€7,80 bruttó órabér lehúzás

Több
13 éve 2 hónapja #7529 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: €7,80 bruttó órabér lehúzás

Kedves DECOTEXT

Azt hiszem nem jutunk előre :lol: te csak fujod a magadét, és nem látod az otthoni dolgokat,
reálisan.
És igen a 60 ezer ft-os kereset nem csak egyedi eset amit leirtam sok ismerősőm ebből él meg, mert nincs más lehetősége,
Persze a válás katasztrofa, de én csak arra gondoltam ,hogy milyen kevés a fizetés otthon, és amit leirnak statisztikában hogy mennyi a brutto bér vicc sok helyen.
És sorolhatnám az ismerőseim példáját miből élnek meg :) szinte varázsolnak honapvégére kenyeret az asztalra. :sick: és nem a saját hibájuk, mert keresnek munkát de NINCS. Van aki, munka mellet hétvégén takarit, vagy lángost árul, hogy megéljen vagy elmegy házhoz kertet ásni.És még ők szerencsések mert találtak valami munkát :blush:
Egész bartanya megye nem kőltőzhet Győrmellé mert ott van munka .És nagyon sokat Baranyábol járnak busszal Győrbe dolgozni, de nem sokkal tőbbet kapnak hidd el bért .És oda sem kell 2-3 millio ember max. 500.

"Nem anyagi érdekből jőttünk ki " talán, de azért itt mégis jobban kerestél nem? és a gyerekeidnek jobb iskolai ellátást adott németország :blush:
Akkor másnak miért nem jo indok ez ?

És készitse elő a helyzetét németországban,? persze előkészületek kellenek ,de most egyik, naprol a másikra utcára teszik az embereket :) és természetesen sokan bedőlnek a nyugat igéretének , sokan befürődnek vele az biztos :blush:
De aki komolyan gondolja és erre a lépésre szánja rá magát annak komoly oka van és segitséget kell adni neki, nem elriasztani nekem legalábbis ez a véleményem.

Az pedig ,hogy sokan OTP-t vettek fel talán az volt az oka, hogy probáltak családnak otthont teremteni, arra nem gondoltak, hogy a rendszerváltozás dupla visszafizetnivalot hoz.
És hadd dőntse el az aki ki akar jőnni, hogy megéri neki 500-600 eurot keresni, mert lehet ebből talán megmenti az OTP-s házát még otthon . :sick: ez is egy lehetőség és aki kijőn az tanul, maga kárán ,vagy nem :P
Én otthon éltem 48 évig, emberekkel dolgoztam, nekem is 3 szakmám van, ugy hogy én elég jol látom az otthoni dolgokat.
Sajnos , vagy nem sajnos ;) te tul régen szakadtál el otthonrol, és fujod, fujod a magadét,amit tatisztikákbol,kevés otthontartozkodásbol tudsz otthon kell élni abbol a fizetésből amiből legtőbben de nem baj kell mindig aki a dolgok fekete felét is megmutatja ;)
Ezért jo ,hogy nem vagyunk egyformák, tul egyhangu lenne minden, és az is jo ha mások a véleményeink :blush:
Üdv.Terézia
Üdv Terézia

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #7531 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: €7,80 bruttó órabér lehúzás

kisne írta: Azt hiszem nem jutunk előre :lol: te csak fujod a magadét, és nem látod az otthoni dolgokat, reálisan.

Szerintem nincs hol előrébb jutni. DECOTEXT szemszögéből sokan szeretnének és kevesen fognak (de garantálom, hogy) hasonlóan gondolkodni 10-15 év kinti élet után. Egyszerűen képtelenség, hogy közös nevezőre jussatok szerintem. :)
Nem is cél ez, bőven elég ha mindenki megismeri a különböző véleményeket és azt tart meg belőle amit hasznosnak ítél.
Felesleges harmadszor vagy sokadik alkalommal nekifutni a mennyiből élnek meg emberek, önhiba volt-e a fix kamatozású forint hitel helyett egy kiszámíthatatlan valutában milliókat felvenni 20-25 évre amikor 60 ezer forintot keres valaki.
Az egyik fél elkerülhetetlen és szükséges lépésnek látja majd mindig a másik pedig luxusnak esetleg őrültségnek vagy csak egyszerűen több évtized után sem engedhet esetleg meg magának vagy egyszerűen nem jellemző pedig 5x-10x többet keres. :)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kisne

