€7,80 bruttó órabér lehúzás
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 172
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Témaindító
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Cseppet másként fest a dolog ha nem éri meg valakinek de nem ez a kérdés.Miklós írta: Gergő, persze, hogy az ember a maradó pénzt számolja, mert ugye a kivételektől eltekintve ( akik egyre többen vannak ) nem családdal megy ki az emberfia. Innentől kezdve van itthon családfenntartásod, lakásfenntartásod, telefonköltséged, saját magad eltartása, néha hazajutás, és még ami hirtelen nem jut eszembe. Ha hónap végére nullára hozod mindezt, én azt mondom nem éri meg. Ha már egy kis tartalékot tud képezni minden hónapban, megéri. Ez nagyon egyénfüggő dolog.
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
Egyetértek, nem ez a kérdés. De ahogy feltetted, úgy nem lehet megválaszolni, ezért születtek pl. mindenféle megélhetési válaszok.
Aki itthon van, annak semmilyen összehasonlítási alapja nincs, tehát valamilyen saját kútfőből történő számítás alapján szavaz, és így a megéri - nem éri meg válasz lesz a vége.
Aki kinnt van, az meg nem szavaz, mert minek, van munkája.
Igazából, aki szavazott, annak kellene megindokolni, hogy miért lehúzás, és nem "kivülállónak" megmagyarázni, hogy mi is van.
- Eva10
- Látogató
Nem egeszen ertek Veled egyet. Azt mondod, tartalekot kepezni....hat szerintem ez egyeni. Ha Magyarorszagon nem tud megelni, itt meg igen, az mar szerintem haladas. Es azt is kell nezni, milyen szinten el meg otthon, es itt.
Azt is kell nezni, hogyha az itteni jövedelemböl akarja fizetni az otthoni hiteleit, meg az otthoni lakas fenntartasat is, az nehez lehet. Es ebben az esetben nem az itteni jövedelem keves, hanem a teher sok.
szia:
Eva
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
Ez volt az utolsó mondatom.Ez nagyon egyénfüggő dolog.
Egyébként egyetértek, minden relatív.
De, pont az ilyen beszélgetésekre nyitotta Gergő a Németország vs. Magyarország topicot.
Ide elvileg a lehúzást vagy korrekt órabért szavazóknak kellene leírni a véleményüket, de jelen állás szerint vagy nem tudnak írni, vagy nem merik vállalni a véleményüket.
Üdv: Miklós
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
Ha valaki megsértődik azon, amit írtam, lelke rajta.
DE
Nem ülök folyamatosan a gép előtt, viszont ahányszor ránézek, mindíg van a topicnak olvasója, és a szavazási erdmény is változik.
Tehát olvasó van, szavazó van, vélemény....