Családi pótlék különbözet
- flox
- Látogató
11 éve 8 hónapja #29588
Írta: flox
flox válaszolt a következő témában: Családi pótlék különbözet
A magyar csp-t akkor mondtuk le, amikor a gyerekeknek már volt bejelentett német lakcíme, és itt már kaptuk a Kindergeldet. A különbözetet arra az időszakra kérnénk, amikor én - áprilistól júniusig - már kint dolgoztam, de a gyerekek még otthon voltak az apjukkal.
Elvileg erre az időszkara jár, utánanézettem hozzáértő és német szakemberrel, de a Famielienkasse szerint nem igényelhetem. Illetve - röhej - személyesen nem igényelhetem, csak írásban. Mindegy, megteszem.
Elvileg erre az időszkara jár, utánanézettem hozzáértő és német szakemberrel, de a Famielienkasse szerint nem igényelhetem. Illetve - röhej - személyesen nem igényelhetem, csak írásban. Mindegy, megteszem.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Heditta
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 69
11 éve 8 hónapja #29600
Írta: Heditta
Heditta válaszolt a következő témában: Családi pótlék különbözet
Oké, kóstolgatsz! Az a helyzet, hogy te kiemeltél egy részletet és ez így már nem fedi a valóságot! ITT ahol én élek, itt KI KELL hozni a gyereket!!!De van itt olyan igénylő is, akinek ott NEM KELLETT kivinni a gyereket és mégis kapja a KG-et. Én csak leírtam 2 esetet..... még véletlenül sem nehezményeztem, pláne nem firtattam az okát, tudomásul veszem, hogy itt ez a szokás és én ehhez fogom tartani maga ha odajutok, h intézem.Heditta beküldte:
KI KELL HOZNI A KÖLKÖT!! :
Nem kell, de ez így fair! Csak akkor "kell" ha "Kindergeld" is kell!
Ez valóban borzasztó, ha valaki ettől az összegtől függ. Milyen mázli, hogy ez nem a te problémád, így meg tudod tenni, h megrántod a vállad és nem foglalkozol vele! Amúgy mindenkinek más az igénye, így ezt nem mérheted magadhoz, ami neked borzasztó, az másnak lehet a mennyország! Nem tudod ki honnan jön, milyen változás neki a pozitív, milyen a negatív.... minden csak nézőpont kérdése! Engem más aggasztó vagy éppen pompás anyagi helyzete veled ellentétben baromian hidegen hagy!Én még továbbra is borzasztónak tartom, hogy valaki olyan anyagi körülmények közé jön ki, hogy erre mindenképpen szüksége van és gondot okoz a hivatalok lassú adatfeldolgozása! Mert akkor ugyebár mi változott olyan drasztikusan anyagilag?
- Encsii
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 3
11 éve 8 hónapja #29610
Írta: Encsii
Encsii válaszolt a következő témában: Családi pótlék különbözet
Szija
Bocsi hogy csak most válaszolok. Mi a debreceni MÁK-nál voltunk de ott azt mondták hogy Bp az illetékes csak.NA mail-ban kaptam egy több oldalas nyomtatványt amit töltsek ki,melóhelytől kérjek kereset igazolást a gyedről,majd neki küldjem el, a debreceni MÁK azt mondta Bp-re küldjem az E411 és E401-et is,nah passz most akkor mi van,túlbonyolítanak mindent.
A másik hogy ahogy számolom a gyedet meg a családit akkor nem fogok kapni semmit,de már beadom,de mi van ha betölti a gyerek a 2 évet és csak gyest kapok,akkor elvileg beadom és jár és mivel visszamenőleg lehet igényelni akkor megkapom? Vagy akkor is utánna néznek az elmult 2 évnek is?
Bocsi hogy csak most válaszolok. Mi a debreceni MÁK-nál voltunk de ott azt mondták hogy Bp az illetékes csak.NA mail-ban kaptam egy több oldalas nyomtatványt amit töltsek ki,melóhelytől kérjek kereset igazolást a gyedről,majd neki küldjem el, a debreceni MÁK azt mondta Bp-re küldjem az E411 és E401-et is,nah passz most akkor mi van,túlbonyolítanak mindent.
A másik hogy ahogy számolom a gyedet meg a családit akkor nem fogok kapni semmit,de már beadom,de mi van ha betölti a gyerek a 2 évet és csak gyest kapok,akkor elvileg beadom és jár és mivel visszamenőleg lehet igényelni akkor megkapom? Vagy akkor is utánna néznek az elmult 2 évnek is?
- atina1
- Látogató
11 éve 7 hónapja #29777
Írta: atina1
atina1 válaszolt a következő témában: Családi pótlék különbözet
Szia Encsii!
Most mi úgy döntöttünk, hogy nem adjuk be a csp különbözetre a nyomtatványt, mert ha figyelembe veszik a gyedet úgysem kapunk semmit, a MÁK-nál pedig 3 hónap az átfutási idő, addigra pedig szeretnénk mi is kimenni, akkor pedig kezdhetek mindent elölről. Mondjuk a MÁK-nál azt mondták egy próbát megér. Nekem azt mondták, hogy a gyedről ők kérik be az adatokat (Bp-i MÁK). A nyomtatványokat biztos,hogy Bp-re kell küldeni, mert amikor személyesen voltam bent, ott azt mondta a hölgy, hogy minden hozzájuk fut be. Szóval töltsd ki a rátok vonatkozó részt ( a külföldi munkahely adatai és pecsétje is kell és azt a részt is feltétlenül ki kell tölteni, amelyik a kinti illetékes hivatal címét tartalmazza (így tudják,hogy hova kell tovább küldeni)).
Most mi úgy döntöttünk, hogy nem adjuk be a csp különbözetre a nyomtatványt, mert ha figyelembe veszik a gyedet úgysem kapunk semmit, a MÁK-nál pedig 3 hónap az átfutási idő, addigra pedig szeretnénk mi is kimenni, akkor pedig kezdhetek mindent elölről. Mondjuk a MÁK-nál azt mondták egy próbát megér. Nekem azt mondták, hogy a gyedről ők kérik be az adatokat (Bp-i MÁK). A nyomtatványokat biztos,hogy Bp-re kell küldeni, mert amikor személyesen voltam bent, ott azt mondta a hölgy, hogy minden hozzájuk fut be. Szóval töltsd ki a rátok vonatkozó részt ( a külföldi munkahely adatai és pecsétje is kell és azt a részt is feltétlenül ki kell tölteni, amelyik a kinti illetékes hivatal címét tartalmazza (így tudják,hogy hova kell tovább küldeni)).
- Encsii
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 3
11 éve 7 hónapja #29785
Írta: Encsii
Encsii válaszolt a következő témában: Családi pótlék különbözet
Mivel mi csak jövőre tervezzük ha összejön így ha már fizettem érte beadjuk,a német részhez nekünk segítség kellett.Még a párom előző évi adóigazolására várunk:s...Mák amit adott papírt azt kitöltve gyedről a kereseti igazolás mellékelve ha ezt előre beadjuk elviekben sokkal gyorsabb az ügyintézés,gyakorlatilag passz:S...csak haladnánk már vele...
- Zoli83
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
11 éve 7 hónapja #29809
Írta: Zoli83
Zoli83 válaszolt a következő témában: Családi pótlék különbözet
Szia! Az anyakönyvi kivonatot le kell fordítani vagy elfogadják a 3 nyelvűt is? Elég a lakcimigazolás is ? Kértek hozzá ado számot?
Előre is köszönöm.
Előre is köszönöm.