Németországi munkát keresek

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #19846 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

nyaki írta: 45 éves villanyszerelő vagyok, Érintésvédelmi Szabványossági Felülvizsgáló papírral, valamint RTV műszerész és Vezetékes távközléstechnikai műszerész és számítógép műszerész, szoftverüzemeltetői végzettséggel és gyakorlatokkal. Angolul,németül és oroszul tanultam, de nem vizsgáztam le egyikből sem. A németet nem használtam 20 éve, az angolt is csak annyira, hogy a neten és a szakmai életben kiigazodjak, de szerintem rövid időn belül belejöhetek, csakúgy, mint az oroszba, amikor ki kellet járjak a munkám miatt.

Nagyon örülünk az információnak, de
ez inkább a facebook-ba való, nem?!

;)

Info: ha netán munkakeresési szándékod is van, akkor lépj rá nagyon erősen a németre és esetleg az angolra (is). Ha ezekről a szakmai dolgokról papírjaid is vannak, lehetnek esélyek! Villanyszerelőket mindig keresnek, s IT munkakörökben is hiány van!
:woohoo:

Azért engem érdekelne, hogy a "software üzemeltetői végzettség" mit jelent pontosan, mert én is üzemeltetek sokat. Lehet, hogy van egy 4. szakmám is csak nem tudok róla?

:whistle:

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 5 hónapja #19850 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kedves DCT !
Kérdésedre a választ itt találod.
Gratula a 4. szakmádhoz. ;) ;)

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 5 hónapja #19851 Írta: DECOTEXT

Miklós írta: Kedves DCT !Kérdésedre a választ itt találod.Gratula a 4. szakmádhoz. ;) ;)

Szuper! ;)
Akkor tényleg van még egy (majdnem)szakmám! Most már csak azt áruld el, hogy egy ilyen képzés után, ami ugye az infó szerint, nem csak az MS Office kezelését tartalmazza, hanem sokkal többet, honnan az atya úristenből tanulja meg az illető az adott cégben használatos programok BIZTONSÁGOS kezelését! Mert pl. nálunk van egy 64 bites Win7-ra kialakitott hálozat, egy "Windream, aztán van "Tisoware" aztán van egy "Baurer" rendszer egymásra ültetve, ami ráadásul németül fut! S ez mind csak a rendszer. A programok az ADOBE -től, az MS-től és a PTC -től vannak amiknek pl. a beállitása olyan komplex, hogy csak ehez kell egy 1 éves tanfolyam külön! Én a "windoof"-ot és még kettőt viszonylag jól kezelem, de már a " Baurer " rendszer háttérinformációjával gondjaim lennének, mert ez nem csak a központi könyvelési program, ami automatikusan számláz, kiszámilja a termelékenységét a melósnak, statisztikát csinál, stb, hanem egyben egy irgalmatlan nagy "Datenbank" az az adatbank is.

:whistle:

Várom kedves felvilágosításodat!! :unsure:

DCT

Több
12 éve 5 hónapja #19870 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kedves DCT !
Amit leírtál, az nekem úgy nagyjából a kínai örömlányok slengje és a japán tudósok tudományos értekezése között van. :woohoo:
Tehát: lényegében fogggggalmam sincs.
Amit tudok róla: a feleségem munkaköréhez el kellett végeznie ezt a tanfolyamot, hogy utána a cég a saját rendszerére oktathassa. Tehát nagy valószínűséggel egy alapképzés, amire specifikusan épülhet a többi. De ezt csak tippelem.

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 5 hónapja #19872 Írta: DECOTEXT

Miklós írta: Amit leírtál, az nekem úgy nagyjából a kínai örömlányok slengje és a japán tudósok tudományos értekezése között van. :woohoo: Tehát: lényegében fogggggalmam sincs.Amit tudok róla: a feleségem munkaköréhez el kellett végeznie ezt a tanfolyamot, hogy utána a cég a saját rendszerére oktathassa. Tehát nagy valószínűséggel egy alapképzés, amire specifikusan épülhet a többi. De ezt csak tippelem.

