€7,80 bruttó órabér lehúzás
- juhaszlaszlo4
- Látogató
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kisne
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 143
Igen ugy tünik, jol megtanultuk az élet sava borsát.
Munkátol én sem félek, és háll Istennek szakmám van 3-is.
Itt nem vagyok rákényszerülve a munkára, párom eltartana de ebbe én nem megyek bele, mindig egyedül Őnnelláto voltam, és felneveltem 3 gyereket Lányom 33 éves egyetemet végzett rendőrtiszt,nyomozo, Fiam a kicsi 28 éves 195 magas nagy ő Számitogépes rendszergazda és a kicsi 19 éves 2m5cm most talán megtalálja a helyét mert ő otthagyta a gimit és most villanyszerelőnek tanul ő most még lázad ,amiért én kijjőttem és ő hallani sem akar a kikőltőzésről igy sajnos nekem bizony elkell tartanom még otthon a házamat is
Igy bizony én dolgozom és keresem még a lehetőségeket, sajna még kevés nagyon a vendégem itt a pici faluban 5 masszőr van
De nem adom fel mert a panzio szuper, jol érzem magam, és várom a őregek otthonát amit most bővitenek, oda talán elhelyezkedhetek ha kész lessz mert szociális ápoloi végzettségem is van
Természetesen a cég még hiteget a masszázzsal ,de már nem hiszek nekik, itt is vannak azért ahogy látom, simlisek Németországban is
Az őreg első szakmámban mint titkárnő már nem is gondolkodom meg ki is nevetnének vele
Ugy hogy harcolok, hogy megálljam a helyem mind a két országban
Szio Terézia
- Eva10
- Látogató
Igen, en is fenntartom az otthoni lakasomat meg, bar msot szeretnem eladni . Nekem sem volt egyszerü a kisebbik lanyommal, de ö meg kisebb volt, igy velem kellett jönnie. Az elso idöben minden szünetben hazament, most mart nem igenyli.
Most mar nagyon jol tud nemetül, es ö is kezdi latni az otthoni helyzetet. Talan probald meg a fiadat kicsit hosszabb idöre kihozni, hatha megtetszik neki. Persze egyedül lakni egy hazban fiatalon az szuper lehet neki...de Neked meg nagy teher. En megmondanam neki, hogy ezt a luxust nem tudom megengedni magamnak, es különben sem szeretnem, hogy egyedül lakjon...en igy csinalnam, es amig otthon van, szorosan ellenöriznem. suny vagyok, ha azt mondom, hogy ez valami csodas lehet a gyereknek egyedül elni egy hazban, eltartjak..persze, hogy nem akar kijönni. A parom lanya it otthon van, de ö nagyon limitalt penzt kap, igy dolgoznia kell mellette, ha kicsit jobban akar elni, mert a penze nagyon szükös. Ö is 19 eves.
Tudodm, nehez....
A masik: nagyon jol gondolod szerintem, hogy nem akarsz függeni a parodtol....vegülis hosszu az elet, barmi törtenhet. Es en is dolgoznek mindenkeppen, de ha sok penzem volna, akkir nem ennyit...
Az öregek otthona nagyon nehez munka, talan inkabb mas jobb lenne. Vegülis van idöd, nem tudom, milyen vegzettseged van. Ha fizioterapeuta vegzettseged lenne - es itt is meg lehet szerezni, akkor dolgozhatsz akar az egeszsegügyben, es receptre, vagy privat betegnek szamlara. Utana lehet kerdezni, hogyy ahol Te laksz van-e ilyen lehetöseg. Nem a tanulasra gondolok, hanem a szerzödeskötesre a KV-val.
Ugyanis - legalabbis - orvosoknal ezt limitaljak. De ha nincs, akkor is dolgozhatsz privat - szamlat irsz, es a privat betegnek kifizeti a kassza jo reszet, de po egeszsegfenntartas cimen egyebkent is le lehet irni....legalabbis nekem ezt mondta a könyvelö....a szamla GOÄ szernt megy, es szabott arak vannak...
Csak ötlet volt....mert Altenheimben dolgozott rövid ideig egy baratnöm, ö is masször, de nagyon neheznek talalta.
szia:
Eva
- kisne
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 143
Igen kemény lépés egy nőnek,főlleg egyedül állonak belevágni a nagyvilágba,de ha muszály meg kell tenni.És nem bántam meg
A fiam tavaly nyáron itt volt velem és megakart szőkni, mint mondta életében igy nem unatkozott, ki sem mozdult a házbol , csak a laptop. persze,hogy unatkozott.
Otthon apja után kapja az árvaságit, és én fizetek mindent még plussz.