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #7532 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: €7,80 bruttó órabér lehúzás

Azt hiszem nem jutunk előre te csak fujod a magadét, és nem látod az otthoni dolgokat,reálisan. És igen a 60 ezer ft-os kereset nem csak egyedi eset amit leirtam sok ismerősőm ebből él meg, mert nincs más lehetősége, Persze a válás katasztrofa, de én csak arra gondoltam ,hogy milyen kevés a fizetés otthon, és amit leirnak statisztikában hogy mennyi a brutto bér vicc sok helyen. És sorolhatnám az ismerőseim példáját miből élnek meg szinte varázsolnak honapvégére kenyeret az asztalra. és nem a saját hibájuk, mert keresnek munkát de NINCS. Van aki, munka mellet hétvégén takarit, vagy lángost árul, hogy megéljen vagy elmegy házhoz kertet ásni.És még ők szerencsések mert találtak valami munkát Egész bartanya megye nem kőltőzhet Győrmellé mert ott van munka .És nagyon sokat Baranyábol járnak busszal Győrbe dolgozni, de nem sokkal tőbbet kapnak hidd el bért. És oda sem kell 2-3 millio ember max. 500.

Kedves Kisné! Valóban ez így meddő vita. Én elhiszem, hogy sokan élnek kevés pénzből, de ki ennek az koa? Hidd el hogy a munkahelyekért és a fizetésekért nem az állam felelős, hanem a munkaadó! (Mint itt!) Ez már otthon sem szocializmus!

"Nem anyagi érdekből jőttünk ki " talán, de azért itt mégis jobban kerestél nem? és a gyerekeidnek jobb iskolai ellátást adott németország Akkor másnak miért nem jo indok ez ?

Én egy szóval sem mondtam hogy ez nem jó indok. Én azt mondtam hogy ha valaki MENEKÜL az nem jó tanács a kijövetelhez! S nem kerestem jobban, hanem sokkal rosszabbul -az első 4 évben-. Nekem nagyon jó volt a fizum otthon, s amikor egy gépészmérnök 10-12 ezret keresett (1985-ben) akkor én a Hiltonban 80-100 ezerrel jöttem haza! Mégis utnak indultam, mert a 2 gyerekem fontosabb volt mint a pénz! Az első 4 év nagyon rossz volt, de megszoktuk! Ma már nem is tudnánk haza menni mert az életünk és a nézőpontok teljesen megváltoztak! ma már semmit nem várunk el a komránytól, politikától mert MINDENKI MAGA FELEL MAGÁRÉT!!

De aki komolyan gondolja és erre a lépésre szánja rá magát annak komoly oka van és segitséget kell adni neki, nem elriasztani nekem legalábbis ez a véleményem.

ÉN SENKIT NEM RISZTOK EL, HANEM RACIONÁLISAN LEÍROK MINDEN ESETLKEGES PROBLÉMÁT! Szerintem jobb ha semmit nem hallgatunk el. Nekem ilyen segítségem annak idején nem volt (sajnos). Sem internetem (1989) sem ismerősöm nem volt, aki előre figyelmeztethetett volna! Azt meg nem szabad elfelejteni, hogy sok honfitársunk bizony teljesen hamis információval rendelkezik az itteni helyzetről, mert csak azt látják, hogy a "gazdag német turista" el tud lenni 3 hétig a Balatonon, vagy Hévízen. Te is tudod, hogy a 83 milliós német lakosságból a legtöbben bizony messze nem gazdagok! Nem mindenki neve Albrecht (ALDI) vagy Kant és nem mindenkinek van BMW gyára!

