Gyámhatóság illetékessége

Több
11 éve 2 hónapja #28428 Írta: brenya33
Gyámhatóság illetékessége téma létrehozva brenya33 által

Sziasztok!

Azoknak a családoknak, ahol már sikerül mindenkinek kitelepednie szeretnék a figyelmükbe ajánlani egy cikket..
hvg.hu/itthon/20130207_gyamugy_el_lehet_menni
Nálam mondjuk kiverte a biztosítékot, hogy a Magyar hivatalok ennyire mindent megtehetnek amit csak akarnak, hisz ez ismét egy olyan dolog ami ellentétes az EU-s törvényekkel.
Ha valaki esetleg olvasta vagy tapasztalta ezt már a gyámügy részéről és van némi tapasztalata kérem ossza meg velünk is.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 2 hónapja #28431 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Gyámhatóság illetékessége

brenya33 írta: Azoknak a családoknak, ahol már sikerül mindenkinek kitelepednie szeretnék a figyelmükbe ajánlani egy cikket..Nálam mondjuk kiverte a biztosítékot, hogy a Magyar hivatalok ennyire mindent megtehetnek amit csak akarnak, hisz ez ismét egy olyan dolog ami ellentétes az EU-s törvényekkel.Ha valaki esetleg olvasta vagy tapasztalta ezt már a gyámügy részéről és van némi tapasztalata kérem ossza meg velünk is.

Hát én nem tudom! Mi 1989-ben jöttünk ki. A két gyerek akkor 5.-be és 7.-be ment itt kint. Mindenki tudott németül! Mo. egyszerűen bementem az iskolába és szóban bejelentettem, hogy a gyerekek külföldre távoznak és ott járnak iskolába! (A diri feljegyezte és kész.) Sem az adóhatóság felé sem a tanács felé soha egy lépést nem tettünk. A KIEG (Kiegészítő Parancsnokság) mivel én még hadköteles voltam (s vagyok azt hiszem), egyszer szólt (irásban), hogy vonuljak be mint tartalékos, amikor a szerbekkel volt a hirig. Innen kintről válaszoltam levélben, hogy, (idézem) "minden katonai szolgálatot megtagadok" és "nem vagyok hajlandó golyófogó lenni a pitiáner politikai vitájukban" majd otthonról, ismerőssel beküldtem a katonai zsákomat is, ami kint volt nálam! Soha nem zaklatott többet senki! Nekem az az érzésem, hogy akiket abajgatnak, azoknak hamar teleszalad a gatyája! Tisztázzuk! Ott van az amnesty international ahova bárki mehet panasszal, mert ez az emberi jogok foruma! Nem kell beszarni egy kis fotelfingó hivatalnoktól! Az EU-n belül semmi joguk korlátozni, ha csak (!) nincs valamilyen büntény vagy nincs az adott személy ellen eljárás! Semmi joguk a családokat szétszakítani! Higyjétek el, a legtöbbször elég ha ezzel fenyegetőzöl, mert a nemzetközi nyilvánosságot nem szeretik ezek a patányok! Nálam vitás dologban már az segített, amikor egy országos lappal (újsággal) fenyegetőzem!
:finger:

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #28440 Írta: Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Gyámhatóság illetékessége

Hali!

Nekünk a jegyzöhöz kellett írásban benyújtani a szándékunkat arról,hogy hová költözünk(pontos címmel!!!) és a német iskolától kellett volna faxolnom egy igazolást arról,hogy ott járnak suliba ettöl a dátumtól....(igazgatói aláírással)...mert azt Mo-on alaposan felvilágosítottak,ha az igazolás 10 munkanapon belül nem érkezik meg kiadják a körözést a gyermekeimre.......no a sulis faxgép külföldre nem faxolt,így hát levélben küldtem el nekik,legyenek vele boldogok.......... :sick:
Amit ír a linkelt újságcikk...................no komment,a pofám leszakad........... :puke:
Hopp :woohoo: már csak 6,5 év és német állampolgár leszek (ha jól rémlik 8 év ittélés után lehet kérvényezni )

Perszike

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • tactix
  • Látogató
  • Látogató
10 éve 11 hónapja - 10 éve 11 hónapja #31006 Írta: tactix
tactix válaszolt a következő témában: Gyámhatóság illetékessége

Sziasztok!

Új vagyok, bár 3 éve Németországban.
Múlt héten próbáltam kijelentkezni az állandó lakcímemről Magyarországon, de ez nem sikerült. Mivel kiskorú gyerekem is van, akit nem lehet csak úgy kijelenteni a gyámhivatal hozzájárulása nélkül (amit én nem tudtam), magam sem jelentkezhetek ki, mivel akkor őt akkor hivatalosan egyedül (magára) hagynám Magyarországon...
Másnap beszéltem telefonon az


Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

ügyfélvonalával. Ott is azt mondták, hogy az eljárás közös gyerek esetén is a gyámhivatalon át vezet - még akkor is, ha az én gyerekem kettős állampolgár. Felhívták a figyelmem, hogy 2014. március 15-ével fog változni a PTK. és abban feltehetően ez a passzus is.
Ez egy gyenge fénysugár.
Én amúgy addig sem kívánnám magamra venni azt a procedúrát (környezettanulmány, kereseti igazolás, befogadói nyilatkozat a lakástulajdonos részéről) és a hivatalos fordítás és hitelesítés, felülhitelesítés költségét és a több hónapos ügyintézési időt...

Jelen pillanatban tanácstalan vagyok, hogy mit tegyek. Várjak egy szűk évet és talán megoldódik magától vagy kezdjek el levelezgetni ebben a témában mindenféle szervekkel és vonjam magamra a figyelmet?! Lassan az óvodalátogatás is kötelező lesz.

Üdv,
tactix

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 11 hónapja #31018 Írta: AiRLAC
AiRLAC válaszolt a következő témában: Gyámhatóság illetékessége

Miért akarsz állandóra kijelentkezni? Pont az általad leírtak miatt kb. senki sem jelentkezik ki akinek kiskorú gyereke van. Ideiglenes kijelentkezést csináltunk mi is, de már ez sem kötelező (mivel sokan nem is foglalkoztak vele):

index.hu/belfold/2013/03/26/raijesztette...ldon_elo_magyarokra/
A következő felhasználók mondtak köszönetet: DECOTEXT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 11 hónapja #31019 Írta: AiRLAC
AiRLAC válaszolt a következő témában: Gyámhatóság illetékessége

DecoTEXT, EU - nem EU, sajnos van egy kb. 1965-ös talán családvédelmi törvény ami ezt előírja. Bár a külfödre költözőket egyszerűbb macerálni mint a putrisoros színesfémkereskedők gyerekek körülményeit vizsgálni (pedig a külföldre költözők ugye gyaníthatóan jobb környezetbe kerülnek).

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!