Németországi munkát keresek

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 6 hónapja #19147 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Pflegerin írta: Olvastam itt hogy idősgondozóként is van lehetőség munkába állni, mivel 2-3 hónapos váltásokban lehet végezni ezt a munkát. Ez nagyon megfelelne, sőt a kereset is, amiről a másik topikban olvastam. Ápolásban, gondozásban van gyakorlatom,több mint 6 évig gondoztam idős demenzbeteg nagyszülőmet otthon, a haláláig. Szerintetek van esélyem EÜ végzettség nélkül? Ha van,akkor mit ajánlotok,esetleg melyik közvetítőn keresztül lenne a legalkalmasabb jelentkeznem?A válaszokat előre köszönöm.

Nincs. Végzettség nélkül nem fog menni! Rengeteg a munkanálküli!
Ismerösöm sogornöje most lett munkanélküli. 12 évig dolgozott egy magánsebészeten mint növér.(Növér végzettsége van.) Most ö is munkát keres idösápolóként, de sehol nem fogadják mert nincs papirja. Beadta a kérvényét átképzésre és most fog egy 2 éves (!) iskolába menni. (42 évesen). Végzettsége "idösgondozo-áploló" lesz, vagy valami hasonló.

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 6 hónapja #19149 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kedves Pflegerin,

a "ZAV"-nál keresgess, ők foglalkoznak háztartási kisegítői közvetítéssel(állami-legális-közvetítői díj nélkül).
Beírásom egyébként nem neked szólt, hanem általánosan, mindenkinek.
Neked annyi lenne a dolgod, hogy M-o.ról felveszed velük a kapcsolatot, ha lesz állás kiküldik a szerződésed a Szeszgyár utcai AFSZ-hez.
A korod nem fog zavarni senkit! Jó fizikumú, német nyelvtudású (túlnyomó többségben női) munkaerőre nagy szükség van az idősápolásban.
Ha fiatalos vagy, és találsz a későbbiekben egy megfelelő Pflegeheim/Altersheim-ot, fel fognak venni "Helfer"ként, amihez elég egy egy éves képzés.
Helferként nem adhatsz be injekciót, de minden más ápolási tevékenységet végezhetsz!
Szóval vezetőnővér nem lehetsz evvel a tanfolyammal, de van esélyed egy tisztességes, jólfizető állást megkapni.
Ezeket a dolgokat tapasztalatból tudom, családomból ketten dolgoznak idősekotthonában, és én is látogatom ottfekvő anyósomat napi szinten.

Több
12 éve 6 hónapja #19162 Írta: Pflegerin
Pflegerin válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Decotex és Maya,köszönöm a válaszokat,segítettek valamennyit.
Elsősorban házi idősgondozásra gondoltam,mert a 2-3 hónapos váltáséedekes ésjó alternatíva nekem,mivel nincs szándélomban kivándorolni.
Kedves Maya, a megnyugtató válaszod nagyon kellett,mivel ma magyarországon egy 45 éves ember munkája már nem számít sehol sajnos, Hiába van jó szakma, nyelvtudás, tapasztalat,gyakorlat,stb. Pedig a 40-50 es korosztályban még nagy potenciál van. De itthon mágis matuzsálemként kezelnek a munkaadók.:XD
Közben a közvetítő is jelentkezett, akinél jelentkeztem,és sikerül házigondozásban elhelyezkednem,2-3 hónaposváltást ajánlottak. Június közepé indulok, az utazást is fizetik.
Minden jót és teljes szívemből sok sikert kívánok a fórumozó tagoknak.
Mégegyszer köszönet a gyors válaszokért.

Több
12 éve 6 hónapja #19170 Írta: Pflegerin
Pflegerin válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Majdnem elfelejtettem. Aki beszél németül,jó fizikumú, van tapasztalata a gondozásban és háztartás vezetésében, azt EÜ szakápolói nélkül is kiközvetítik,mert itt nem ápolásról,hanem elsősorban gondozásról van szó. 2-3 hónapos váltást ajánlottak,ami nekem megfelel. Minden papírmunkát levettek a vállamról,térítésmentesen. Aki ilyen munkát keres annak ajánlom őket . Nehezen találtam rájuk,de megérte a keresgélés.
A link: www.hausengel.de/

Több
12 éve 6 hónapja #19268 Írta: szabinacska
szabinacska válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok!
Végül csak Németországban kötöttem ki. nagyon jól érzem magam. A főnököm nagyon rendes de tényleg. A kollégák szintén. jól érzem magam itt nagyon, remélem így is marad.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Több
12 éve 6 hónapja #19644 Írta: Numma
Numma válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

szia MINDENKI!

Több mint egy hónapja nem voltam itt fent,azóta sok-sok dolog történt velem/velünk!
Három hónapos rossz időszak után március végén találtam munkát..azt egészségügyi okok miatt csak két hétig bírtam csinálni..!
Majd április közepe óta ismét dolgozom,abban a városban ahol élünk,igaz hogy minijob de nem kell utazgatásra költeni,biciklivel 10 perc alatt ott vagyok a munkahelyemen...!
Egy szupermarketben takarítok reggelenként,két órában!
Párom pedig három helyen dolgozik,de június 1től az egyiknél megszűnik a szerződése,így csak két munkahelye marad..
Most ismét munkakeresésbe kezdtünk...neki egyet és nekem egyet!
Nekem jó volna egy nappalos meló a reggeli meló mellé!

Közben voltunk otthon is,május 4-5-6-7-8-án...nagyon jó volt,de fáradtabban jöttünk vissza mint ahogy elmentünk!
Esküvőt rendeztük...meghívókat osztottunk,helyszíneket jártunk körbe,apróságokat vettünk,ruhákat rendeltük meg..stb.stb...és emellett még egy ballagáson és egy szülinapon is részt kellett vennünk!!
108 nap múlva összeházasodunk... :D
:)

De most a legfontosabb hogy találjunk még munkát...
sziasztok
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kormi33