Az pedig , hogy sokan OTP-t vettek fel talán az volt az oka, hogy probáltak családnak otthont teremteni, arra nem gondoltak, hogy a rendszerváltozás dupla visszafizetnivalot hoz.

Értem! Tehát akkor ki ebben a hibás szerinted?
Biztos nem az állam vagy a politika! Azok akik rendszert akartak változtatni és azok akik a kapitalizmust akarták, most megkapták!

És hadd dőntse el az aki ki akar jőnni, hogy megéri neki 500-600 eurot keresni, mert lehet ebből talán megmenti az OTP-s házát még otthon .

Senkinek nem kötelező ingatlant venni!! lehet bérlakásban is lakni! A német lakosság legnagyobb része bérlakásban lakik pedig állitólag jobban élnek mint mi magyarok s vehetnének!

Egyébként abban tévedsz, hogy fújom a magamét! Évente 3x 4x megyünk haza. A lakásunk is meg van. Édesanyám él még, és (fura?) de a nyugdija 140 ezer forint, pedig "csak" tanár volt, politikai hovatartozás nélkül!! Szerintem aki ma 60 ezerből akar megélni az valamit nagyon elrontott és mástól várja a megoldást!! S igen! Bizony itt is oda költöznek az emberek ahol munka van vagy ingáznak. Van olyan kolegám aki 140 km-re ingázik, (NAPONTA 280km), mert ahol lakik ott nincs munka! Nem akarok okoskodni, csak azért "fújom a magamét", mert otthon is van sok minta, ahogy csinálni lehetne! Ott a szlovén lakosság! Sokkal hátrébről indultak és sokkal előrébb vannak, mert nem álmodoznak!

DCT

Több
13 éve 2 hónapja #7536 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: €7,80 bruttó órabér lehúzás

Igen Gergő ezt jol megfogalmaztad ;) mindenki másképp látja a dolgokat, és ez szuper igy. :blush: és ha már egy ember elolvassa a kétféle, véleményt és csak egyikkel segitettünk akkor már fél siker. :P
Üdv.Terézia
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 2 hónapja #7580 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: €7,80 bruttó órabér lehúzás

Szia Decotext,
Ne haragudj meg, ha leirom, de ugy erzem - az altalad leirtak alapjan -hogy te nem nagyon tapasztaltad meg a nelkülözest, igy nehez is azt elkepzelned.
nagyon szerencsesek vagytok, hogy jol kerestel otthon is, es az anyukad nyugdija is eleg magas, nem mindenki ilyen szerencses.
Most irhatnad, hogy nem szerencse kerdese. Ez is igaz, de vedd szamitasba, hogy nem mindenki születik magas ertelmi szinvonallal, nem mindenki tud 3 szakmat megtanulni. Attol a sajat szakmajaban nagyon jo szakember lehet.
Igazat tudok adni Kissnenek abban,hogy nem tud mindenki oda költözni, ahol jol fizetnek, es nem is kell annyi ember oda.
Es bizony aki jolkeres otthon is, es biztos a munkahelye, az nem akar kijönni. Itt azok az emberek keresnek munkart, akiknel nem ez a helyzet. Szemelyesen ismerek embereket, akok tisztesseges munkaval nagyon keveset keresnek.
Es a hitel: igen, senki nem volt köteles felvenni. De tudod te azt, hogy az embert rendszeresen felhivogatjak, hogy adnak ingyen bankkartyat, meg milyen kedvezmenyes hitelt, stb...csak reszletes kikerdezesre derült ki, hogy azert az megtsincs ingyen, illetve nem olyan kedvezmenyes. Es az autohitelemnel amikor kertem a szabalyzatot, aminek az elolvasasat alairom, nem adtak oda, azzal, hogy nincs nekik olyan. Aztan megszivtam...A következö auto megvetelenel majd egy napot kellett ülnöm a kereskedönel azert, mert nem voltam hajlando azt a -szamomra nem kedvezö - kötelezöbiztositast es cascot megkötni, amit ök javasoltak. Keszülterm, hoztam az ajanlatot az en brokeremtöl. Igy is majd egy napba került, es nemi eröszakossagba. Vedd hozza, hogy 50 eves elmultam, sok mindent lattam mar...de meg itt is megszivom neha.
Es emlekszem meg arra, amikor egyetemre jartam, a ferjem katona volt, a szüleim nyugdijasok, es volt egy kislanyunk. Semmi juttatasunk nem volt az ösztöndijon kivül, a katonai csaladi segely csak kesöbb erkezett. A tanacsnal semmit sem segitettek, mindenre azt mondtak, hogy majd talan... aztan egy idö utan nem birtam tovabb (akkor meg nem voltam ilyen hatarozott,mint ma), elsirtam magam, es mondtam, hogy probaljanak megelni igy...azonnal adtak 2000Ft.-ot - es 1980-ban nem volt keves penz.
Gyanitom, többen jarnak hasonlo cipöben, nagyon keves penzböl elven....
Es meg egy regebbi reagalasodra: igen, nem volt kötelezö rosszul fizetö szakmat valasztani. De:egy: hallottal mar a szakmai elhivatottsagrol? es kettö: nem mehet mindenki a Hiltonba dolgozni.
Es tudod, en is 3300 Ft-ot kerestem amikor elkezdtem dolgozni, ez nagyon keves volt, es en nemigen kaptam halapenzt. De azt a keveset is be lehetett osztani, tudni lehetett, hogy jövöre is annyit er. Ma mar ez nincs, amikor folyton valtoznak az arak, amikor a megtakaritas sem biztos mar...
Itt Nemetorszagban tudom, hogy valoszinüleg jövöre sem lesz sokkal dragabb a kenyer, stb...., es jo szakemberkent valoszinüleg munkam is lesz - es ez valoszinüleg massal is hasonloan lesz.
szia:
Eva

