Családi pótlék Németországban
- Reni86
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 4
12 éve 9 hónapja #14964
Írta: Reni86
Reni86 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Szia Gergoo,
Nem neked irtam le,az feltűnt már,hogy te érted,Attilának irtam le,mert neki nem sikerűlt megérteni,azt amit irtam
Az 58. oldal tetején fbetta irta,hogy ők is megkapták a különbözetet,és erre a cikkre hivatkoza,amit én is irtam..
A különbözetet pedig általában úgy szokták kiszámolni,hogy a nagyobb(itt a német kindergeld) összegből kivonják a kisebb(magyar családit) az akkori árfolyamon,és lám,megkapják a KÜLÖNBÖZETET
Amúgy,ne értsd félre,semmiképp sem akartalak ezzel megbántani,csak másképp nem tudtam levezetni ezt a bonyolúlt számolást
És amúgy tényleg ha az elejétől a topicnak többször felmerűlt ez a téma már.De nem csak innen vettem,ismétlem,másoktól,( német és magyar ismerősöktől szintén hallottam)
Reménykedem benne,hogy olvassa olyan a témát,aki volt ebben a cipőben,és megkapta visszamenőleg a kindergeldet,és le is fogja irni nekünk ennek a menetét,és azt mit kellett tennie,míg el nem jutott addig..
Nem neked irtam le,az feltűnt már,hogy te érted,Attilának irtam le,mert neki nem sikerűlt megérteni,azt amit irtam
Az 58. oldal tetején fbetta irta,hogy ők is megkapták a különbözetet,és erre a cikkre hivatkoza,amit én is irtam..
A különbözetet pedig általában úgy szokták kiszámolni,hogy a nagyobb(itt a német kindergeld) összegből kivonják a kisebb(magyar családit) az akkori árfolyamon,és lám,megkapják a KÜLÖNBÖZETET
Amúgy,ne értsd félre,semmiképp sem akartalak ezzel megbántani,csak másképp nem tudtam levezetni ezt a bonyolúlt számolást
És amúgy tényleg ha az elejétől a topicnak többször felmerűlt ez a téma már.De nem csak innen vettem,ismétlem,másoktól,( német és magyar ismerősöktől szintén hallottam)
Reménykedem benne,hogy olvassa olyan a témát,aki volt ebben a cipőben,és megkapta visszamenőleg a kindergeldet,és le is fogja irni nekünk ennek a menetét,és azt mit kellett tennie,míg el nem jutott addig..
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1145
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #14965
Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Nekem ebből sem egyértelmű, hogy a bejelentkezéstől számítva kapták volna meg nem pedig az igényléstől számítva:Reni86 írta: Az 58. oldal tetején fbetta irta,hogy ők is megkapták a különbözetet,és erre a cikkre hivatkoza,amit én is irtam..
[i]"Mi tavaly kaptuk meg a különbözetet, és a következő jogszabályra hivatkoztak: Art. 84 Verordnung (EG) 883/2004 i. V. m. Art. 72-74 Durchführungsverordnung (EG) 987/ 2009 als erfüllt."[/i]
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
- Reni86
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 4
12 éve 9 hónapja #14966
Írta: Reni86
Reni86 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Hát,akkor még egyszer,..lehet,hogy nem voltam elég egyértelmű..
Én októberben adtam be az igénylésemet,és mivel április 1-től vagyunk bejelentkezve,ezért onnantól számitva jár ugye nekünk itt kinnt a kindergeld.
Tehát:Én visszamenőleg,áprilistól kértem,és onnantól szeretném megkapni a különbözetet,(április-november közötti időre)és utána pedig a teljes összeget..és amit már leírtam párszor,azzal a nyamvadt mondattal utasítottak el...
Remélem így már érthető vagyok..
Én októberben adtam be az igénylésemet,és mivel április 1-től vagyunk bejelentkezve,ezért onnantól számitva jár ugye nekünk itt kinnt a kindergeld.
Tehát:Én visszamenőleg,áprilistól kértem,és onnantól szeretném megkapni a különbözetet,(április-november közötti időre)és utána pedig a teljes összeget..és amit már leírtam párszor,azzal a nyamvadt mondattal utasítottak el...
Remélem így már érthető vagyok..
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #14967
Mint írtam már, értem. A kérdés az, hogy Te miért nem érted, hogy sehol (még itt a fórumon sem) láttam, hogy ne az igénylés időpontjáig, hanem a bejelentkezés időpontjáig kéne értelmezni a visszamenőlegességet! Nem is lenne logikus, ezért sem értem a kalkulációdat sem de ami a legfontosabb: nincs meg a jogszabály csak hajtogatod a magadét.
Nos, én érthető voltam?
Nos, én érthető voltam?
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
12 éve 9 hónapja #14968
Még valami! A különbözetről beszélünk!
Csak azért írom mert már 3 magánüzenetet kaptam, hogy én mekkora hülye (és még sok más) vagyok ha azt sem tudom, hogy a kindergeld mikortól jár!
Ne csak olvassatok, értelmezzetek is már, könyörgöm!
Csak azért írom mert már 3 magánüzenetet kaptam, hogy én mekkora hülye (és még sok más) vagyok ha azt sem tudom, hogy a kindergeld mikortól jár!
Ne csak olvassatok, értelmezzetek is már, könyörgöm!
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
- cintamani
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 17
12 éve 9 hónapja #14969
Írta: cintamani
cintamani válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
bocs, hogy beleszólok, de Reni86, nem értem, ha áprilistól itt laksz, miért nem mondtad le otthon a családi pótlékot amilyen hamar csak lehet, ha a gyereked is itt volt - ergo szerintem Magyarországnak semmi oka nem volt egy nem ott lévő gyerek nem ottani ellátására fizetni.
még testvérek között is 7 hónapig nem mondtad le (holott - ha jól értelmezem, már előtte is egy évvel itt voltatok, ergo otthon az állam csak fizetett, de nem az ottlétetekért)
De ha már az ország otthon fizetett, miért csak most hiányzik a különbözet? Eddig jó volt, hogy a nem ottlétetekre kaptatok ropogós magyar forintot, most már nem?
Akkor le kellett volna áprilisban mondani az otthoni pénzt.
Nekem fura ez a visszamenőlegesség, eddig jó volt, most meg hoppá, mégse?...
még testvérek között is 7 hónapig nem mondtad le (holott - ha jól értelmezem, már előtte is egy évvel itt voltatok, ergo otthon az állam csak fizetett, de nem az ottlétetekért)
De ha már az ország otthon fizetett, miért csak most hiányzik a különbözet? Eddig jó volt, hogy a nem ottlétetekre kaptatok ropogós magyar forintot, most már nem?
Akkor le kellett volna áprilisban mondani az otthoni pénzt.
Nekem fura ez a visszamenőlegesség, eddig jó volt, most meg hoppá, mégse?...