€7,80 bruttó órabér lehúzás

Több
13 éve 2 hónapja #7284 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: €7,80 bruttó órabér lehúzás

btgyrgytms írta: Ez az összeg a német állampolgárokra vonatkozik?

Az nagyon furcsa lenne.... :ohmy:

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 2 hónapja #7310 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: €7,80 bruttó órabér lehúzás

Szia Firewain, szia Decotext,
En ugy gondolom, az oraber kerdese nagyon relativ. Nem mindegy, hogy valaki segedmunkaskent dolgozik,vagy mernökkent. Az sem mindegy,mennyire tudja ellatni a munkajat a nemetekhez viszonyitva. Es ez nemcsak nyelvtudas kerdese, de az is.
Az sem mindegy, otthon mennyit keresett az illetö, mert ha többet, mint itt, akkor nem kell kijönni, hanem otthon is lehet maradni.
Bar erdekes, hogy az en informaciom szerint pl növer 3 müszakban több helyen csak 70-90 000, Ft-ot keres Magyarorszagon, de ha a nemet berröl van szo, akkor a 7-800-900 euro hasonlo munkaert keves - most nettot irok. Bar 3 müszakban ennel joval többet is lehet keresni, a 7-800 az arzthelferin bere lehet akar(persze lehet több is, most szandekosan nem a többet irtam).
Függ a ber a helytöl is, mert a keleti reszeken kevesebb a ber, de olcsobb az elet, nyugaton pedig több a ber, es dragabb az elet.
A berekböl altalaban meg lehet elni, de persze nem mindig könnyü. Ha Magyarorszagon könnyebb, akkor megint nem kell kijönni. Ugyanakkor a berekböl altalaban meg lehet elni, de nem biztos, hogy lehet belöle meg egy lakast, stb-t fizetni - mint ahogy a nemetek sem teszik.
Nem azt kell nezni, Decotext, hogy Te elvallalnad-e...valoszinüleg a kezdö bered keves nyelvtudassal Neked sem volt sok.
A kerdes, hogy a nemetek is ennyit keresnek-e, a valasz, igen. Ugyanugy hely- es szaktudas függö a kereset.
Az oldalon meg lehet talalni az atlagos bereket, azt meg lehet nezni a munkavallalas elött, es passzitani a szaktudashoz, nyelvtudashoz...a döntes elött.
sziasztok, szep estet:
Eva

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 2 hónapja #7396 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: €7,80 bruttó órabér lehúzás

Eva10 írta: ....
Bar erdekes, hogy az en informaciom szerint pl növer 3 müszakban több helyen csak 70-90 000, Ft-ot keres Magyarorszagon, de ha a nemet berröl van szo, akkor a 7-800-900 euro hasonlo munkaert keves - most nettot irok. .....
Eva

Nos, azért a megélhetés otthon, Mo.-on sokkal olcsóbb ám, és az ottani 90 ezer Ft azért nem azonos az itteni 800 eurós bérrel. Az én 2. emelti, kisvárosi (!) tömblakásos lakbérem 680 euró, rezsi nélkül és még nem is ettem!!! Otthon már 30-50 ezerért kaphatsz jó kérót bérbe! (Legalább is Zalamegyében van ilyen sok!) Ez csak közel fele a 90 ezernek. Aztán vegyük a rezsit hozzá és az élelmiszer árakat, máris másképpen néz ki a jó 90 ezer otthon, mint az rossz 800 euró itt kint!!! Vettél már itt kint 1 kiló kenyeret, egy kiló húst, vagy egy doboz cigit?(Igaz ez utóbbi luxus és én sem dohányzom, de ez is benne van a pakliban!)

Nem szabad ám abszolultértékben átszámolni!

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 2 hónapja - 6 éve 5 hónapja #7397 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: €7,80 bruttó órabér lehúzás

Szia Decotext,

Igaz,nem lehet abszolut ertekben szamolni. Szerintek azert több az a 800 euro. Lehet kis lakast is berelni, 3-400 euroert. Es bizony itt - Thüringia - az elelmiszer olcsobb, mint Magyarorszagon. A c i g i nem, de en sem dohanyzom, a paromet mindig otthonrol hozzuk.
Nem tudok, nem is akarok vitatkozni a szamaiddal. De: erdekes modon itt a nemetek megelnek ebböl is.
Persze en alapbert mondtam, termeszetesen ennel lehet többet keresni, az en arzthelferinjeim is többet keresnek most mar a jo munkajuk eredmenyekent. De eleg sokan dolgoznak reszmunkaidöben, minijobban is.
Mivel 3 eve kinnt elek, mar mindent vettem. Azt is tudom, ha sporolni kell - mert bizony volt idö, hogy nagyon kellett - bizony sokmindent lehet olcson kapni. Nem felejtem el a tavaly karacsonyi 5 -öt! - centes daralthust(250 gramm). Dec 24-en csak zaras elött röviddel tudtunk vasarolni menni, mert dolgoznunk kellett - es sokminden le volt ertekelve. Többek között a dec. 26-i lejaratu daralthus is. Ilyen arcsökkentes azert ritka, de ki lehet fogni olcso dolgokat.
Termeszetesen a ber erteke sokmindentöl függ, es bizonyara aki megel az otthonui berböl, az nem fog kijönni, miert is jönne.

szia:
Eva

Több
13 éve 2 hónapja #7398 Írta: btgyrgytms
btgyrgytms válaszolt a következő témában: €7,80 bruttó órabér lehúzás

Az a baj, hogy sok magyarban élő az eurós fizetést átszámolja forintba. De nem veszi figyelembe a német megélhetést, ez szerintem örök probléma marad. S ez azért van mert itthon nincsenek tisztában mennyi a minden napi ár(kenyér/kg, tej/liter,gáz/m3,10 km utazási költség).TOM

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 2 hónapja - 6 éve 5 hónapja #7405 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: €7,80 bruttó órabér lehúzás

Eva10 írta: .....Lehet kis lakast is berelni, 3-400 euroert. Es bizony itt - Thüringia - az elelmiszer olcsobb, mint Magyarorszagon. A c i g i nem, de en sem dohanyzom, a paromet mindig otthonrol hozzuk.
Nem tudok, nem is akarok vitatkozni a szamaiddal. De: erdekes modon itt a nemetek megelnek ebböl is....
szia:
Eva

Ez kétségtelen! A volt NDK területén lényegesen alacsonyabbak az árak! Én átlag árakról beszéltem. Felhozhattam volna a lányom lakbérét egy 56 négyzetméteres lakásért (rezsi nélül) 970 eurót fizet Münchenben - s ez még olcsó!- Ahol én lakom (Niedersachsen) ott egy tömbházban 3-400 euróért semmit nem kapsz legfeljebb egy WG-ben. (Wohngemeinschaft) A kisebb lakások sem olcsóbbak, mert abban meg a rezsi kevesebb és a bérbeadó ezzel érvel! (Legalább is a nyugati részen igy van.) Persze ingázhatnék én is 100 kilómétert és lakhatnék a volt határ másik oldalán is, fele annyiért mint most és nagyobb lakásban!

Lokálisan van sok olcsó megoldás! Rostockben vagy pl. Ribnitz Damgarten-ben 450 euróért tudok gyönyörü kertes házat, csak hát arra 36%-os a munkanélküliség... viszont a hús ott is sokkal olcsóbb! :unsure:

DCT