Én is probálom a házat eladni, vagy elcserélni 2 kissebbre , de most egy nagyobb házat eladni lehetettlen kis vályog házakat gyorsan megveszik,olcson, de nagyobbat, és én pest mellett élek ott még drágábbak a házak.
De hát előbb utobb csak rendeződik ez is ,reménykedem
A munka igen tudom az őregek ápolása nem kis feladat, 2 barátnőm is csinálja és mesélik néha katasztrofa.
De a panzioban csak 3-4 orát dolgozom hiába szeretem ez kevés pénzügyileg .probáltam másik minijobbost vállalni, itt sok ez a fajta munka de a senki nem vállalja fel a fizetni valo 21 %-ot utánnad, mert ha már van egy minijobbod a másik munkaadonak kell utánnad vállalni a kővetkező 21 %-ot a tőbbit neked.
Igy aztán előbb utobb kell keresnem egy egész napos állást, mert ebből a minijobbol se nyugdijjam ,se biztositásom mert ugye ha mindent kifizetnék nem maradna semmi belőlle
És persze itt szeretnék a faluba valamit ne kelljen még utazgatni is
de majd előbb utobb kiderül mi is lessz
Sajnos fizioterapeuta nem vagyok. 12 éve tettem le a pedikürt és manikürt egy tanfolyamon előszőr evvel dolgoztam Gődőllőn a szalonban. Majd utánna végeztem el a sport masszázs tanfolyamot.
És ezek okleveles tanfolyamok, nem is tudom, hogy ezek most élnek e-itt elfogadják-e ezeket a papirokat 11 éve dolgoztam bennük,csináltam.
A párom azt mondja váltsam ki a magánvállalkozoit, és hirdessem magam , és kőzben csináljam a panziot aztán később alakul, csak a sok fizetnivalotol félek, mert otthon magánvállalkozo voltam aztán csak jőttek a csekkek jőttek, aztán már alig kerestem megélhetésre,csak a csekekre .
Szia Terézia
- Eva10
- Látogató
Tulajdonkeppen tanulni is lehet, ha szeretnel, semmiröl nem vagy elkesve....
De ha labapolast tudsz, nem tudom, elfogadjak-e itt a papirodat. Itt sok az öreg ember - talan Nalatok is - es szinte mindenki jar Fußpflegehez. Ami fontos, hogy bejelentett munka legyen, mert a fekete munkat nem szeretik.
Es mellette a masszazst is lehet esetleg csinalni, Te tudod...
A gyerekkel mindig nehez, az ilyen koruakkal meg különösen. Te tudod, milyen a fiad, en mndenesetre megmndtam az enyemnek, hogy van amire adok penzt, van amire nem. Ne itelj el, de aranyelete van, ha mindenre kap penzt, semmi megkötes. Ugyan miert szeretne akkor veled lenni, ha igy is jol el?
Nekem is nehez, de en gyakran sok mindent megengedek,de ha tele van a bili, akkor kemeny is tudok lenni. De ugye ezek a dolgok mindenkinel masok, es a dolgok melyebb ismerete nelkül meg igazan velemenyt sem lehet mondani. Mindenesetre a parom lanya most 2.-szor csinalta meg, hogy vettem neki vonatjegyet, es nem jött el. De meg az apjanak sem szolt, hogy nincs rajta a vonaton, elerhetetlen volt. A parom mar a rendörseghez akart fordulni, amikor elerte vegül. Na en erre mondtam, hogy a lany tölem többet semmit nem kap. (egyebkent is minösithetetlenül viselkedik velem). Az apjanak ez nem tetszett, erre mondtam, hogy az enyemekkel is ezt csinalnam, ha ilyet csinalnanak - persze ök nem csinaljak. Nehez lesz betartani, de majd megoldom. Az apja persze ad neki, amit akar, de en keresek többet. Bocs a peldaert...ez egy legutobbi törtenet.
szia:
Eva
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
1989 januárjában, még javában az NDK idejében jöttem ki egyedül, majd fél év múlva (szeptemberben) a nejem a két gyerekkel. 2 fő ok volt, amiből csak az egyik jött be. Az első, hogy a gyerekeknek jobb perspektivát* tudjunk biztositani.(Ez bejött!) A második, hogy kb. 4-5 év múlva egy kis pénzzel, haza megyünk és vállalkozunk.(Ez nem jött be, mert Horn Gyula kinyitotta a határokat és teljesen megváltozott a nyugati élet is.) Nem anyagi érdekből jöttünk ki!! Én akkor a Magyar Játékkaszinóban dolgoztam és nagyon jól kerestem a budapesti Hiltonban!!kisne írta: Kérlek áruld el te miért jőttél ki németországba és hogy kezdted?
