€7,80 bruttó órabér lehúzás

Több
13 éve 3 hónapja #6502 Írta: nagyberci
nagyberci válaszolt a következő témában: €7,80 bruttó órabér lehúzás

Nekem a nettóm 1550 €, (5-ös adócsoportban) de ha mindent kifizetek (lakás, biztositások, rezsi, kocsi, stb.) akkor nem marad annyi "elkölteni egyéb megélhetésre" mint amit Te itt felsoroltál! (Kocsi kell mert ahol lakom onnan semmi más lehetőségem a munkába járni!)

En most mar igazan nem ertem DECOTEXT, hogy te hogy is tudod fenntartani magad, annak ellenere, hogy nem is keresel olyan rosszul?

Azert vagyunk a vilagon, hogy valahol otthon legyunk benne!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 3 hónapja #6504 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: €7,80 bruttó órabér lehúzás

Szia Decotext,

Irtad: "Nekem a nettóm 1550 €, (5-ös adócsoportban) de ha mindent kifizetek (lakás, biztositások, rezsi, kocsi, stb.) akkor nem marad annyi "elkölteni egyéb megélhetésre" mint amit Te itt felsoroltál! (Kocsi kell mert ahol lakom onnan semmi más lehetőségem a munkába járni!)"

En ugy gondolom, nem ugyanaz a helyzetetek, Pl nem hiszem, hogy
btgyrgytms-nak autoja lesz, több biztositast fizet, rezsije sem lesz pl. Igy a kiadasok sincsenek hasonlo szinten. Azt is nezd, hogy valoszinüleg nem is hasonlo dolgokat vasaroltok...Mert ugye van a lakasnak biztositasa, az autonak, a kutyanak, a rechtschutz, stb...ezek mind nem kellenek neki. Es igy tovabb...

szia:
Eva

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 3 hónapja #6510 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: €7,80 bruttó órabér lehúzás

nagyberci írta: Nekem a nettóm 1550 €, (5-ös adócsoportban) de ha mindent kifizetek (lakás, biztositások, rezsi, kocsi, stb.) akkor nem marad annyi "elkölteni egyéb megélhetésre" mint amit Te itt felsoroltál! (Kocsi kell mert ahol lakom onnan semmi más lehetőségem a munkába járni!)

En most mar igazan nem ertem DECOTEXT, hogy te hogy is tudod fenntartani magad, annak ellenere, hogy nem is keresel olyan rosszul?

No, én nem sirtam ám, csak adatokat közöltem! A megoldás: a nejem is dolgozik! Egyszer nem állitottam, hogy én rosszúl élek, csak azt, hogy itt sokan gondban vannak a fizetésükkel, s a megélhetéssel. Csak példának hoztam fel a dolgot.
Mivel 2 gyermekem is már kirepült (33/31), s dolgoznak igy természetesen nem élünk rosszul, de luxusban sem! Egy második emeleti bérlakásom van, 78 négyzetméter. (Rezsivel tegnaptól: 730€/hó mert eneltek mindent)Ráadásul 2 kocsit is kell tartanunk, mert különbözö irányban ingázunk s a reggeli/délutáni torlodásokban nem akarunk részvenni! Az egyik egy Matiz brutális 0,8 literes kávédarálóval (luxus?). Ha mindent kifizetek (kaját, s hasonlót kihagyva) akkor gyakorlatilag elmegy a nettóm. Igy a nejem fizetéséböl viszont nagyon jól megélünk!

Ezeket azért irtam le, hogy más is lássa a dolgokat! Egy átlagos fizetésböl egy család, nem nagyon ugrálhat, pláne nem ha van egy-két gyerköc is! Egy jogi biztositás itt az NSZK-ban elengedhetetlen, nem árt, egy felelösségbiztositás sem, stb. Ezek mind pénzbe kerülnek, s úgy tünhet, hogy kidobott pénz, de ha szükség van rá akkor derül ki az igazság! Viszont templomi adót soha nem fizettem (Kirchensteuer), Erre figyelni kell, mert automatikusan vonják, ha nem szólunk!

DCT

Több
13 éve 3 hónapja #6514 Írta: szabinacska
szabinacska válaszolt a következő témában: €7,80 bruttó órabér lehúzás

Szerintem sem lehúzás,ha a szállás is biztosítva van akkor meg pláne.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Több
13 éve 3 hónapja #6527 Írta: eras72
eras72 válaszolt a következő témában: €7,80 bruttó órabér lehúzás

Sziasztok !

Lehúzás az a dolog mikor ki csalnak tőled több ezer forintot a munkáért,és a pénzedért nem kapsz semmit !
Szerintem sem lehúzás ,gondolkodj otthon Magyarországon mennyit keresel ?
Ha ki jössz dolgozni tudnod kell mi vár rád ,mert nem minden munkáltató add lehetőséget szállásra !Ha valaki elakar indulni és németül is beszél alapfokún akkor rajta!Sehol se jobb a helyzet !Erika
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Több
13 éve 3 hónapja #6529 Írta: Lizy007
Lizy007 válaszolt a következő témában: €7,80 bruttó órabér lehúzás

Szerintem sem lehúzás, diplomás nyelvtanárok ajánlanak nyelvórát 10 euróért óránként. És mivel a legtöbben vállalkozóként dolgoznak, ebből elvileg még adóznak, járulékot fizetnek, stb.... 8 euro óránként kezdő külföldiként (az most mindegy, hogy a szakmájában nem kezdő - Németországban úgyis ő lesz az 'új ember'), szállással, néhol még kajával is, ez nekem elég korrektnek tűnik betanított munkáért.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: eras72