€7,80 bruttó órabér lehúzás
- Gergoo
- Témaindító
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Sajnos így van de hátha. Remélhetőleg ír majd valamelyikük, olyan aki értette a kérdést és szerinte lehúzás.Miklós írta: Bocsi, a vége lemaradt.
Ha valaki megsértődik azon, amit írtam, lelke rajta.
DE
Nem ülök folyamatosan a gép előtt, viszont ahányszor ránézek, mindíg van a topicnak olvasója, és a szavazási erdmény is változik.
Tehát olvasó van, szavazó van, vélemény....
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Juditka
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 14
Munkakeresési tapasztalat:
Jelentkeztem egy itt hirdetett takarítónői állásra, bruttó 6,50-ért, kevés nyelvtudással, kelet No részén.
Heti 2-3 alkalommal, napi 3 órát kellett volna dolgozni. Nem tudom ennek mennyi a nettója, én kb. 4 eurót számoltam. Na most ha dolgozok 1 hónapot, akkor az kb nettó 144 euró. 8 órába 384 euró. Na ebből éljek meg!
Mikor munkahelyhez közeli szálláskeresésben kértem segítséget, azt válaszolta, hogy menjek hotelba, vagy panzióba ebből a fizetésből.
Akármilyen szállást kerestem, 20-25 euró/nap alatt nem találtam.
Annyival lettem volna bejelentve, ahány órát dolgozok, ráadásul azt mondta, hogy a férjem által lettem volna biztosítva, mivel ő kint dolgozik.(?)
Ha még találtam is volna kiadó lakást mondjuk havi 200 euróért + rezsi, és még nem számoltam az étkezést, tömegközlekedést, stb. Így kicsit osztottam-szoroztam, majd nem vállaltam el.
Mikor felvetettem, hogy ez az összeg arra sem elég, hogy saját magam fenntartsam, akkor az volt a -meglepően sértő- válasz, hogy most sem saját magát tartja fent, hisz jó ideje nem dolgozik. Ez igaz, de ha már dolgozok, akkor szeretném saját magam fenntartani.
A német munkavállaló másodállásba lehet, hogy elmegy ennyi órabérért dolgozni, de főállásba nem hiszem.
Szóval ezért gondolom én azt, hogy a 7,80-as br. órabér hivatalosan bejelentve, szállással -ami nem kevés- korrekt.
Persze ez csak az én tapasztalatom és véleményem.
Judit
- vandor
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Az nem véd meg a gonosztól, hogy nem hiszel benne!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Juditka írta: 1./ Szerintem a kérdés így ezekkel a feltételekkel feltéve: korrekt Munkakeresési tapasztalat:
Jelentkeztem egy itt hirdetett takarítónői állásra, bruttó 6,50-ért, kevés nyelvtudással, kelet No részén.Heti 2-3 alkalommal, napi 3 órát kellett volna dolgozni. Nem tudom ennek mennyi a nettója, én kb. 4 eurót számoltam. Na most ha dolgozok 1 hónapot, akkor az kb nettó 144 euró. 8 órába 384 euró. Na ebből éljek meg!
2./Mikor munkahelyhez közeli szálláskeresésben kértem segítséget, azt válaszolta, hogy menjek hotelba, vagy panzióba ebből a fizetésből.Akármilyen szállást kerestem, 20-25 euró/nap alatt nem találtam. Annyival lettem volna bejelentve, ahány órát dolgozok, ráadásul azt mondta, hogy a férjem által lettem volna biztosítva, mivel ő kint dolgozik.(?) Ha még találtam is volna kiadó lakást mondjuk havi 200 euróért + rezsi, és még nem számoltam az étkezést, tömegközlekedést, stb. Így kicsit osztottam-szoroztam, majd nem vállaltam el.
2./Mikor felvetettem, hogy ez az összeg arra sem elég, hogy saját magam fenntartsam, akkor az volt a -meglepően sértő- válasz, hogy most sem saját magát tartja fent, hisz jó ideje nem dolgozik. Ez igaz, de ha már dolgozok, akkor szeretném saját magam fenntartani.
