Németországi munkát keresek
- becka
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Egy hónapja vagyok Hamburgban, munkát keresek. Ha valaki tudna a kereséshez ötletet adni, szívesen venném.
Előre is köszönöm!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Becka, sok sikert! Majd informáljbecka írta: Egy hónapja vagyok Hamburgban, munkát keresek. Ha valaki tudna
a kereséshez ötletet adni, szívesen venném. Előre is köszönöm!
bennünket is az eredményről!
A kimerítő információid alapján biztosan sok öteletem lenne!
De nincs!
DCT
- anonymus
- Látogató
Mind sokan mások én is ki szeretnék menni dolgozni. Németországban bárhol és szinte bármilyen munka érdekel, ami nem igényel szakmát. Műszaki bolti eladó vagyok, amihez gondolom nagyon jó nyelvtudás kéne. Németet elég jól beszélem, bár nyelvvizsgám nincs. Voltam kint Ausztriában pár hónapot, nagyon meglepett, hogy a kicsit elhanyagolt nyelvtudás milyen gyorsan tisztult és fejlődött.
Röviden magamról:
- 23 éves férfi.
- Bírom a kemény munkát (volt olyan munkahelyem ahol kb. 20 ember bukott ki előttem 6 nap alatt + olyan anyaggal kellett dolgozni ami ette a vegyvédelmi kesztyűt egy hét után meg a kezem, de bírtam)
- Német elég jól tudom. Nyelvvizsgám nincs, de gyorsan belerázódok és tanulok.
- Szakmám: Műszaki eladó, ehhez gondolom min. egy középfokú vizsga kéne. Tehát szakmámba nem hinném, hogy eltudnék így nyelvvizsga nélkül helyezkedni, de elvállalok bármilyen betanított és segédmunkát.
- Annyi pénzem van, hogy kb. 3 hónapig lakás + rezsire fussa.
- lyonell
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Arra gondoltam pl: egy meki jó lenne mert adnak szállást és lehet enni,kihúznám 1hónapg kaja nélkül. De szivesen vennék bármilyen tanácsot.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Anonymus!anonymus írta: Sziasztok!Mind sokan mások én is ki szeretnék menni dolgozni. Németországban bárhol és szinte bármilyen munka érdekel, ami nem igényel szakmát. Műszaki bolti eladó vagyok, amihez gondolom nagyon jó nyelvtudás kéne. Németet elég jól beszélem, bár nyelvvizsgám nincs. Voltam kint Ausztriában pár hónapot, nagyon meglepett, hogy a kicsit elhanyagolt nyelvtudás milyen gyorsan tisztult és fejlődött.
Röviden magamról:- 23 éves férfi.
- Bírom a kemény munkát (volt olyan munkahelyem ahol kb. 20 ember bukott ki előttem 6 nap alatt + olyan anyaggal kellett dolgozni ami ette a vegyvédelmi kesztyűt egy hét után meg a kezem, de bírtam)
- Német elég jól tudom. Nyelvvizsgám nincs, de gyorsan belerázódok és tanulok.
- Szakmám: Műszaki eladó, ehhez gondolom min. egy középfokú vizsga kéne. Tehát szakmámba nem hinném, hogy eltudnék így nyelvvizsga nélkül helyezkedni, de elvállalok bármilyen betanított és segédmunkát.
- Annyi pénzem van, hogy kb. 3 hónapig lakás + rezsire fussa.
Beatnított és segédmunkára va a németnek 3 millió lehetősége! Nyelvvizsga nem kell de nyelvtudás feltétlenül szükséges! ha futja három hónapig, akkor mire? Három havi lakbér (+előre 3 havi kaució) esetleg 2,5 havi nettó lakbér a provizióra? { 500 euórs lakbérnél ez :/ (3x500)+(3x500)+(2x500)+250 = 4250€ } De mennyinek is? Lakást kaphatsz 350 eurótól több ezer euró/hó lakbérért, nem mindegy hogy hol fogsz lakni! Aztán, ahol van olcsó lakás ott rendszerint nincs munka (pont azért!)
Szóval én tanácstalan vagyok, de azért sok sikert! Szerintem előbb tanulj ki egy hiány szakmát! 23 évesen nekem egy szakmám sem volt, ma van 3,5 és egy negyedikben dolgozom mint autodidakta! A világ előtted áll ilyen fiatalon!
DCT
- laolaj
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 45
lyonell írta: Sziasztok! Röviden és tömören. Itthon Magyarországon élek. A köv.helyzet, édesanyám 2hónapja meghalt, van egy menyasszonyom aki terhes. Munkanélküli lettem, menyasszonyom az anyukájához ment ahol 2hónapig maradhat.Nekem nem maradt más választásom jelen körülmények között csak hogy ki menjek dolgozni. Mivel pénzem nincs,úgy döntöttem kimegyek stoppal mindössze két táskával,és megpróbálok munkát keresni. Világ életemben dolgoztam 26 éves v.ok,sajnos itthon ez a helyzet.Vagy ez, vagy az éhhalál. Büntetlen előéletű v.ok,jogsim van,érettségim. Németet 10 évig tanultam, vizsgám nincsen,elég hiányos mert rég nem használom. Segitséget kérek abban,hova érdemes kimenni München? Nürnberg?
Arra gondoltam pl: egy meki jó lenne mert adnak szállást és lehet enni,kihúznám 1hónapg kaja nélkül. De szivesen vennék bármilyen tanácsot.
Annyit tudok hozzá fűzni, hogy használd a logikát.
Elsőre is szezonban gondolkodhatsz ha megy a nyelv. Cél Hotel vagy valami hasonló. Többségileg van szállás és étkezés is, kezdetnek tökéletes. Teendő, írni mint az örül és várni, hogy legyen válasz. Amit te akkor szakma nélkül csinálni, az kertészet vagy mosogatás...
Mellette a másik ami esélyes: Jobbörse
tessék kitartóan keresni, még nyelv gyakorlásnak is fellehet fogni. Illetve célszerűnek tartom, hogy keresd fel a nyelvtanulós topicrész is mivel sok hasznos oldal van közzé nyilvánítva, ami gyakorlásnak nagyon is jó.
DCT: igaza van hogy van 3 millió vagy ki tudja pontosan.
Ami eloszlik az országban illetve, nem is nagyon akarnak dolgozni vagy szezonra vár és nem akar addig dolgozni, hisz ebből nagyon sok van. Vagy csak egyszerűen nem akarják felvenni őket. (pl otthon a C.t) nem akarok ombudsmanhoz menni... Lehet latolgatni...