélsz az oldalon. Az összes kérdésed ki volt már vesézve itt.
Bár ha képes vagy egy GbR -es idiótának gályázni.......
A papírjaidat meg úgy kérd el, hogy: Főnök jöttem a papírokért! ....ha nincs akkor meg egy erős jobbossal állbakapod és már rendben is vagy. Meg a nyomorult lehúzós marhája is. Általában csak a pofájuk nagy amúgy hatodik senki mind. Jelentsd fel az illetékeseknél a gyökeret is meg magadat is. Esetleg megúszod kisebb bírsággal, de legalább egy menősködő idiótával (a főnököd)kevesebb lesz a placcon.
.......mindig kiborít, hogy hogyan tudtok egy gbr-es magyar majomnak melózni....mik vagytok? Rabszolgák?
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nagy hiba volt! A papirokat és a maradék juttatást úgy kérd, hogy közben fogod a torkát....Értsd: ne levelezgess vele, hanem személyesen mindent s azonnal!kiralytibor73 írta: Segítséget szeretnék kérni!Családommal most költözünk ki Németországba.Feleségem munkát kapott a Fekete Erdőben ápolóként.Én kinn dolgozom 1 éve Münchenben(GBR-ben),ahonnan most ki kell lépnem.Igaz,van egy magyar főnököm,aki nem tudom hogyan fogja a papírjaimat ideadni.......
Béreljetek egy furgont. Jobb persze egy hosszú T5-ös VW. Pakoljatok össze s a már előzőleg kibérelt lakáshoz szállítsátok oda a cuccot! 1-2 héten belül leülepszik a dolog!kiralytibor73 írta: A feleségemnek rendes hivatalos szerződése van, ezért is döntöttünk úgy, hogy inkább én adom fel az amúgy is bizonytalan munkahelyem.Van 2 gyermekünk, a kisebbik most kezdené itthon az első osztályt, a nagyobbik pedig a 6.-at.Mi a teendőnk a kiköltözéssel kapcsolatban?
Az adott lakóhelyed szerinti munkaügyi hivatalában! A gond, hogy mivel GbR tag voltál ez azt jelenti hogy vállalkoztál. Nem hiszem hogy megfelelően fizettél járulékokatt, így semmi nem fog járni! Nézz utána, hogy egyáltalán van e betegbizttosításod! Ha tévednék akkor bocs'!kiralytibor73 írta: Hol tudok én bejelentkezni a munkaügyi hivatalba?
Igen ezt ismerem! Sokak álmodoznak ilyenről, de ha van egy keresett szakmád az nagy előny!kiralytibor73 írta: Szeretnénk ott a környéken nekem is munkát találni.
A lakóhelyed szerinti területi iskolába! Kb 20 percet vesz igénybe, de elehet hogy az iskola előtt kell egy integrációs tanfolyamot is csinálniuk!kiralytibor73 írta: A gyerekeket hogyan tudom iskolába beíratni?
Nos, ez az amin itt valószínű, hogy senki nem fog csodálkozni!kiralytibor73 írta: Van itthon valami teendőnk,pl. ki kell őket jelenteni a gyámügyi hivatalnál?Igaz, hogy én kinn dolgoztam, de eddig sajnos mindig magyar főnök keze alá dolgoztam, meg is jártam sokszor.........
DCT