Külföldi rendszám, magyar állampolgár
- Attila_BRD
- Témaindító
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 204
12 éve 9 hónapja #13703
Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Külföldi rendszám, magyar állampolgár
Ez egy olyan törvénynek tünik amit a kádár rendszerben nevelkedett adóhatóság hozott személyes elbirálásra. A Kategória: van sapkája, nincs sapkája.ollti írta: Sziasztok!
És olyankor mi a helyzet ha német rendszámú autóval német jogosítvánnyal magyar állampolgárként vezeted az autód Magyarországon mert hazalátogatsz kb 1 hétre?
Akkor is bizonygatni kell,hogy nem laksz otthon és 1 napnál tovább nem használhatod az autód???Vagy én értelmezek valamit rosszul??Légyszi segítsetek ebben....
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- cintamani
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 17
12 éve 9 hónapja #13709
Írta: cintamani
cintamani válaszolt a következő témában: Külföldi rendszám, magyar állampolgár
Szia Eva!
Sztem tuti minden rendben lesz Holanc legyen (Ausztria miatt ugyis kell ), meg azert tegyetek halozsakot a kocsiba (en telen csak Magyarorszagon, de mindig igy tettem), es lehetoleg palyan menni, ameddig lehet. Rohanni nem kell, csak odaerni. Drukkolok, hogy jok legyenek az utak es vigyazzatok Magatokra
Sztem tuti minden rendben lesz Holanc legyen (Ausztria miatt ugyis kell ), meg azert tegyetek halozsakot a kocsiba (en telen csak Magyarorszagon, de mindig igy tettem), es lehetoleg palyan menni, ameddig lehet. Rohanni nem kell, csak odaerni. Drukkolok, hogy jok legyenek az utak es vigyazzatok Magatokra
- cintamani
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
12 éve 9 hónapja #13711
Szia ollti! En is csak Julianna fentebbi linkjebol olvastam, hogy:
"A járművezetőnek csak abban az esetben kell a külföldi rendszámú gépjármű magyarországi üzemeltetéséhez igazolással rendelkeznie, amennyiben a lakóhelye Magyarországon van. Az ellenőrzést végző rendőr a lakóhelyet a lakcímkártyából állapítja meg, vagy – ennek hiányában - a nyilvántartásból ellenőrzi."
Eszerint ha nemet jogsid van, magyar allampolgar vagy de nincs magyar bejelentett cimed (azaz eletvitelszeruen kinn elsz, errol van papirod) ugy neked nem kellenek igazolasok a vezeteshez. (sztem)
Viszont ekkor hulyeseg a 24 ora, mert akkor azt hiszem nem johetne egy turista se az orszagba nyaron (se), ergo az idegenforgalom egy nyisszantasra meghal, a szallodak csodbe mennek, es mi lesz a 2012-es olimpiaval (vagy mikor is tartjuk Magyarorszagon) :-D
"A járművezetőnek csak abban az esetben kell a külföldi rendszámú gépjármű magyarországi üzemeltetéséhez igazolással rendelkeznie, amennyiben a lakóhelye Magyarországon van. Az ellenőrzést végző rendőr a lakóhelyet a lakcímkártyából állapítja meg, vagy – ennek hiányában - a nyilvántartásból ellenőrzi."
Eszerint ha nemet jogsid van, magyar allampolgar vagy de nincs magyar bejelentett cimed (azaz eletvitelszeruen kinn elsz, errol van papirod) ugy neked nem kellenek igazolasok a vezeteshez. (sztem)
Viszont ekkor hulyeseg a 24 ora, mert akkor azt hiszem nem johetne egy turista se az orszagba nyaron (se), ergo az idegenforgalom egy nyisszantasra meghal, a szallodak csodbe mennek, es mi lesz a 2012-es olimpiaval (vagy mikor is tartjuk Magyarorszagon) :-D
A következő felhasználók mondtak köszönetet: ollti
- kormi33
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 16
12 éve 8 hónapja #15543
Írta: kormi33
kormi33 válaszolt a következő témában: Külföldi rendszám, magyar állampolgár
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, peteratde
- kisne
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 143
12 éve 8 hónapja #15572
Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Külföldi rendszám, magyar állampolgár
Sziasztok
Origo.hu
"Országos rendszám razzia indul csütőrtőkőn " vagyis ma.
Mi meg szombaton indulunk haza.
Szuper. akkor most büntethetnek vagy sem. jo mi ?
Üdv.Terézia
Origo.hu
"Országos rendszám razzia indul csütőrtőkőn " vagyis ma.
Mi meg szombaton indulunk haza.
Szuper. akkor most büntethetnek vagy sem. jo mi ?
Üdv.Terézia
- cintamani
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
12 éve 8 hónapja #15590
Szia Terézia, ha saját autóval mentek, de a tulaj nem utazik, sztem írjon azokra a napokra engedélyt, amit otthon töltötök, és mindig az aznapra vonatkozót veszed elő, ha megállítanak. Ebbe szerintem nem köthetnek bele, hiszen közben elhagyhatod az országot, senkinek semmi köze hozzá. Ha viszont a német állampolgár tulajdonos veled van, akkor ő igazolja, hogy övé a kocsi, neki német lakcíme van, onnantól te csak vezetsz a magyar lakcímeddel, mert ő fáradt, de ott van.
Ez a 24 óra nonszensz
Ez a 24 óra nonszensz