Családi pótlék Németországban
- Julianna
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 177
"Ausländer wiederum, die in Deutschland leben, können dies ebenfalls dann tun, wenn sie eine unbefristete Aufenthaltserlaubnis besitzen."
Itt automatikusan felmerul a kèrdès: van Frezugigkeitsbescheinigung EU-ja? Mikortòl? Nem lehet, hogy annak hiànya miatt utasìtottàk el a kèrelmet?
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
- Az ügyet a kérvénytöl intézik.
- Indokoltan különleges esetekben visszamenöleg is
-ha indokolt
-ha bizonyitott
Micsoda fölhördülés volt mikor MO-on visszamenöleg korlátozták a horribilis végkielégitéseket. Motto: visszamenöleg - olyan nincs!
Azért a kifizetéseknél még mindenki megprobálja - hátha ...
- Reni86
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 4
Nem,engem azért utasítottak el arra az időszakra,mert otthon kaptam a családit,és mivel ott kaptam,ezért itt nem kaphatom meg,mivel ez lehetetlen hogy két helyenről érkezzen.Ami számomra is egyértelmű,viszont a különbözetre jogosúlt vagyok.Én ezt szeretném.Ahogy másoknál is csinálták,a 184€-ból levonták a 12.000párszáz ft-ot,és a különbözetet kifizették.
Mi hivatalosan április 1-tól vagyunk itt,azóta rendelkezünk lakcímmel,és azóta járna nekünk az itteni kindergeld.De mivel én otthon novemberig kaptam,(akkor lett beszüntetve)ezért a két időpont közötti különbözetet szeretném megkapni.Indokásul,mikor elutasítottak egyszerűen ezt a mondatot irták meg,amit fenn leirtam. Semmi paragrafusra való hivatkozás,semmi egyéb.Csak egyszerűen ez a mondat.
Attila nagyon félreértett valamit
- Reni86
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 4
Az is el lett küldve nekik,ahogy még sok más papir is,sőt még olyanok is amiket nem kértek..tudod,biztos ami biztos alapon küldtem már a végén őket el..
Tehát egyszerűen csak azért utasítottak el,amit mindenki tud,és amivel nincs is probléma.
De a különbözet akkor is jár..
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Nem kell elmondani mégegyszer mert értettem elsőre is. Amúgy Runny esete is azt támasztja alá amit én is csak sejtek (addíg amíg nem lesz meg az a fránya jogszabály)Reni86 írta: De ahogy eddig is irtam már,de azért mégegyszer elmondom,az április-november közötti különbözetet szeretném megkapni,mint ahogy Runny is,és még egy páran,ha visszaolvasol.Ő megkapta annak ellenére,hogy a családja otthon él,csak ő van itt kinn.
runny írta: Októberben adtam be a kérelmet és január végén megkaptam a pénzt.
Szóval, amint már én is írtam, visszaolvastam a topikban és egy hozzászólást nem találtam ami a Te kalkulációdat (jogosultságodat) támasztaná alá a gyakorlatban.runny írta: Sőt visszamenőleg Októbertől küldi
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Továbbra is kérdés. Mitől egyértelmű ez számodra? Ez itt egy légből kapott számítás!Reni86 írta: Ami számomra is egyértelmű,viszont a különbözetre jogosúlt vagyok.Én ezt szeretném.Ahogy másoknál is csinálták,a 184€-ból levonták a 12.000párszáz ft-ot,és a különbözetet kifizették.
Ismétlem, nekem az az egyértelmű, hogy van egy jogosultság, ha nem igényled semmi nincs, ha igényled és valóban jogosult vagy akkor pedig biztos van visszamenőlegesség is. A kérdés, hogy addig visszamenőleg, hogy jelezted érdekel a dolog (szerintem igen) vagy azóta, hogy megérkeztetek és bejelentkeztetek. Ellenőrzni, hogy kinek van igaza, rendkívűl egyszerű: a vonatkozó jogszabályt ellenőrizni kell!