Gyámhatóság illetékessége
- AiRLAC
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 55
Mint ahogy láthattad is, ha elolvastad a beidézett linkeket.
Köszönöm kedves figyelmedet
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nem kell! Mi a nejemmel most hosszabbitattuk! A fiam (kettős állampolgár) tavaj újította a magyar személyiét! S most kapaszkodjatok meg! A lányom nem is olyan régen Dániában házasodott (másodszor)**. Mivel otthon még "hajadon volt" hivatalosan, küldött egy levelet az új státuszról és 5 nap múlva megjött a válasz (Mo-ról), hogy regisztrálták!Gergoo írta: Erre már félve reagálok de mégis. Nincs választható változat! Be kell jelenteni, hogy külföldre távozol- Ha az elér egy meghatározott időtartamot, ötletem nincs mennyit, le kell (majd? ) adni a személyit.
**Az első házasságáról és válásáról még csak nem is tudtak Magyarországon, hiába jelezte a berlini nagykövetségen! Ennyit az otthoni adatfeldolgozásról és hatósági regisztrációkról! Fingjuk sincs arról, hogy mi a dolguk, csak pofáznak a polgárnak és igyekeznek féleleben tartani a hülyéket !
DCT
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Be kell és a személyit is le kell adnod (majd?) x hónap külföld után.DECOTEXT írta:
Nem kell!Gergoo írta: Erre már félve reagálok de mégis. Nincs választható változat! Be kell jelenteni, hogy külföldre távozol- Ha az elér egy meghatározott időtartamot, ötletem nincs mennyit, le kell (majd? ) adni a személyit.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Gergoo írta:
Be kell és a személyit is le kell adnod (majd?) x hónap külföld után.DECOTEXT írta:
Nem kell!Gergoo írta: Erre már félve reagálok de mégis. Nincs választható változat! Be kell jelenteni, hogy külföldre távozol- Ha az elér egy meghatározott időtartamot, ötletem nincs mennyit, le kell (majd? ) adni a személyit.
Az új útlevelem tavaj a Cuba utunk miatt összel készült el, Berlinböl küldték meg. A követségen csak a személyim volt nálam, s nem kellett leadnom. Ezenkivül miért kéne leadnom, ha a papir szerint "otthon is élek", ja és a SZIG-el utazhatunk bárhova az EU-n belül?? Nem engedélyköteles a külföldi tartókodásod!
Érvek?
DCT
- timi2012
- Látogató
Szerin tem akkor veszik el csak a szemelyit ha vegleg kijelentkezel,amig van magyar lakcimed addig nem.
- halloween68
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Tavaly október végén jöttem Németországba, jelenleg 13 éves fiammal. 2004-ben elváltam, a gyereket nálam helyezték el. Kijövetel előtt apukát megkérdeztem, mit szól a tervhez, húzta száját, de igent mondott. (később letagadta, hogy megkérdeztem...) Iskolával közöltem, hogy az őszi szünet után már nem fog a fiam oda járni, külföldre költözünk. (itteni iskola megkérte a gyerek bizonyítványát, igazolta, hogy fiam itt beiratkozott). Okmányirodában kitöltöttem mindkettőnknek a papírt hogy ideiglenesen külföldre távozunk, magyarországi állandó lakcím egyelőre marad, személyi marad, lakcímkártya marad, kaptam egy (illetve 2) cetlit a bejelentésről. Ezek után felkerestem a gyámhatóságot, megérdeklődni, van-e valami teendőm a költözés miatt. Válasz: nincs, mert csak ideiglenesen távozom. Ha majd végleges szándékkal hagyom el az országot, akkor kell a "procedúrát" végigcsinálni, amiről itt több helyütt szó van.
A baj ott kezdődik, hogy apuka amúgy nem keresi a gyereket, eddig sem kereste, csak amíg egy városban éltünk. Max. születésnap, névnap, ünnep, van, amikor még akkor sem. Ez is max. telefonhívásra korlátozódik, illetve ha otthon járunk, mindig felhívom, hogy tud találkozni a gyerekkel (annak ellenére, hogy a gyerek nem akar menni)
Apuka fuvarozással foglalkozik, többnyire Németországban jár, meg is beszéltük, hogy ha a közelben van, odaviszem a gyereket hozzá, hogy tudjanak találkozni (ez még egyszer sem történt meg.)
Most, hogy szülinapja volt a gyereknek, este későn hívta fel a gyereket (magyarországi mobiltelefont tartunk fenn kimondottan a könnyebb kapcsolattartás miatt!!), azzal az indokkal, hogy most ért haza Németországból, és onnét márpedig nem hívja a gyereket, mert drága!!! Persze a 13 éves kiskamasz kiakadt, és beszélni sem volt hajlandó az apjával...Most ott tartunk, hogy apuka nekem üvöltözött trágár módon a telefonba, elszidta az összes le és felmenőmet, közölte, hogy hazarángat innét, a többit nem írom, mert cenzúrázni kéne.
Pontosan 5 éve nem fizet gyerektartást, nem is tartok rá igényt, havi 10 ezer forint helyett választom inkább a nyugalmat. (Őszintén: ki vagyok segítve 10 ezer forinttal? ha nem érzi, hogy gondoskodni kell egy gyerekről, erőltetni nem lehet...) Azért írtam, hogy a nyugalmat választom, mert amíg fizetgetett is néha, mindig a fejünkhöz vágta, hogy ő márpedig mindenhez hozzájárul.
Szóval a lényeg: tudom, hogy minden szempontból helyesen jártam el, ennek ellenére idegesítő, hogy dobálózik és fenyeget, hogy kicsinál minket, hazarángat, és természetesen a gyerekemmel együtt ott fogunk éhen dögleni Magyarországon, stb.
Fix munkaszerződésem van, most lépek előbbre, szakmámban dolgozom, lakást bérlek, soha nem csúsztam semmilyen fizetni valóval, gyerek szépen tanul, beilleszkedett, és ami a legfontosabb: továbbtanulásban olyan tervei vannak, ami Magyarországon nem megvalósítható, ez is volt az egyik fő ok, hogy ide jöttünk. Most még tanulja a nyelvet, van 3 éve a középiskoláig, szóval időben léptünk.
Szerintetek kinéz nekem egy hosszas bírósági procedúra? Ha valaki már átesett ezen, légyszi írjon: elég a magyar ügyvédem, vagy célszerű itt keresni egy magyarul is tudó ügyvédet? Gyámhatósági vizsgálatot (környezettanulmányt) végeznek a németek, és ha igen, ez miből áll? Milyen papírokat szerezzek be?
Bármilyen tanácsot szívesen fogadok! Köszi előre is a segítséget!