Családi pótlék Németországban
- Julianna
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 177
Többféle anyasági ellátás van, a jogosultsági szabályok is változóak.
A Mutterschaftsgeld nem jár azoknak, akik nem dolgoztak a szülés elött. Jár viszont az Elterngeld mindenkinek. Aki nem dolgozott, annak havi 300 euró, akinek volt munkaviszonya, annak a kereset bizonyos százaléka, de max 1800 euro.
Innen érdemes elindulni az információkereséshez:
Bundeselterngeld - www.bmfsfj.de/BMFSFJ/gesetze,did=93110.html
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- szplaci
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Érdeklődnek hogy hivatalosan Németországban dolgozom és 15-20 éves gyerekeim vannak, de Ők Magyarországon laknak és tanulnak, van-e lehetőség családi pótlékot kapni a Németektől.
Mi a sorrendje!
Köszönöm László
- Liv
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 6
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Jobb később mint soha! Olvasd át ezt a topikot, a 8 sz.melléklet több helyen be is van linkelve. Mindent érteni fogsz kár, hogy nem elötte informálódtál hiszen akkor nem értetlenkednél.Liv írta: 2011.dec.29-én és ott semmilyen E411-és 8 sz.mellékletet nem kértek, és kaptam is választ január 9-én , akkor hogy lesz ebből egy ügy? Mert, hogy sem a Német sem a Magyar nem tett eddig semmit, és már a 3hónap következik? Segítség, mert én ezt már nem értem:)
Jó tanács! Ha nagyon kalkulálni szeretnél már a családival akkor úgy 2013 nyarára tuti betervezheted, néhány hónap különbözet elutasításával, így csalódás kizárva ha előbb és napra pontosan kapod meg visszamenőlegesen.
- Reni86
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 4
Olvastam,hogy elutasítottak a kindergeld visszamenőleges kifizetésében. Én október óta intézem,és múlthéten megkaptam a határozatot,miszerint nem kapom meg visszamenőlegesen,indoklásul pedig azt irták,hogy egy személy egyszerre csak egy helyen(országban) veheti fel a kindergeld-et, mert két helyen lehetetlen.. Számomra ekkor az volt hihetetlen,hogy ilyen hülye indokkal utasitottak el.. semmi törvénycikk semmi egyéb.Az lenne a kérdésem,hogy te mit irtál a fellebezésben?tényleg ilyen sok időbe telik mire ezt el lehet intézni?! És a kinderzuschlagra mikor adtátok be a kérelmet?Mert én ugy tudom,azt csak akkor kérhetem ha a kindergeld megvan..
üdv
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
Meddig kaptad MO-on? Mikor nyujtottad be itt a kérvényt?Reni86 írta: Szia Trosztg12345,
Olvastam,hogy elutasítottak a kindergeld visszamenőleges kifizetésében. Én október óta intézem,és múlthéten megkaptam a határozatot,miszerint nem kapom meg visszamenőlegesen,indoklásul pedig azt irták,hogy egy személy egyszerre csak egy helyen(országban) veheti fel a kindergeld-et, mert két helyen lehetetlen.. Számomra ekkor az volt hihetetlen,hogy ilyen hülye indokkal utasitottak el.. semmi törvénycikk semmi egyéb.Az lenne a kérdésem,hogy te mit irtál a fellebezésben?tényleg ilyen sok időbe telik mire ezt el lehet intézni?! És a kinderzuschlagra mikor adtátok be a kérelmet?Mert én ugy tudom,azt csak akkor kérhetem ha a kindergeld megvan..
üdv
A visszautasitás plauzibilisnek tünik.