Támogatások Németországban
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
8 éve 9 hónapja - 8 éve 9 hónapja #39872
Írta: DECOTEXT
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Támogatások Németországban
Mivel nem volt eddig semmilyen német munkahelyed, így nem vagy semmire jogosult csak (ahogy írtad) a német családi pótlékra és a férjed (?) révén a gyermek és magad betegbiztosítására.
Legalább egy éves járulékos munkaviszony kell ahhoz, hogy valami mást is kérvényezhess! Ha a "párod" nem férjed, akkor még betegbiztosításotok sem lesz. (Sajnos ebben az esetben a gyermeknek sem, hacsak nem lesz a párod hivatalosan a gyámja!)
Ha a párod a férjed, akkor nincs gond sem nálad sem a gyermeknél!
Legalább egy éves járulékos munkaviszony kell ahhoz, hogy valami mást is kérvényezhess! Ha a "párod" nem férjed, akkor még betegbiztosításotok sem lesz. (Sajnos ebben az esetben a gyermeknek sem, hacsak nem lesz a párod hivatalosan a gyámja!)
Ha a párod a férjed, akkor nincs gond sem nálad sem a gyermeknél!
DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 604
8 éve 9 hónapja #39883
Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Támogatások Németországban
@szobal
Betreuungsgeld (remelem jol irtam:) ) havi 150EUR koruli osszeg jarhat amig nem viszed oviba a 18honapos gyerkocot.
Erosen feltetelesen fogadd az infot, meg kell nezni a szabalyokat hozza, hogy a te esetedben jar e. Addig csak esetleg jarhat..
Betreuungsgeld (remelem jol irtam:) ) havi 150EUR koruli osszeg jarhat amig nem viszed oviba a 18honapos gyerkocot.
Erosen feltetelesen fogadd az infot, meg kell nezni a szabalyokat hozza, hogy a te esetedben jar e. Addig csak esetleg jarhat..
- Bogyesz
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 6
8 éve 9 hónapja #39899
Írta: Bogyesz
Bogyesz válaszolt a következő témában: Támogatások Németországban
Már megszüntették, csak Bajor tartományban maradt meg a Betreuungsgeld. Aki tavaly igényelte még megkapja a gyerek 3 éves koráig, ha nem kerül bölcsibe. Ennek ugye pont az a lényege, hogy anya otthon marad a gyerekkel, ezért kapja a pénzt.
Wohngeld esetleg, vagy bármi más? Mi még nagyon az elején Arbeitsamt-tól kaptunk egy halom papírt, támogatások igényléséhez, pedig csak bejelentkezni mentünk Egyéb infót szerintem segélyszervezetek adnak, mit lehet kérni, ha nagyon megvagytok szorulva (Caritas, Diakone)
Wohngeld esetleg, vagy bármi más? Mi még nagyon az elején Arbeitsamt-tól kaptunk egy halom papírt, támogatások igényléséhez, pedig csak bejelentkezni mentünk Egyéb infót szerintem segélyszervezetek adnak, mit lehet kérni, ha nagyon megvagytok szorulva (Caritas, Diakone)
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
8 éve 9 hónapja - 8 éve 9 hónapja #39900
Írta: DECOTEXT
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Támogatások Németországban
Mindenhez minimum 1 éves járulékos munkahely kell, s még akkor sem biztos, hogy adnak valamit mert pl. olyan, hogy "Wohngeld" vagyon alacsony jövedelemhez kötött és az összegtől, ha adnának, is messze nem fogtok térdre rogyni!! A Caritas-t, Diakonie-t meg felejtsd el! Ezek most maximálisan ki vannak pányvázva a sok százezer menekülttel! Ennél ti mint EU állampolgárok teljesen más kategóriába vagytok!
Ideális lenne (talán) ha Harz 4-et kapnátok, de ehhez is kell előbb járulékos munkaév!
Ideális lenne (talán) ha Harz 4-et kapnátok, de ehhez is kell előbb járulékos munkaév!
DCT
- Bogyesz
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 6
8 éve 9 hónapja - 8 éve 9 hónapja #39907
Írta: Bogyesz
Bogyesz válaszolt a következő témában: Támogatások Németországban
Betreuungsgeldhez sem és az Elterngeldhez sem kell pl. a minimum 1 év járulékos munkahely. Tudom mert én is így kaptam.
- ivásze
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 2
8 éve 8 hónapja #39952
Írta: ivásze
ivásze válaszolt a következő témában: Támogatások Németországban
Igen, nem kell hozzá munkaviszony. De a Betreuungsgeld csak addíg jár, amíg nem megy a gyerek az oviba. A gyerek 15 hónapos korától 3 éves koráig lehet igényelni, összesen 18 hónap időtartamra maximum. Minimum összege 150 Euro, legalábbis itt a Bajoroknál. Elterngeld 14 hónap lehet a 2 szülőnek együtt, 1 szülő max 12-őt használhat fel ( pl 2 apa 12 anya ). Minimum összege 300 Euro, és a gyerek 3 hónapos koráig kell igényelni, legalábbis ezt mondták.