€7,80 bruttó órabér lehúzás

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 2 hónapja #7406 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: €7,80 bruttó órabér lehúzás

Ilyen arcsökkentes azert ritka, de ki lehet fogni olcso dolgokat.

Ezért nem kell kijönni Németországba!Ha valaki állandóan csak a leárazott cuccokat vadássza akkor elég 500 euró fizetés! A WG olcsó, van sok "olcsó árúk boltja" ahol a "3. Wahl" árukat kaphatod fillérekért, vehetsz lejárt szavatosságú élelmiszereket, stb....

Ezt otthon is meg lehet csinálni! Ezért kár otthonról eljönni a jobb élet reményében! Miért jobb akkor ez igy?

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 2 hónapja #7415 Írta: btgyrgytms
btgyrgytms válaszolt a következő témában: €7,80 bruttó órabér lehúzás

Mennyit keres egy szemetes német honban?-nálunk most bruttó 130 000 Ft.

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 2 hónapja #7418 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: €7,80 bruttó órabér lehúzás

Szia Decotext,
Lehet, hogy nem volt egeszen erthetö: jo dolgokrol beszeltem, amiket olcson meg lehet venni, es nem lejart szavatossagu, illetve selejtes arukrol volt szo.
Ugy erzem mintha nem egeszen lennel kepben az arakrol Magyarorszagon - ez nem csoda ha mar regen nem eltel otthon.
En amikor arrol beszelek, hogy lehet olcson is elni Nemetorszagban, azokra gondolok, akiknek szüksegük van ra, hogy minel jobb aron minel jobban vasaroljanak. Azt gyanitom eleg sok emberröl van szo. Ne haragudj, nem Rad gondoltam, nem akartalak megbantani.
En most mar jol keresek, de ha valamit meg lehet venni olcsobban is meg dragabban is, es a minöseg jo, akkor miert vegyem dragabban? Igy megengedhetem magamnak most mar, hogy mas dolgoknal meg ne sporoljak.
Bizony itt Nemetorszagban is sporolnak az emberek. Eppen a multkor a fodrasznal olvastam az ujsagot - sajnos maskor nemigen van ra idöm - es több receptet is közöltek, amiket 2-3-5 eurobol meg lehet fozni.
Bizony a gyerekruhakat itt is körbeadjak a csaladban meg az ismerösi körben.
En nagyon sokaig nagyon szegeny voltam, es mar amikor dolgoztam, keves fizetesböl (minimalis paraszolvenciaval) 2 gyerekkel elegge nehez volt az elet. Bizony megtanultam, hogy sok kicsiböl könnyen lesz sok penz - ez most nem csak üres szo - en egyszer megszamoltam, apro dolgokbol nagyon sok össze tudott jönni.
Amit irok, errefel igaz - en a volt NDK-ban elek, bar megfordulok eleg gyakran Frankfurtban is. Termeszetesen nem beszelhetek a nyugati reszröl - ha jol tudom, ott aranyosan jobb a kereset es dragabbak az arak.
Azt gyanitom, a Nemetorszagban mostanaban dolgozni kezdök többsegenek inkabb kevesebb a penze, mint több, nekik esetleg segithetnek ezek az eszreveteleim. Ha megsem, akkor elnezest kerek...
szia:
Eva

Több
13 éve 2 hónapja #7464 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: €7,80 bruttó órabér lehúzás

Kedves DECOTEXt.

"Ezért Nem kell kijőnni Németországba! Ha valaki állandoan csak leárazott cuccokat vadásszaakkor elég az 500 euros fizetés! stb."

Kérlek áruld el te miért jőttél ki németországba és hogy kezdted.?
Nem szabad kritizálni, és elitélni azokat akiket nem ismersz, :blush:
Sajnos olyan helyzet alakult ki magyarországon ,hogy menekülnie kell legtőbb embernek abbol a helyzetből amibe került őnhibáján kivül. :sick:

Kérlek téged mivel te jársz magyaroraszágra légyszives vigyél haza 60 ezer forintnak megfelelő eurot és élj meg bellőle egy honapig,mert ez az átlag fizetés otthon. fizesd reszit és még egyél is bellőle, majd akkor meglátod, te is vadászni fogod a leárazott termékeket, sporolás képpen :blush:

