Németországi munkát keresek
- nagytotya
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 19
12 éve 4 hónapja #21311
Írta: nagytotya
nagytotya válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
Szia beya !
Ha szabad, egy példa: én is egy gyárban dolgozom, ahova felvettek egy görög kollégát, aki csak angolul tudott. "Rásózták" egy amerikából származó pajtásunkra, akivel ugye megértette magát. (de ezen kívül csak a főnökkel). Szegény tette a dolgát, amit tudott, de az összes dokumentáció, amiből dolgozni kellett, németül volt és ráadásul egy idő után a teljesítményt is fokozni kellett . Ez pedig annélkül nem megy, hogy ne értse az ember, mi van a munkautasításokban leírva, még ha meg is mutatják, mit kell csinálni, néha-néha bele kell nézni azokba is, mert az ember feje sem káptalan.
Amikor pedig az amerikai szabin volt csak kézzel-lábbal tudtuk neki elmondani, mi a helyzet. 4 hétig bírta, aztán elment. Az amerikai szerint haza.
Üdv!
nagytotya
Ha szabad, egy példa: én is egy gyárban dolgozom, ahova felvettek egy görög kollégát, aki csak angolul tudott. "Rásózták" egy amerikából származó pajtásunkra, akivel ugye megértette magát. (de ezen kívül csak a főnökkel). Szegény tette a dolgát, amit tudott, de az összes dokumentáció, amiből dolgozni kellett, németül volt és ráadásul egy idő után a teljesítményt is fokozni kellett . Ez pedig annélkül nem megy, hogy ne értse az ember, mi van a munkautasításokban leírva, még ha meg is mutatják, mit kell csinálni, néha-néha bele kell nézni azokba is, mert az ember feje sem káptalan.
Amikor pedig az amerikai szabin volt csak kézzel-lábbal tudtuk neki elmondani, mi a helyzet. 4 hétig bírta, aztán elment. Az amerikai szerint haza.
Üdv!
nagytotya
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Norbi89
- Látogató
12 éve 4 hónapja #21315
Írta: Norbi89
Norbi89 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
hello bogyo. nekem holnap van meghalgatásom stuttgartban. mit kell tudnom ami lényeges nekem is gyenge a német tudásom. és milyen a melo, tetszik / nehéz? köszi elöre is.
- beya73
- Látogató
12 éve 4 hónapja #21327
Írta: beya73
beya73 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
Szia!Köszi a választ..végül is igazad van...csak gondoltam megkérdezem..az a biztos:)Minden tanácsnak és ötletnek nagyon örülök
- Andart
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #21330
Írta: Andart
Andart válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
Sziasztok. Szeretnék kijutni Németországba dolgozni. 32 éves vagyok, 10 évig tanultam a német nyelvet, igaz azóta sokat felejtettem, de pár hét alatt biztosan belejövök a társalgásba. Sajnos a szakmáimban vajmi kevés esélyem lenne kint munkát kapnom / reklámgrafikus, szoftverüzemeltető/ ezért bármilyen munkát elválalok. Pl. Mc'donaldsról sok jót hallottam, de akármilyen betanított munka, segédmunka is jól jönne. Jó fizikumú, kitartó vagyok, a lehetőséget megbecsülöm, és makszimális tudásom szerint végzem a munkám. Nem vagyok nagyra vágyó, nem álomfizetést keresek, csak egy biztos megélhetési lehetőséget. Sajnos itt Miskolcon ez nem igazán adott...
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #21335
Írta: DECOTEXT
Ez mondjuk csak akkor igaz, ha nem vagy jó vagy túlzottan igényes vagy a fizetésnél!! Reklámgrafikusként lehet, hogy nem kellesz, de eleve grafikusi állást lehet találni. Nem térsz ki arra, hogy milyen programokkal dolgozol, ismersz e pár 3D alkalmazást, s milyen a szabadkézi rajztehetséged?
(Mindegy, pályázz meg minden nagyobb céget a BRD-ben, legalább németül és angolul.)
Mit veszithetsz?
Ja, én is software üzemeltető vagyok! 100%-ban, több 64 bites computeren dolgozom, (WIN7 Ultimate) besegítek az adminnak is a cégnél, + az itthoni szabadidőm nagy részében is a gépeken evezek! Legalább 10-12 programott "üzemeltetek" az Offive 10-nél kezdve a photoshopon (CS5) át, a videókon keresztül a gifanimációkig, stb. Ez nem szakma! Ez az alkalmazások használata!
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
Andart írta: Sziasztok. Szeretnék kijutni Németországba dolgozni. 32 éves vagyok, 10 évig tanultam a német nyelvet, igaz azóta sokat felejtettem, de pár hét alatt biztosan belejövök a társalgásba. Sajnos a szakmáimban vajmi kevés esélyem lenne kint munkát kapnom / reklámgrafikus, szoftverüzemeltető/ ezért bármilyen munkát elválalok..
Ez mondjuk csak akkor igaz, ha nem vagy jó vagy túlzottan igényes vagy a fizetésnél!! Reklámgrafikusként lehet, hogy nem kellesz, de eleve grafikusi állást lehet találni. Nem térsz ki arra, hogy milyen programokkal dolgozol, ismersz e pár 3D alkalmazást, s milyen a szabadkézi rajztehetséged?
(Mindegy, pályázz meg minden nagyobb céget a BRD-ben, legalább németül és angolul.)
Mit veszithetsz?
Ja, én is software üzemeltető vagyok! 100%-ban, több 64 bites computeren dolgozom, (WIN7 Ultimate) besegítek az adminnak is a cégnél, + az itthoni szabadidőm nagy részében is a gépeken evezek! Legalább 10-12 programott "üzemeltetek" az Offive 10-nél kezdve a photoshopon (CS5) át, a videókon keresztül a gifanimációkig, stb. Ez nem szakma! Ez az alkalmazások használata!
DCT
- Andart
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #21345
Írta: Andart
Andart válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek
Szia. Köszi a választ. Igazából egyikben sem dolgoztam, így nincs gyakorlatom. Bár a corel drav-ot, és a photoshopot napi szinten használom, ez azért még kevés. A szabadkézi rajztehetségem jó. Volt két egyéni kiállításom olajfestményeimből és grafikáimból, illetve pár közös kiállításon is vettem már részt. Most a tetoválás művészetét tanulom, idővel szeretnék ebben sikeres lenni, de addig még sok gyakorlásra és kitartásra van szükségem. Szóval, mint említettem, bármilyen munkát szívesen vállalok.
Üdv.
Üdv.