€7,80 bruttó órabér lehúzás
- Gergoo
- Témaindító
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- rombi
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Én vállalkozó vagyok,csak épp nem a legjobban megy.Ezért voltam el mezőgazdasági munkán.Tudom,hogy viccesen hangzik amit írtam,de hidd el hogy van alapja.Járnak hozzám hitelbe vásárolni sőt próbálnak kölcsönkérni is.Közbe otthon tévéznek.De ez egy másik történet.Szerintem aki nem lát máskiutat és nagyon tenni akar,az próbál meg kint új életet kezedeni.Nem kis döntés.Én szurkolok mindenkinek,hogy sikerüljön.Magamnak is.
- BGigi
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
1.Ha a munkáltató szállást is biztosit és azon felűl fizet ennyit jó fizetés.
2.Ha a munkáltató szállást biztosit, de lehúz rólad mondjuk havi 300 EU érte már meg gondolandó.
3.Ha szóba se áll veled a szállás kérdésében ( egyszóval gyere ki és találd fel magad cimű komédia ) szinte borzasztó.
Én egy kicsit hasonlitok DECOTEXT-re mert inkább pesszimistán közelitek meg minden kérdést.
Ami még előny németországban hogy viszonylag rosz német nyelvtudással is szóba állnak veled betanitott munkára.
Hátrány viszont az hogy más német ajkú államokhoz viszonyitva megy a Ki...szás a tulórás kifizetésekkel viszont ezért cserébe nem kérik az GUTE DEUTSCH -ot mint ausztriában még az utcaseprőnek is és viszont ott a 3. változat a nyerő a lakhatási támogatás terén is ( nagyon ritka kivételekkel ).
Ehhez még csak annyit tennék hozzá hogy nem elég hogy kicsi a fizu ( 7,80 ) még a tulórát sem fizetik ki hanem Zeitconto-znak ( németország nagy többségben ) mi ezzel a gondom ? Az hogy nem pihenni szeretnék ha már kimegyek valahova dolgozni az ezzel járó macerával arrol nem is beszélve hogy bizony hasznosabb a munkáltatónak 1-1 kiadni a túlórát szabadidőben mint kifizetni a + % és adót. Már olyannal is találkoztam hogy nem hogy a 168 óra felettit nem fizeti ki hanem csak 150 órát fizet ki havonta a 170-180 órábol amit 3 műszakban ledolgoztat.
Egy szó mint száz nem tejefel németország sem nem kellene rózsaszinben nekivágni a dolgoknak azzal tisztában kell lenni hogy JÓ német nyelvtudás nélkűl csak a betanitott munka van !
És a legvégén egy kérdés Gergoo az lenne a kérdésem hogy : A direkt az oldalon ajánlott munkák még aktuálisak mind ?
- Gergoo
- Témaindító
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
A téma inditó kérdéshez kapcsolódóan: Ezen az órabéren felül ingyen biztosították a szállást.
A hirdetések aktualitását nem áll módunkban folyamatosan ellenőrizni, még partnerünkét sem. Ha bárki jelzi, hogy nem aktuális valamelyik, utána nézünk és ha szükséges rövid időn belül (1 nap) eltávolítjuk, a hirdető kérésére szinte órákon belül.
- Eva10
- Látogató
A ketfelen kivül en meg tudok egy harmadikat is, aki szegeny es kemenyen dolgozik. Söt a negyediket, aki a szegenysegböl kemeny munkaval kihuzza maga,...
Mert itt, ha dolgozik,akkor meg tzud elni, ki jobban, ki rosszabbul.
Csak irto sok a munka...legalabbis nekünk szerencsere van böven most majd 3 ev utan. Talan Te is igy leszel. Mi is 0-rol indultunk itt, de amikor az embert megismerik, ha jol dolgozol, jönnek.
szia:
Eva
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Bocs, de ebben semmi szerencse nem volt! Se lottón nem nyertünk, se nem örököltünk, se segítséget nem kaptunk soha senkitől! Tanultunk, serények voltunk, igyekeztünk és SOHA NEM MÁSTÓL vártunk megoldást: állam vagy politika!Eva10 írta: Ne haragudj meg, ha leirom, de ugy erzem - az altalad leirtak alapjan -hogy te nem nagyon tapasztaltad meg a nelkülözest, igy nehez is azt elkepzelned.
nagyon szerencsesek vagytok, hogy jol kerestel otthon is, es az anyukad nyugdija is eleg magas, nem mindenki ilyen szerencses.
Mottónk: mindenki maga a saját sorsa kovácsa!
Ilyet én is ismerek! Sőt én is voltam így, de azért van eszünk hogy tovább lépjünk! Lehet hogy félreértettél! ÉN SOHA NEM BECSÜLTEM LE AZT AKI BECSÜLETESEN DOLGOZOTT! Csak azzal van bajom, ha valaki sír! Ha keveset keres, akkor nézzen körül, keressen más helyet, menjen külföldre, képezze át magát, stb. Ne sírjon, mert senki nem oldja meg helyette a problémát! (Te is és mi is ide jöttünk a jobb élet reményében!)Szemelyesen ismerek embereket, akok tisztesseges munkaval nagyon keveset keresnek.
Természetesen! Szüleim mindketten tanárok voltak. Ha hivatásszeretetből dolgozol, akkor ne csodálkozz, hogy kevésből kell megélned! Nézd, és grafikus vagyok, mert szeretem csinálni. Van 3 szakmám, de egyikben sem kerestem ennyit 8ilyen kevés munkával!), noha itt sem vet fel a pénz! Jó átlag a fizum és nem is titok: nettó 1550 körül mozog (5-ös adócsoport). Nejem is dolgozik, de ő többet keres (jóval többet)! Az a munkaköröm azonban nem szakmám, ezért irtam régebben, hogy egy negyedikben dolgozom autódidaktaként!Es meg egy regebbi reagalasodra: igen, nem volt kötelezö rosszul fizetö szakmat valasztani. De:egy: hallottal mar a szakmai elhivatottsagrol? es kettö: nem mehet mindenki a Hiltonba dolgozni.
Szerintem az ember ne üljön a babérjain! Én még 55 évesen is képzem magam. Szakirodalom, tanfolyamok (este), internet, stb. Ez szakmailag sokat segít! Mi otthon sem éltünk másképp! Egy kis albérleti szobában kezdük a nejemmel, egy fillér nélkül! Összefogtunk, hajtottunk, szervezkedtünk, hogy jobb legyen! Sajnos már akkor is az volt a tapasztalatunk, hogy otthon mindig csak mutogatnak másokra az emberek, hogy ki a hibás a nyomorunkért, de a legtöbben nem tudják elfogadni azt, hogy bizony MI MAGUNK vagyunk felelősek ezért! Sem az állam sem a kormányok nem oldják meg a dolgokat helyettünk!
DCT