Külföldi rendszám, magyar állampolgár
- Hegedus
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
- dreizwanzig
- Nem elérhető
- Senior Member
- O'zapft is!
- Köszönetek: 23
Ha jól értem, akkor egy magánszemély autóját kapnád kölcsön. Ebben az esetben csak egy magánokiratra van szükséged, arról, hogy ő neked azt az autót kölcsönadja, a tudtával használod ezt külföldön és belföldön egyaránt. X naptól Y napig. Amire figyelni kell, hogy ilyen papírt összesen 30 napra lehet kiállítani, tehát X nap és Y nap között max 30 nap lehet. Értelemszerűen szerepeljenek benne a te adataid, a tulaj és a kocsi adatai + 2 tanú. Kelt, helyszín, stb.... Más nem kell. (ja meg persze a forgalmi, meg a jogsid). De amúgy már nem foglalkoznak ezzel. Engem, mikor legutóbb megállítottak nem is kérték ezt a papírt....
[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]
- dreizwanzig
- Nem elérhető
- Senior Member
- O'zapft is!
- Köszönetek: 23
azért a regadó nem éppen filléres tétel, főleg nem 5-6 évvel ezelőtt. ez az egyik dolog, a másik meg az, hogy nehogy már még én legyek a bűnöző, hogy nem fizetek egy olyan adót, ami EU ellenes!Gergoo írta: Nagyon helyes. Jól reagáltak! Szerintem egyszerűen csak köszönjük meg azoknak akik az amúgy is nevetséges kötelező díjakon bármikor is spóroltak néhány fityinget pl. szlovák rendszámmal, ugyanis ez semmi másnak nem köszönhető!
gyakran elhangzik itt az oldalon az, hogy birka az aki elvállal bagóért egy munkát. na szerintem birka az aki hagyja, hogy egy olyan adót fizettessenek vele, ami ütközik az EU törvényeivel.
[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Az egyik, hogy a külföldi rendszámos autót vezető, külföldön dolgozó és élő mivoltot igazoló dokumentumok illetve azok fordítására reagáltam. A külföldi rendszámmal játszó okostojások ellen ugyanis ez volt a lépés.dreizwanzig írta: azért a regadó nem éppen filléres tétel, főleg nem 5-6 évvel ezelőtt. ez az egyik dolog, a másik meg az, hogy nehogy már még én legyek a bűnöző, hogy nem fizetek egy olyan adót, ami EU ellenes!
A "szerinted" EU ellenes regisztrációs adóra illetve mértékére pedig csak ennyit mutatnék Írországból :
Nos, ha van időd számolgass! Néhány konkrét példa és látni fogod, hogy milyen filléres tételekről is van szó még a regisztrációs adó esetében is!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
dreizwanzig írta: Ha jól értem, akkor egy magánszemély autóját kapnád kölcsön. Ebben az esetben csak egy magánokiratra van szükséged, arról, hogy ő neked azt az autót kölcsönadja, a tudtával használod ezt külföldön és belföldön egyaránt. X naptól Y napig. Amire figyelni kell, hogy ilyen papírt összesen 30 napra lehet kiállítani, tehát X nap és Y nap között max 30 nap lehet. Értelemszerűen szerepeljenek benne a te adataid, a tulaj és a kocsi adatai + 2 tanú. Kelt, helyszín, stb.... Más nem kell. (ja meg persze a forgalmi, meg a jogsid). De amúgy már nem foglalkoznak ezzel. Engem, mikor legutóbb megállítottak nem is kérték ezt a papírt....
Egész idő alatt arról volt szó, hogy ha valaki itt kint dolgozik és német rendszámú kocsival megy Mo.-ra akkor mi a teendő! Senkinek semmi köze nincs ahoz, hogy Te itt kitől kapsz kölcsön autót! Ha nálad a forgalmi az elég! (Ugyebár ritkán fordul elő hogy forgalmival lopna autót!) Sőt mi már mentünk bérkocsival is Mo.-ra. Ahoz sincs senkinek köze! A lényeg, de ezt már 1000x elirtam, azt kell csak hitelesen bizonyítanod, (esetlegesen forgalmi ellenőrzéskor), hogy tartósankülföldön dolgozol. Kész! A kocsi lehet a tied, lizingelt, kölcsön vagy bérelt** is!
** Igaz néhány ilyen bérbeadó nem szereti ha keletre mész a bérautóval, ezért gyakori a külön biztosítás ilyenkor. Ez azonban itteni németországi ügy, s semmi köze ennek a mo.-i közlekedéshez!
DCT