Családi pótlék különbözet
- Heditta
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 69
11 éve 9 hónapja #29083
Írta: Heditta
Heditta válaszolt a következő témában: Családi pótlék különbözet
Szia Eszty76!
Nos nem tudom melyik tartományban élsz. Mi Rheinland-Pfalzban és itt nem lehet leadni addig a családi pótlék igénylést amíg a gyerek be nem jelentkezett a városházán. Ott pedig csak személyes bejelentkezést fogadnak el tehát.... mi csak áprilistól tudjuk elindítani a folyamatot addig összeszedem a hozzávaló dokumentumokat
- munkáltatói igazolás ( németül)
- iskolalátogatási (németül)
- E411-es nyomtatvány
- Kindergeld ausland nyomtatvány
- és majd a lakcímbejelentő
Menj be a hozzátok tartozó Familienkasséhoz, ott bizonyosan teljes körű felvilágosítást kapsz, mi itt csak a saját tapasztalatainkat tudjuk leírni, ami nálad bizonyos dolgokban eltérhet, több vagy kevesebb nyomtatványt, igazolást kérhetnek.
Sok sikert: Hédi
Nos nem tudom melyik tartományban élsz. Mi Rheinland-Pfalzban és itt nem lehet leadni addig a családi pótlék igénylést amíg a gyerek be nem jelentkezett a városházán. Ott pedig csak személyes bejelentkezést fogadnak el tehát.... mi csak áprilistól tudjuk elindítani a folyamatot addig összeszedem a hozzávaló dokumentumokat
- munkáltatói igazolás ( németül)
- iskolalátogatási (németül)
- E411-es nyomtatvány
- Kindergeld ausland nyomtatvány
- és majd a lakcímbejelentő
Menj be a hozzátok tartozó Familienkasséhoz, ott bizonyosan teljes körű felvilágosítást kapsz, mi itt csak a saját tapasztalatainkat tudjuk leírni, ami nálad bizonyos dolgokban eltérhet, több vagy kevesebb nyomtatványt, igazolást kérhetnek.
Sok sikert: Hédi
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- atina1
- Látogató
11 éve 8 hónapja #29331
Írta: atina1
atina1 válaszolt a következő témában: Családi pótlék különbözet
Sziasztok!
Valaki közületek megkapta a németországi családi pótlék különbözetet úgy,hogy az apuka kint dolgozik, én itthon vagyok a gyerekekkel jelenleg gyeden? A MÁK-nál azt mondták,hogy elvileg nem kaphatok, mert a gyedet is beleszámítják, de azért igényeljük meg, egy próbát megér.
Kíváncsi vagyok,hogy valaki járt-e úgy,hogy nem vették figyelembe a gyedet.
Köszönöm!
Valaki közületek megkapta a németországi családi pótlék különbözetet úgy,hogy az apuka kint dolgozik, én itthon vagyok a gyerekekkel jelenleg gyeden? A MÁK-nál azt mondták,hogy elvileg nem kaphatok, mert a gyedet is beleszámítják, de azért igényeljük meg, egy próbát megér.
Kíváncsi vagyok,hogy valaki járt-e úgy,hogy nem vették figyelembe a gyedet.
Köszönöm!
- Encsii
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 3
11 éve 8 hónapja #29332
Írta: Encsii
Encsii válaszolt a következő témában: Családi pótlék különbözet
Erre én is kíváncsi vagyok,gyeden vagyok,most töltögetem a papírokat,nem tudom miért adják össze elvileg két külön dolog...nem örülök....akkor lehet csak gyes mellett fog járni:(
- gyongyvirag
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 18
11 éve 8 hónapja #29333
Írta: gyongyvirag
gyongyvirag válaszolt a következő témában: Családi pótlék különbözet
Szia atina1!
Én megkaptam a különbözetet és a gyed-et tényleg beszámolják. Nálunk 3 kicsi van, ezért a német Kindergeld több, mint a magyar csp+gyed, így van + különbség. Ha a magyar a több, akkor nem jár semmi.
Én megkaptam a különbözetet és a gyed-et tényleg beszámolják. Nálunk 3 kicsi van, ezért a német Kindergeld több, mint a magyar csp+gyed, így van + különbség. Ha a magyar a több, akkor nem jár semmi.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: atina1
- AiRLAC
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 55
11 éve 8 hónapja #29336
Írta: AiRLAC
De, összeadják mert mindkettő a családtámogatás körébe tartozik, itt leírtuk miért:
iranynemetorszag.com/forum/csalad/2114-c...agban.html?start=756
Mellesleg érdemes azt a topikot elolvasni, mert kb. mindenre megvan benne a válasz. Nem jó így hogy három-négyfelé van a családi pótlék információ szabdalva
AiRLAC válaszolt a következő témában: Családi pótlék különbözet
Encsii írta: Erre én is kíváncsi vagyok,gyeden vagyok,most töltögetem a papírokat,nem tudom miért adják össze elvileg két külön dolog...nem örülök....akkor lehet csak gyes mellett fog járni:(
De, összeadják mert mindkettő a családtámogatás körébe tartozik, itt leírtuk miért:
iranynemetorszag.com/forum/csalad/2114-c...agban.html?start=756
Mellesleg érdemes azt a topikot elolvasni, mert kb. mindenre megvan benne a válasz. Nem jó így hogy három-négyfelé van a családi pótlék információ szabdalva
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1145
11 éve 8 hónapja - 11 éve 8 hónapja #29337
Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Családi pótlék különbözet
Jó ez így. Van aki Kindergeld-re keres, van akit csak a különbözet érdekel, van aki a nyomtatványt képtelen kitölteni stb...AiRLAC írta: Nem jó így hogy három-négyfelé van a családi pótlék információ szabdalva
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
A következő felhasználók mondtak köszönetet: bariba