* Már akkor nem volt elégséges a szemünkben az otthoni képzés! Sokat jártunk ausztriában, s más nyugati országban, így volt összehasonlítási alapunk, hogy milyen lehetőségek vannk!
Én ezt kétlem! A családunk mottója, hogy mindenki maga felel a saját sorsáért. Szerintem olyan nincs, hogy "önhibán kivül"! Nem kirtizáltam senkit, csak egyszerűen a véleményem irtam le! Nézd csak meg a sok devizás, bedőlt hitelű családot! Senkit nem kényszerítettek a hitel felvételére!! Ha valaki "menekül" Magyarországról, akkor jobb ha bele sem fog a kivándorlásba, mert akkor nem tudja gondosan előkésziteni a helyzetét és a jövőjét!kisne írta: Nem szabad kritizálni, és elitélni azokat akiket nem ismersz, Sajnos olyan helyzet alakult ki magyarországon , hogy menekülnie kell legtőbb embernek abbol a helyzetből amibe került őnhibáján kivül.
Hiába hangzik ez keményen, ha valaki ki akar jönni, az igenis szervezze meg és ne valamilyen nosztalgiás, vagy érzelmi, esetleg anyagi meggondolásból tegye, hanem RACIONÁLISAN szervezze meg!(Nyelvtanulás, szakmák, stb) Nem szabad elfelejteni, hogy a start időszakában bizony sok pénzre is szükség van egy újrakezdénél. Én csak azt kritizáltam, hogy ha valaki csak az olcsó és leárazott dolgokból tud itt megélni akkor nem sok mindent javitott a helyzetén, s így nem érdemes kijönni!
Először is, az tévedés, hogy 60 Ft az átlagos fizu országosan!kisne írta: Kérlek téged mivel te jársz magyaroraszágra légyszives vigyél haza 60 ezer forintnak megfelelő eurot és élj meg bellőle egy honapig, mert ez az átlag fizetés otthon. Fizesd reszit és még egyél is bellőle, majd akkor meglátod, te is vadászni fogod a leárazott termékeket, sporolás képpen.
Ma a magyar (országos!) bruttó átlagbér: 216.100 forint.(Statisztikai) FORRÁS: átlagbérek Mindig van lehetőség valahol, de vannak olyan területek, ahol keresni sem érdemes: Borsod, Békés. Aki tehát 60 ezerért dolgozik az a saját hibája! Másodszor, tudom, hogy 60 ezerből nem lehet ugrálni, ezért dolgoztunk a nejemmel mindig, mind a ketten! Amig kevés volt a lé, addig alabérletben,(1 szoba 4 személy!) később amikor jobb volt bérlakásban, majd vettünk egy kis (54 negyzetméteres) lakást amiben laktunk!
Tudom ez is keményen hangzik, de mi ezt végigcsináltuk, s addig keresgéltünk amig jobban nem kerestünk! Ma már 3 szakmám van és egy negyedikben dolgozom mint autódidakta, mert EZT FIZETIK meg!. Ha valaki a 60 ezernél megreked, akkor az a saját baja, s önmaga okozza a bajt! Miért nem költöztök Győrbe (audi)vagy Kecskemétre (mercedes).... el kell indulni, otthon is vannak lehetőségek!
Egy válás mindig katasztrófa! Ez nem jellemző és nem tipikus! Ezt nem lehet itt mintaként felhozni s ez is magánügy, amit ők okoztak maguknak! Ki a hibás abban, hogy elváltak?Menyem a főldhivatalban dolgozik ügyiratkezelőként kemény 60 ezer forint a kőzalkalmazotti fizetése.Most ,hogy elváltak, egyedül maradt a kislányával hétvégeken 9-22ig lángost árul azért, hogy kitudja fizetni a rezsijeit, de már másra nem jut bellőle
Szerintem otthon is lehet ennyit keresni, de legalább is 550-600 eurónyit! Ennyiért szerintem nem érdemes kijönni! Én senkit nem itélek el, aki ki akar jönni! Sőt, mint az előbb is írtam, "mindenki maga felel a saját sorsáért" ! Pláne , hogy most a 2/3-os kormány kimutatta a foga fehérjét!Ugy hogy aki kijőn 700-800 euroért dolgozni németországba talán azért jőn mert ez még ha kevés is de még mindig jobb mint az otthoni. És igy probálj gondolkodni, ne a német feleddel, akkor megérted a kijővő embereket is.
Akkor is az a véleményem, hogy gondosan meg kell szervezni. Információ kell: itt sem kolbászból van a kerítés, és azt ne feledd el, hogy a legtöbb kijövőnek nincs német társa, aki a kitikus állapotoknál segít! Én is teljesen egyedül intéztem mindent és nekem sem volt aki itt segitsen!
DCT