Németországi munkát keresek

Több
12 éve 6 hónapja #18915 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

JA meg ha mar itt kerult szoba ez az angolul dolgozni Nemetorszagban, meg lett uj szavazas:)
Alap, de meg kozepfoku angolnyelvtudassal is a max. munka amit nagyjabol be lehet vallalni egy orszagban ahol az angol a fo nyelv, az maximum a fekete mosogato. Az angolt nagyon konnyu alap, kozepszinten megtanulni es egy un. international angolt beszelni egy masik NEM anyanyelvi angolul beszelovel! Ellenben az angol egy NEM blokkos nyelv, gyakorlatilag hosszabb nyelvi gyakorlat es eros felsofoku tudas nelkul semmi esely megerteni egy angol anyanyelvut! Ja es emellett a nativeok idoms-okkal es phrasel verb-okkel beszelnek, ami gyakorlatilag egy kulon nyelvi kod a nyelvben+a durva akcentusok, mint a skot, ir stb.:) Good luck!
A nemet teljesen maskepp mukodik. Iszonyat nehez helyesen beszelni, de emellett egy szigoru szorendu es elegge blokkos nyelv. Erezheto a mondat eleje vege, tudja az ember hol az ige. A kifejezes logikaja is kozelebb van a magyarhoz. Nyilvan az akcentus megertese itt is emelt fokozat, csak a logikat akarom ereztetni.
Tehat teljesen termeszetes, hogy alap es akar kozepfoku angol tudassal nem angol anyanyelvu orszagban probalkoznak eloszor, pl. Hollandia. Ezen a szinten mondjuk Nemetorszag rossz valasztas!
CSak azert irtam ezt le, mert a szavazas eleg megteveszto. Aki nem ismeri az angol nyelvu sajatossagokat azonnal ra fog nyomni az Irorszagban, Hollandiaban pontra..

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 6 hónapja #19007 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Üdv mindenkinek.

Lassan egy éve lesz (10 hónapja), hogy idekint dolgozom.

Megpróbálom összefoglalni az eddigi tapasztalataimat, illetve a tanulságokat.

Ha itt szeretnétek dolgozni fel kell készülni néhány dologra:
- bár közel olyan rossz sincs a helyzet (itt Bayernben) mint néhány hozzászólás lefesti, azért általában minden munkára akad jelentkező. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet munkát találni, de néha ki kell várni
- ha valaki talált munkát, akkor a különösen a próba idő alatt inkább jobban dolgozzon, mint a többiek. Semmi esetre se nézze azt, hogy a másik lazsál, esetleg lóg, mert aki már régóta ott van annak esetleg elnézik, neki biztosan nem. Nagy általánosságban, ugyan azért a fizetésért jobban és többet kell teljesíteni, mint a régi dolgozóknak. Szándékosan nem azt írom, hogy a németeknek, mert az eddigi tapasztalatom szerint nem nagyon tesznek különbséget echte német és bevándorló között, ha a bevándorlás nem hetekben hónapokban mérhető.
- nem szabad ezen megsértődni kiakadni. Gondoljátok át, kit alkalmaznátok szívesebben, azt aki már elég jól beszél németül, stabil helyzete van, lehet rá számítani, vagy azt aki esetleg alig beszél németül, pár hete van kint, estleg lakása sincs stb.
- a nyelvtudás: nagyon nagy szerencsével esetleg lehet annélkül is, de minnél jobban beszélsz annál nagyobb az esély.
- beilleszkedés::
nem lehet eléggé hangsúllyozni a fontosságát. Próbálj meg ugyanúgy viselkedni, mint az itteniek. Én nagyon szeretném, ha odahaza is így nevelnék az embereket. Itt mindent megköszönnek (munkatársak pedig csak a munkád végzed, udvariasan mosolyagva köszönnek, akkor is ha hót fáradtak. Kedvesek, barátságosak (legalábbis azt mutatják)

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Hunor

• galipe
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #19134 Írta: galipe
galipe válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Üdv Mindenkinek!
Régóta olvasgatom itt a fórumot.Megmondom őszintén nekem nagyon tetszik az egész. :)
Most először vettem rá magam az írásra,,jobban mondva kérdezésre.
A férjem(36 éves) a napokban utazott Jettingenbe (Baden-Württemberg) munkát keresni. Kíváncsi lennék az esélyeire.?
Festő szakmája van ,amihez persze valamennyi gyakorlat is párosul.A gond csak az lenne ,hogy nem tudjuk mennyivel fejlettebb ott a szakma.?
Dolgozna akár gyárban is. Csomagolás,összeszerelés ...bármi.
A német nyelvet jól beszéli

Több
12 éve 6 hónapja #19136 Írta: Pflegerin
Pflegerin válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Üdv, én is új tvagyok itt, átnéztem a bejegyzéseket, sok hasznos dolgot olvastam, elismerésem a tagoknak.
Én is munkát keresek, de nem akarok kivándotolmi, mivel az egzisztenciám megvan itthon is, viszont az ismert kereseti lehetőségek és a gyatra munkaerőpiac miatt egyre nehezebb fenntartani azt. Okleveles masszőr vagyok,több képesítéssel,gyakorlattal. A németet beszélem, több dialektusban is-mivel korábban éveket dolgoztam különböző osztrák wellness szállodákban. Ezek nagy része szezonális volt,mivel nekem ez volt akkor is a legmegfelelőbb.
Közben férjhez mentem,és most a 45.-évemet taposom.
Olvastam itt hogy idősgondozóként is van lehetőség munkába állni, mivel 2-3 hónapos váltásokban lehet végezni ezt a munkát. Ez nagyon megfelelne, sőt a kereset is, amiről a másik topikban olvastam. Ápolásban, gondozásban van gyakorlatom,több mint 6 évig gondoztam idős demenzbeteg nagyszülőmet otthon, a haláláig. Szerintetek van esélyem EÜ végzettség nélkül? Ha van,akkor mit ajánlotok,esetleg melyik közvetítőn keresztül lenne a legalkalmasabb jelentkeznem?
A válaszokat előre köszönöm.

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 6 hónapja #19141 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kíváncsi lennék az esélyeire.?

Kedves kijönni szándékozók!

Lépjetek már a tettek mezejére!
Ne az esélyeteket latolgassátok, hanem lapozzátok át végre az Arbeitsagentur honlapját, mert hemzseg a munkalehetőségektől! :woohoo: Tudjátok: Aki keres az talál... ;)

Több
12 éve 6 hónapja #19145 Írta: Pflegerin
Pflegerin válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kösz Maya, miből gondoltad azt hogy nem teszem?:) Az esélyre vagyok kíváncsi a korom miatt.:XD
Ezért (is van )ez a fórum.
No, meg gondolom itt van olyan olvasó is,aki már találkozott megbízható, korrekt kötvetítővel. A kérdésem elsősorban erre a kér pontra irányult.