Kiköltözéssel kapcsolatos teendők
- sleepygti
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 38
Talán csak az én figyelmemet kerülte el, feltennél egy kérdést:
Amennyiben Magyarországról Németországba (tehát Shengeni határokon belül) repülővel utazna egy kiskorú (1 éves) és az egyik szülő van-e szükség bármiféle hozzájárulásra a másik szülőtől a külföldre utazással kapcsolatban?
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Zita, nem kell érzékenykedni!zitafi írta: 1 Köszönöm szépen a válaszodat, segített, de amikor te válaszolsz nekem, mindig úgy érzem, hogy lenézel. Örülnék, ha erre kicsit odafigyelnél. Bár még 30 éve nem éltem....de azért nem kell lenézni a kérdéseim miatt. Maximum ha nem tetszik, akkor ne válaszolj.
2 Az apával nincs gond hozzá fogok kimenni. A cél, hogy együtt legyen a család, nem a német államot akarom lehúzkodni, ahogy már írtam is máshol.
1 A 30 évvel ezelötti információs állapotot csak azért emlitettem nálad, mert ma, az internet, az EU és a Schengeni egyezmény idejében elvileg mindenki tudja, hogy oda mész Európában ahova és amikor akarsz. Ehez semmilyen külön engedély nem kell senkitöl!! Ezért ez részemröl nem guny vagy lenézés volt, hanem meglepetés a kérdéseddel kapcsolatban! A BRD-ben is vannak szülö nök és kisgyerkek, de olyan ingyenes ellátás ami otthon van, olyan itt nincs! Minöségileg azonban (szerintem) jobb!
2 Vigyázz, mert az apa, az nem férj! Ha nem vagytok házasok nincs semmilyen betegbiztositásotok Németországban! Itt nem érvényes az együttélés. Ha viszont házasok vagytok akkor az apa jogán a pici és Te is biztositva vagytok!
DCT
- magyaranyuka
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 21
Konkret tapasztalatom nincs az ugyben, de egy (masik) forumon azt olvastam hogy az anyuka 16 honapos fiaval egyedul utazott es kertek a "meghatalmazast" tole es a szuletesi anyakonyvi kivonatot is. Nem tudom melyik legitarsasaggal repulsz, szerintem lepj veluk kapcsolatba.
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
Mindenkinek kell valami igazolvány.magyaranyuka írta: Sleepygti!
Konkret tapasztalatom nincs az ugyben, de egy (masik) forumon azt olvastam hogy az anyuka 16 honapos fiaval egyedul utazott es kertek a "meghatalmazast" tole es a szuletesi anyakonyvi kivonatot is. Nem tudom melyik legitarsasaggal repulsz, szerintem lepj veluk kapcsolatba.
A gyerek vagy benne van a szülö utlevelében, vagy saját gyerekigazolvánnyal rendelkezik.
14 év alatt nem repülhet egyedül. Az utaskisérö munkája nem ingyenes, drágább a jegy.
Egy gyerek nem rakható ki egyedül a kifutópályára. Organizálni és bizonyitani kell a személyt aki elhozza az utaskisérötöl.
Ez minden. Egyébként ezerszámra repkednek kisgyerekek is europában szüleik között. A légitársaságok erre a piacra már rég ráálltak.
- radnaib
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 3
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Az enyémek egyedül is repültek. Nyakukban a saját magyar útelevelükkel és szülöi engedéllyel. A Malévvel. Budapest-Berlin (kelet). A fiam 6, a lányom 8 éves volt. Ferihegyen szabályos átadás-átvétel volt. Egy stewardes jött értük, s Berlinben egy ismerös várt rájuk ahol szintén "leltár" volt....ez még akkor volt amikor a németet tanulták és 3 hetet német környezteben "nyarlatak" fenn északon!radnaib írta: Feleségem mar repült egyedül a picivel. Nálla minden volt mert biztosra akartunk menni (meghatalmazás, szul anyakkonyvi kivonat stb). semmit nem kertek. sem a ryanair sem a wizzair.
Többet ért a nyelv szempontjából, mint 6 hónap tanfolyam! (Viszont nem volt olcsóbb!)
Ha viszont a nyeltudás értékét nézem, akkor közel ingyen volt!
DCT