Menyem a főldhivatalban dolgozik ügyiratkezelőként kemény 60 ezer forint a kőzalkalmazotti fizetése.Most ,hogy elváltak, egyedül maradt a kislányával hétvégeken 9-22ig lángost árul azért hogy kitudja fizetni a rezsijeit, de már másra nem jut bellőle :sick:
És ez csak egy péda .Lassan az otthoni emberek varázslová válnak :blush:
Én példámat már nem emlitem,hogy őzvegyen hogy tartottam el 3 gyerket egyedül, hány orákat dolgoztam, és ide jutottam 48 évesen, elhagytam az országot , szerencsémre találtam egy német férfit aki párjáva fogadott és tudod igen jol menő vállalkozo, de még én is megveszem, a leárazott dolgokat :blush: még most is.
Mert sporolok vele, és másra jut.
Ugy hogy aki kijőn 700-800 euroért dolgozni németországba talán azért jőn mert ez még ha kevés is de még mindig jobb mint az otthoni.
És igy probálj gondolkodni, ne a német feleddel.,akkor megérted a kijővő embereket is :P
Üdv Terézia
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Maya, Eva10, Juditka

Több
13 éve 2 hónapja #7469 Írta: btgyrgytms
btgyrgytms válaszolt a következő témában: €7,80 bruttó órabér lehúzás

Mivel Magyarországon éldegélő magyar vagyok még, így magyar túlélési mentalitásom van s az ehhez kapcsolódó gondolkozás móddal.Németországban ha van főállásom akkor lehet mellette mellék állásom is(ami nincs bejelentve-schwarzarbeit)?
Mennyire "szokás" németben a fekete meló vagy csak ez magyar virtus?

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 2 hónapja #7472 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: €7,80 bruttó órabér lehúzás

Szia Terezia!

Ugy tünik, hasonloan gondolkozunk. En is özvegy vagyok, 2 gyereket neveltem özvegyen, a fiam az elsö ferjemnel maradt a valas utan, oda is segitettem, ha tudtam. Nem panaszkodhatom, az utolso evekben jol ment a praxisom - az utolso 10 evben maganpraxisban dolgoztam - de ennek az volt az ara, hogy szinte folyton dolgoztam, hetvegen is, este is. Egy hetre tudtam elmenni nyaron szabira, de ott is folyton velem volt a telefon....Nagyon nehez volt. Az en nemet baratom Magyarorszagon elt es dolgozott 25 evet, es amikor megszünt az allasa, es egyre jobban latszott, hogy az otthoni helyzet csak rosszabb lesz, elkezdtünk gondolkozni, mi legyen. Svedorszagban lett volna ajanlat, ott több penzert kevesebbet kell dolgozni...de nekem Nemetorszag jobban tetszik, a nagyobbik lanyom Baden-Württenbertben van, es a munkatol meg nem felek.
Mi nök talan jobban tudjuk a penzt beosztani, az en paromnak sincs mindig fogalma, mivel lehet es mivel nem kell sporolni. :) Nekem pl nagyon tetszik, hogy itt jo minösegü arukat lehet talalni olcson....es igy most mar - ahogy Neked is - mashol meg nem kell sporolnom. Itt is nagyon sokat dolgozom, de stabil a helyem, valoszinüleg nyugdijig lesz mit csinalnom.
Es ugy gondolom, ha valaki jo szakember, es tud dolgozni, akkor talal itt munkat, es mindig meg tud elni.
Ja, es a sporolas nem magyar szokas, mert itt is megnezik az emberek, hogy mit vesznek. Es az a 7-800 euro az otthonihoz kepest sokkal jobb ( ha nem, akkor meg nem kell kijönni). Talan ott tevednek el többen, hogy az itteni elet mellett az otthoni lakast, stb-t is fizetni akarjak a keresetükböl. A nemetek sem tudnak 2 lakast fenntartani a fizetesükböl, nem tudom, a magyaroknak miert kellene.
De ha valaki mar regebben itt van, akkor persze tud jobban is keresni. Persze annak ara van, mert lehet, 3 müszakban, nehez munka, stb..., es persze a nyelvet is tudni kell, legalabb a szakmajaban. Az csak alom szerintem, hogy nyelvtudas, szakma nelkül, keves munkaval sokat keresni...Es a jo szakembert megfizetik, egy kollegam gyerekei mostanaban kezdtek itt a Boschban, azt hiszem, 4-5000 eurot keresnek, persze jo nyelvtudassal, mernökök.
szia:
Eva