3./A német munkavállaló másodállásba lehet, hogy elmegy ennyi órabérért dolgozni, de főállásba nem hiszem. Szóval ezért gondolom én azt, hogy a 7,80-as br. órabér hivatalosan bejelentve, szállással -ami nem kevés- korrekt. Persze ez csak az én tapasztalatom és véleményem.
Kedves Juditka! Megpróbálok részletesen válszolni, mert rengeteg tévedés áldozata vagy!
1./ Senki nem mondta hogy ennyiből KELL megélned, csakhát ez az NSZK-ban magánügy! Nem kell 3 alkalomma csak 3 órát dolgozni! Jobban jársz, ha van letelepedési engedélyed jelentkezz a Harz 4-es támogatásra. Ennél fizetik a kéródat s minden rezsit + kapsz 430 euró zsebbpézt!
2./ Jól tetted hogy nem vállaltad el. Mint az előbb irtam, minden magánügy, és senkit nem érdekel, hogy miből és hogyan élsz meg!
3./ Semmi sértő megállapitás! Tények, amit közöltek, arra, hogy reklamáltad az összeget! Nem a munkaadó dolga, hogy Te miből tartod fenn magad igy nem is tartozik rájuk. Azzal, hogy ezt a privát gondot megosztottad velük, inkább Te voltál indiszkrét. Itt nem működik a "magható, lefele görbülö szájszeglet"!
4./ Szerintem is korrekt. Igaz lakás nélkül is az, igy ha szállás is van (s ezért nem vonnak le semmit!) akkor nagyon is korrekt!
DCT
- btgyrgytms
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 4
Mindenki tudja azt, hogy a német nyelvtudása mennyire alku képes. Ha semmit nem tud akkor minden felkínált állás siker. Ha gyenge és az alapfok közé esik a német nyelv tudása akkor meg az lehet a fontos, hogy állása legyen . Tudja a nyelvet a mindennapi életben használni. S csak ő rajta múlik mennyire veszi be a feje a németet.Ilyen fokú német tudás alapján egyéntől függően egy - két év alatt középfokú nyelvismeretre eltud jutni. Azzal viszont tovább tud lépni egy jobban fizető állás irányába vagy egy másik tartományba tud állást vállalni.
Ha egy konkrét állás ajánlatból indulok ki: segédápoló, háztartási kisegítő állás Bruttó 1350-1550 euró+ ingyenes szállás+ ingyenes étkezés akkor a jelentkező elkezd számolni.Legrosszabb esetben megmarad nettó 950-1100 euró( ebből fizeti a betegbiztosítást), de nem kell fizetni a szállásért ami szerintem havi 200-400 euró.Ki mennyit költ kajára az egyén függő.De ha úgy gondolkodik, hogy idővel szerez valamilyen szakképesítést Németországban akkor az anyagi helyzete javulhat is.
Ha esetleg elüt a nézetem a kint élőéktől akkor az csak szemlélet kérdése.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
btgyrgytms írta: ... Ha egy konkrét állás ajánlatból indulok ki: segédápoló, háztartási kisegítő állás Bruttó 1350-1550 euró + ingyenes szállás + ingyenes étkezés, akkor a jelentkező elkezd számolni. Legrosszabb esetben megmarad nettó 950-1100 euró (ebből fizeti a betegbiztosítást), de nem kell fizetni a szállásért, ami szerintem havi 200-400 euró. Ki mennyit költ kajára az egyén függő. De ha úgy gondolkodik, hogy idővel szerez valamilyen szakképesítést Németországban akkor az anyagi helyzete javulhat is. Ha esetleg elüt a nézetem a kint élőéktől akkor az csak szemlélet kérdése.
Nekem a nettóm 1550 €, (5-ös adócsoportban) de ha mindent kifizetek (lakás, biztositások, rezsi, kocsi, stb.) akkor nem marad annyi "elkölteni egyéb megélhetésre" mint amit Te itt felsoroltál! (Kocsi kell mert ahol lakom onnan semmi más lehetőségem a munkába járni!)
DCT