Munkaerőközvetítő nélkül
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nagyon kérlek ne etess itt senkit ilyen téves hirekkel! Az ilyen munkahely nem tipikus! Van ilyen kétségtelen, de ritka. Neked mázlid volt! Ezzel áltatni a kijövöket, nagy hiba! Nálunk a cégnél mindenki bejár, van aki 140 km-ről. Egy kolega 250 km-re lakik, ő itt bérel magának egy kis szobát !!! (Ő maga, s csak az adójából tud valamit leirni "kettős háztartás vezetés" címén!)peteratde írta: Amennyiben nem munkaerőközvetítésről van szó (mint gondolom), hanem munkaerőkölcsönzésről, akkor bizony egy bizonyos távolság felett vagy a cég biztosít neked szállást, vagy ki kell fizetnie amit te találsz. Nekünk a cég biztosított szállást, nem is rosszat.
Mégegyszer kérlek maradj tárgyilagos,
különben semmi értelme az egésznek!
DCT
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Masik kollegam, mas orszagbol, szinten kikuldetesen. Neki a ceg nem fizeti a lakasat, neki kell kigazdalkodnia a kapott fizetesebol. (Nyilvan neki meg mas osszegu a fizuja:) ) Ez megallapodas kerdese.
De az igaz, hogy ha olyan munkavallalo vagy akit allandoan dobalnak kulonbozo helyekre relativ rovid idokre, par hetekre honapra, meg vissza, akkor a bevett szokas, hogy elobb vagy utobb a ceg fizeti a szallaskoltseget. Vagy mar eleve o berel valamit..
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
peteratde írta: DCT, én nem áltatok senkit. Munkaerőkölcsönő cégeknél tudomásom szerint minden esetben vagy az utiköltséget kell fizetniük, vagy szállás költséget fizetnek. Ez azért van, mivel bárhová kikölcsönözhetnek, akár havonta máshová. Sem azt nem várhatják el, hogy állandóan költözz, sem azt, hogy a 7,89-es órabéredből fizess magadnak panziót, vagy más szállást. Az a cég ahol dolgozom, nem jótékonysági intézmény. Az előírtaknál egy centtel sem fizet többet.
A "Zeitarbeit" cégek, vagy ahogy felénk hivják ezeket: "Sehlenverkaufer" az egy külön kategória. Az ilyen "cigány élethez" gyomor kell, mert nem elég, hogy piszkosul alacsony a bérezés, valóban össze-vissza kell az országban vándorolnod! Nos, ezeknél valóban van szállás, de azért meggondolandó, hogy pontosan azért fizetnek keveset mert ezt a pluszt bekalkulálják viszont sokszor nivón alatti amit kapsz!!
Én is dolgoztam (jó régen) egy ilyennek. ( manpower ) Adtak még "kilóméterpénzt" is!! Nos, a disznóság az volt, hogy csak a központjuktól számolta az utazási támogatást a cél cégig, ami 12 km volt, én viszont 70-ről jártam. Nem is csináltam sokáig, s hamar átvettek annál a cégnél ahol később mint müszaki rajzoló, tervezésen dolgoztam! A bérem ennél a "munkaerő közvetítőnél" 1100 DM volt! (Ezeregyszáz Deutsche Mark) Mindennel együtt brutális 1320 DM ütötte a markomat!
DCT
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
Most már valamivel jobban fizetnek, (a német hírekből tudom, hogy feltett szándék, hogy az ezeknél a cégeknél dolgozó emberek azonos órabért kapjanak. Ennek szellemében emelgetik az itt adható minimális órabért. Jelenleg az elmúlt évben mikor dolgoztam az egész hónapban átlag 1300 eurót utalt a számlámra. És ez havi 150 vagyis heti 35 órás kifizetett munkaidővel. E feletti óraszám megy a Zeitbank-ba. Ennek köszönhetően 4 és fél havi munkaviszony után december - januárban 5 hetet voltam szabin, és még maradt 7 napom!
Persze én sem innen akarok nyugdíjba menni, de indulásnak tökéletes volt.