Háziállat Németországban
- szkitty
- Látogató
12 éve 9 hónapja #15464
Írta: szkitty
szkitty válaszolt a következő témában: Háziállat Németországban
Ha egy 6 hetes kölyök kutyáról van szó azzal mi a helyzet mi kell ahhoz hogy ki tudjam hozni?
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kema82
- Látogató
12 éve 9 hónapja #15485
Írta: kema82
kema82 válaszolt a következő témában: Háziállat Németországban
Szia!
Útlevéllel és chippel hozhatod ki. Viszont útlevelet csak az első veszettségi oltáskor kaphat, ami kb. 16 hetes korukban van. Addig sajna várnod kell vele.
Útlevéllel és chippel hozhatod ki. Viszont útlevelet csak az első veszettségi oltáskor kaphat, ami kb. 16 hetes korukban van. Addig sajna várnod kell vele.
- szkitty
- Látogató
12 éve 9 hónapja #15489
Hát nem tudom már mit higgyek ha az interneten a magyar állatorvosi oldalon azt írták hogy a kiskutyákat 3 hónapnál kisebbeket is a védő oltások nélkül német országba be lehet hozni csak nem kereskedelmi célból.
- kema82
- Látogató
12 éve 9 hónapja #15496
Azt hiszel, amit szeretnél. Mi augusztusban hoztuk ki a yorkinkat. Azóta már 2-szer voltunk otthon. Ha nem lett volna útlevele akkor sem lett volna gond, mert senki nem kérte tőlünk. De ha megállít a rendőr, akkor simát kérheti az állat útlevelét. Nekünk erre mindkét állatorvosunk felhívta a figyelmünket. De te tudod, azt csinálsz, amit akarsz! Kérdezd meg az állatorvosod, mivel még csak 6 hetes gondolom mentek egy párszor állatorvoshoz. Arra számíts hogy itt kint az állatorvos sokkal drágább, mint otthon! Én ezért örültem is, hogy úgy jött ki a lépés, hogy otthon oltattuk, nem itt. Otthon fogjuk ivartalaníttatni is, mert itt 250 euro, otthon pedig 10ezer forint. Szóval nem mindegy!
- szkitty
- Látogató
12 éve 9 hónapja #15497
Nem kellett kutyaiskolába járni vele? hát igen nem mindegy.igazából én azt is olvastam hogy egy fajtiszta kiskutyának akinek van chipje annak útlevél se kell.
- kema82
- Látogató
12 éve 9 hónapja #15513
Ha kicsit is utánanézel német oldalakon akkor rá fogsz jönni, hogy a kutyaiskola a kutyatartóknak nem kötelező, csupán ajánlott, főleg a harcikutyáknál. Nincs ilyen hogy Hundeschule Pflicht.