Mindent tudni akarok Németországról
- evoxandi
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 4
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alsyke2
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
A férjemmel k.b. 2 hónap múlva indulunk Németországba dolgozni ( még nincs konkrétan, hogy hol tudnánk dolgozni). Helységet / várost úgy hívjak hogy Saarbrücken.
Van- e valakinek tapasztalata arra felé?
Hol kaphatok több információt a helyi adóval kapcsolatban például?
Én alap fokon beszélek németet ( ezen kívül még oroszul, szerbül ), a férjem angolul ( szerbül).
Magyarországon kistelepülésen volt egy kis vendéglátói helyünk, de két éve kellet bezárni.
A szakmám betanított szakács, üzletvezető, felszolgáló.
A férjemnek üzletvezető, felszolgáló. Az iskolai végzettsége lakatos.
Ezen kívül szálódai vezetési tapasztalattal rendelkezünk mindketten.
Van még egy kérdésem: a környéken bérlemény mennyibe kerül? Hol tudok megnézni?
Minden információt előre is köszönöm szépen!!!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ahogy részletesen nézem az átlagos 65-75 négyzetméteres kérók 450-550/hó + reszsi.Alsyke2 írta: A férjemmel k.b. 2 hónap múlva indulunk Németországba dolgozni ( még nincs konkrétan, hogy hol tudnánk dolgozni). Helységet / várost úgy hívjak hogy Saarbrücken.
Kedves Alsyke2! Ha még nins semmilyen munkahelyetek, akkor semmiképpen ne ragaszkodjatok ehez a településhez! Mivel a francia határon van (Luxemurg Belgiuum is közel.) Igy a munkanélküliség nem túl jó adatokat mutat. (Sokan dolgoznak "odaát is") Ha még nincs munkahelytek el se induljatok.
=====================================
Van- e valakinek tapasztalata arra felé?
Hol kaphatok több információt a helyi adóval kapcsolatban például?
Az adót mindenképpen a törvény irja elö. ami az egész BRD-ben érvényes. Saarbrückenben is! Kérdés hogy Te milyen adóra gondoltál, mert ebböl bizony van dögivel. A személyi jövedelemadó az az adócsoportodtól fog függni, igy erre senki nem fog tudni neked választ adni!
Én alap fokon beszélek németet ( ezen kívül még oroszul, szerbül ), a férjem angolul ( szerbül).Magyarországon kistelepülésen volt egy kis vendéglátói helyünk, de két éve kellet bezárni.
Ez nem rossz, de szeretném felhivni a szives figyelmedet, hogy Saarbrücken Németországban van, ahol a hivatalos nyelv a német. A város esetében lehetséges, hogy franciául is tudhatnak sokan, de az általad felsorolt nyelvekböl csak a német ami hasznositható!(Angol?)
A szakmám betanított szakács, üzletvezető, felszolgáló.
A férjemnek üzletvezető, felszolgáló. Az iskolai végzettsége lakatos.
Ezen kívül szálódai vezetési tapasztalattal rendelkezünk mindketten.
Nos ezekböl a "szakmákból", csak a felszólgáló szakma, illetve a lakatos, ha van ezekröl papir! Betanitott szakács az semmire nem elég, az "üzletvezetö" meg egy beosztás, amit itt kiválló német tudással is nehezen tudnátok megkapni, mert a pályán kezdök vagytok. ( A szálloda vezetöit felejtsd el, erre vannak itt németek!)
===================================
Van még egy kérdésem: a környéken bérlemény mennyibe kerül? Hol tudok megnézni?
ITT . << Ma 483 lehetöség közül válogathatsz! Most néztem, pillantanyilag a legdrágább 13.750€/hó rezsi nélkül. A legolcsóbb 160€/hó. A többi ebben a sávban van!
Ez tehát nem egy drága város! Elképzelhetö, hogy a francia közelség is számit!
DCT
- Alsyke2
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Köszönöm szépen, a válaszod nagyon hasznos!
Tegnap végre sikerült elérni régi ismerőst, aki Schweizerlandban él, sajnos Ö is azt mondja, hogy a Németországban jelenleg nagyon nagy munkanélkülisség.
Még a kiválasztott régió nem előnyös.
Még egyszer köszönöm a segítségedet!
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
- Köszönetek: 382
Biztosan nem ugyanazt a híreket hallgatjuk, azért tudom én éppen az ellenkezőjétÖ is azt mondja, hogy a Németországban jelenleg nagyon nagy munkanélkülisség.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Maya írta: Beküldte Alsyke2 :
Biztosan nem ugyanazt a híreket hallgatjuk, azért tudom én éppen az ellenkezőjét.Ö is azt mondja, hogy a Németországban jelenleg nagyon nagy munkanélkülisség.
Szóval én Saarbrückenröl beszéltem. A francia, luxemburgi és belga határok közelsége miatt a városban nem túl jók a munkanélküli arányok. Sokan dolgoznak külföldön is emiatt! Természetesen az egész országra nem vonatkozik az ilyen szintü munkanélküliség, de azért van sokkal rosszabb terület is, pl Mecklenburg Vorpommern, ahol néhány helyen 30%-os a munkanélküliség!
DCT