Hát ez az! Amit belinkeltél ott ezt találtam:

A számítástechnikai szoftver üzemeltető alkalmas a gazdasági és társadalmi élet szinte teljes vertikumában (az államigazgatásban, az oktatási és egészségügyi intézményekben, az ipari és mezőgazdasági termelésben, kereskedelemben stb.), az adott területhez kapcsolódó irodai és ügyviteli munkában, a gazdálkodó egységek tartalmi és adminisztratív munkájában alkalmazott szoftverek biztonságos, gyakorlott üzemeltetésére. Elméleti felkészültsége elegendő ahhoz, hogy fogadóképes a képzés során megismert szoftverek új változatainak alkalmazására.

Ez szerintem "nesze semmi fogd meg jól"! Én felsoroltam azt, ami pl. a mi cégünknél megy s amit üzemeltetnie kéne (tudni), de szerintem ez ki van zárva! Ha rám hallgatsz akkor nem is hallott róla! Márpedig ha ilyen munkaörbe szeretne elhelyezkedni, nem fogják nálunk iskolázni mert erre se kapacitás, se pénz, pedig volna igény ilyen dolgozóra!

Most azt csinálják, hogy van 2 szerkesztő, akinek kevés munkája mert a VW bizonyos dolgokat már nem adott ki ebben az évben. Ezek a dolgozók tanulják be (párhuzamosan a munkájuk mellett) a programok kezelését, hogy ne kelljen nekik se felmondan, és ne kelljen új munkaerőt felvenni!

DCT

Több
12 éve 5 hónapja #19885 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

DECOTEXT írta:

Miklós írta: Amit leírtál, az nekem úgy nagyjából a kínai örömlányok slengje és a japán tudósok tudományos értekezése között van. :woohoo: Tehát: lényegében fogggggalmam sincs.Amit tudok róla: a feleségem munkaköréhez el kellett végeznie ezt a tanfolyamot, hogy utána a cég a saját rendszerére oktathassa. Tehát nagy valószínűséggel egy alapképzés, amire specifikusan épülhet a többi. De ezt csak tippelem.

Hát ez az! Amit belinkeltél ott ezt találtam:

A számítástechnikai szoftver üzemeltető alkalmas a gazdasági és társadalmi élet szinte teljes vertikumában (az államigazgatásban, az oktatási és egészségügyi intézményekben, az ipari és mezőgazdasági termelésben, kereskedelemben stb.), az adott területhez kapcsolódó irodai és ügyviteli munkában, a gazdálkodó egységek tartalmi és adminisztratív munkájában alkalmazott szoftverek biztonságos, gyakorlott üzemeltetésére. Elméleti felkészültsége elegendő ahhoz, hogy fogadóképes a képzés során megismert szoftverek új változatainak alkalmazására.

Ez szerintem "nesze semmi fogd meg jól"! Én felsoroltam azt, ami pl. a mi cégünknél megy s amit üzemeltetnie kéne (tudni), de szerintem ez ki van zárva! Ha rám hallgatsz akkor nem is hallott róla! Márpedig ha ilyen munkaörbe szeretne elhelyezkedni, nem fogják nálunk iskolázni mert erre se kapacitás, se pénz, pedig volna igény ilyen dolgozóra!

Most azt csinálják, hogy van 2 szerkesztő, akinek kevés munkája mert a VW bizonyos dolgokat már nem adott ki ebben az évben. Ezek a dolgozók tanulják be (párhuzamosan a munkájuk mellett) a programok kezelését, hogy ne kelljen nekik se felmondan, és ne kelljen új munkaerőt felvenni!

Azert nem kell ezt tulinterpretalni. MAr egyszer szo volt errol. Ilyen mindentudod csak kis halozatokhoz keresnek, relativ kis cegekhez. NAgy cegeknel, standard konfigok vannak. Annak uzemeltetesere nem polihisztorokat keresnek. Nehany emberrel kitalaljak a koncepciot, sokan masok meg uzemeltetnek. Standard installok, standard beallitasok. Sw upgradek meg lefutnak tavolrol. Spec sw.-eket meg uzemelteti vmilyen helyi guru. Nalunk van egy rakas engineering tool, ITs oknak lovese sincs hozza, mert se nem hallott, se nem latott.. Nem is tanulhatta.. Azokat mi uzemeltetjuk sajat hataskorben. Ennyi, volt mar rola szo.
Magyarorszag call center nagyhatalom, arra alapkepzesek boven jok elindulni. Persze vmilyen nyelvet tudni kell..
A következő felhasználók mondtak köszönetet: DECOTEXT