Németországi munkát keresek

Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #20113 Írta: Gerson1
Gerson1 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Segítséget szeretnék kérni munkavállaláshoz. Körbejártam mindent, és semmi munkát nem találtam itt a környéken, ezért külföldre szeretnék kimenni. Angol nyelvet tanultam, németül nem tudok sokat, de muszáj elkezdenem dolgozni, mert az iskolámat se tudom befejezni a rossz anyagi körülmények miatt. Nem is tudom hol kezdjem el. Néztem már közvetítőket is, de nem bízok bennük. Kezdőpénzt, hogy meginduljak tudnék kölcsönkérni, ha arról lenne szó. Pincér szakmámat kell abbahagynom sajnos. Bármilyen munkát megtanulok. Dolgoztam már építkezésen is, raktáros munkától sem hátrálok meg, és semmi ilyesmitől. Várom válaszotokat.
Laci

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #20223 Írta: Ludwigsburg
Ludwigsburg válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kedves Fórumozók! A kérdésem előtt megköszönöm az eddig leírt sok hasznos tanácsot, átböngészve őket, tenném fel itt kérdésemet:
van egy közgazdasági érettségi-képesítő bizonyítványom, régi, 10 éves, képesített könyvelő, pénzügyi ügyintéző szakon szakképesített annak idején. A kérdésem, valakinek hasonló végzettséggel, használhatóságával, stb. van-e tapasztalata? Nem ebben a szakmában dolgoztam, de ha van értelme, bővebben is utánnajárok, akkor is ha más területre is előnyt jelentene megléte. Némettudásom van, de nyílvánvaló,hogy aktuális helyi szabályozás ismerete, stb. nélkül kevesebbet érne ezen a területen. Mégis megkérdezem, mert talán más számára is érdekes lehet!

Több
12 éve 5 hónapja #20358 Írta: avaya
avaya válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok!

Párom kint dolgozik Coesfeldben és szeretnék én is ott vagy a környéken munkát vállalni. Mindenképpen csak külön tudnánk lakni, mert az ő szállása adott. Van esetleg valaki aki tapasztalatot tudna írni a munkalehetőségekkel szállásokkal kapcsolatban? Aki ott él vagy dolgozik. Még a következő települések lennének közel (de természetesen máshol is elvállalom ha végre találok valamit): Lette, Holtwick, Gescher, Hochmoor, Velen, Merfeld, Nottuln, Billerbeck, Rosendahl, Darfeld, Legden.

Köszönöm!

Több
12 éve 5 hónapja #20359 Írta: Szilvi
Szilvi válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

avaya írta: Sziasztok!

Párom kint dolgozik Coesfeldben és szeretnék én is ott vagy a környéken munkát vállalni. Mindenképpen csak külön tudnánk lakni, mert az ő szállása adott. Van esetleg valaki aki tapasztalatot tudna írni a munkalehetőségekkel szállásokkal kapcsolatban? Aki ott él vagy dolgozik. Még a következő települések lennének közel (de természetesen máshol is elvállalom ha végre találok valamit): Lette, Holtwick, Gescher, Hochmoor, Velen, Merfeld, Nottuln, Billerbeck, Rosendahl, Darfeld, Legden. Köszönöm!

Szia,
mind a munkalehetőségekkel kapcsolatos tapasztalatokról, mind a szállásokról rengeteg hozzászólás van a fórumon. A bal oldalon a kép alatt van egy "keresés" fül, kattints rá, írd be hogy mire vagy kíváncsi ( munka, állás vagy szállás, albérlet, lakás stb és ) kiadja az összes ezekkel kapcsolatos beírást, így mindent megtudsz.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: avaya

Több
12 éve 5 hónapja #20360 Írta: Szilvi
Szilvi válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Gerson1 írta: Segítséget szeretnék kérni munkavállaláshoz. Körbejártam mindent, és semmi munkát nem találtam itt a környéken, ezért külföldre szeretnék kimenni. Angol nyelvet tanultam, németül nem tudok sokat, de muszáj elkezdenem dolgozni, mert az iskolámat se tudom befejezni a rossz anyagi körülmények miatt. Nem is tudom hol kezdjem el. Néztem már közvetítőket is, de nem bízok bennük. Kezdőpénzt, hogy meginduljak tudnék kölcsönkérni, ha arról lenne szó. Pincér szakmámat kell abbahagynom sajnos. Bármilyen munkát megtanulok. Dolgoztam már építkezésen is, raktáros munkától sem hátrálok meg, és semmi ilyesmitől. Várom válaszotokat.
Laci

Szia,
a pincér szakma - főként ha van mellette nyelvtudás - kiváló lenne, ha ilyen paraméterekkel indulnál Neki Németországnak, Te azonban abba akarod hagyni a sulit. Nincs semmilyen lehetőséged arra, hogy ezt folytasd estin, akár meló mellett?

Ha rosszak az anyagi körülményeid, akkor először Magyarország más területein próbálj meg állás után nézni, hiszen sokkal, de sokkal egyszerűbb lenne, hiszen a nyelvet beszéled. Javaslom olyan helyen, ahol estin folytatni tudod a sulit és a nyelvtudásodat is csiszolhatod esténként. Hidd el, ez utóbbihoz nem pénz, hanem akarat kell. Ha elvégezted a sulit, szakmával és nyelvtudással a kezedben kinyílik előtted a világ, és Te válogathatsz a különféle lehetőségek között.

Több
12 éve 5 hónapja #20361 Írta: avaya
avaya válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia,
mind a munkalehetőségekkel kapcsolatos tapasztalatokról, mind a szállásokról rengeteg hozzászólás van a fórumon. A bal oldalon a kép alatt van egy "keresés" fül, kattints rá, írd be hogy mire vagy kíváncsi ( munka, állás vagy szállás, albérlet, lakás stb és ) kiadja az összes ezekkel kapcsolatos beírást, így mindent megtudsz.

Köszönöm a válaszod, igen találtam sok mindent de sajnos konkrétan Coesfeld-ben élő vagy dolgozó emberkétől tapasztalatot még nem. De keresem folyamatosan.

Judit