Több
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #7583 Írta: rombi
rombi válaszolt a következő témában: €7,80 bruttó órabér lehúzás

Engedjetek meg pár gondolatot.

Én azt látom,hogy két féle ember van. Az egyiket nem lehet meggyőzni semmiről, hiszen nem tudja milyen éhezni, nélkülözni. Relatíve jó helyzetben él.Ő teszi a dolgát.
A másik a panaszkodós.Itt nálunk lent délen a falunkban nagyon sokan kapnak szocális segélyt.Úgy saccolom 500 család biztosan a 28500 forintos szoc. segélyből él,plusz a gyerekek utáni pénz(családi pótlék stb.)Nos lehetett menni kapálni(én is voltam).Az emberek nagy részénél az volt a szempont,hogy mennyire kedves a főnök.
Pontosabban,inkább választották a másik gazdát,ahol 3200! forintot fizettek egy napra,mint ahol kicsit jobban kellett hajtani 4000-ért.Nem volt szempont,hogy hónap végén nincs mit enni.
Szerintem igaza van Kisnének is és Decotexnek is.Decotex olyanokat ír néha,hogy kinyílik a bicska a zsebemben.De aztán rájövök,hogy igaza van.Csak megfertőz engem is az a környezet ahol vagyok.Pedig én nem a panaszkodósokhoz tartozom,hanem aki tenni akar.
Most pl éjjel-nappal tanulom a németet,hogy léphessünk innen.Azt gondolom,hogy aki rosszul él,azok közül sokan tehetnek is róla.Nem tesznek "eleget"azért,hogy jobb legyen.Elhiszem hogy nem tudnak,de nem is mernek és sokan nem is akarnak változtatni.Itthon volt a nagynéném Németországból.Azt mondta:Megint ide akarsz jönni?Itt sem jó!4 millió munkanélküli van!!Na ja innen a faluból kb 100 ember dolgozik kint.A rokon pedig a szegény német alig győzi félrerakni a kis nyugdíját,hogy a kis lakóautóval évente 2-szer egy hónapot nyaralni tudjon.
Nincs Aldijuk...Audijuk sem.A lakóautó mellett csak egy Mercit tudnak fenntartani otthon.Bocsi,ha valakit untattam,csak látok ilyet is,meg olyat is...