Németországi munkát keresek
- rbert
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 11
Az a sajatod,rajta van neved,fotod.Lehet hogy 1es cegek segitenek az ugyintezesben,az akkor egy nagyon normalisn ceg.Oda erdemes menni melozni.
Szep napot mindenkinek
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
zigeuner írta:
DECOTEXT írta:
Ez sajnos tévedés. Legalább is itt a BRD-ben nem igy van. Mint már többször irtam, a kolegám testvére kamionos. Amkor munkahelyet változtatott, akkor le kellett adnia az elözö munkahelyén a kártyát és az uj helyen újat kapott. Akártýan ugyanis a cég adatai is rajta vannak akié az adott kamion tartozik!rbert írta: A digitalis kartya az a gepkocsivezeto dolga, es nem a munkaltato kell intezze hanem te sajat magad.
Azt el tudom képzelni, hogy ha valaki önálló vállalkozóként soför, az az maszek, és bérbe adja a szolgáltatását![/
"""A kártýan ugyanis a cég adatai is rajta vannak akié az adott kamion tartozik.
Mese habbal, A nevében is benne van !!! Digitaler Fahrer Karte !!! Sofőrkártya!!! Csak a gépkocsivezető adatai vannak rajta, az Ő tulajdona !!! A főnökének van egy úgynevezett "mesterkártyája", amivel vezethet is valamint adatokat menthet ki a tachográfból. Van továbbá műhelykártya is, amivel a műhelyben töltött időt tudják igazolni.
Valószínű összekevered az üzemanyagkártyával. Az a cégé.
Jól van na...hirtelen olvasott, gyorsan válaszolt
Csak az nem téved aki nem dolgozik
Más: emlékeztek még a Mekk Elek sorozatra?
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Die Fahrerkarten sind digitale Chipkarten, die die Lenk- und Ruhezeiten der Fahrer von gewerblich genutzten Fahrzeugen ab 3,5 Tonnen zulässigem Gesamtgewicht und Bussen mit mehr als 9 Sitzplätzen aufzeichnen. Seit dem 5. August 2005 können in Deutschland digitale Kontrollgeräte in neuen Fahrzeugen freiwillig eingebaut werden, für deren Betrieb die Fahrerkarten erforderlich sind. Die neuen Fahrerkarten sollen die bislang verwendeten Diagrammscheiben, besser bekannt als Tachoscheiben, ersetzen.
Ezt a kolegám tesvérénél a cég adta és intézte (az előzőnél is és a mostani új cégnél is).
Ilyen elöl és hátul. (Ez csak egy minta!)
Ha Ti másra gondoltatok akkor bocs'. Valószínű, hogy akkor féreértettem valamit! Ennél én csak arra lennék kiváncsi, hogy akkor ha ti magatok szerzitek be ezt a kártyát, magatok szerelitek be az olvasóegységet is, és magatok olvassátok ki az adatokat? Vagy akkor ezt ki fizeti és ki csinálja. Ja, és ha itt a BRD-ben ez 2005 óta önkéntesen használható a cégeknél, akkor minek ha nem kötelező?? Minek ha a kamionban nincs olvasóegység csak a régi kördiagramiró kütyü. (Még a nevét sem tudom.) Lehet, hogy kimaradtam valamiből?
DCT
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 169
DECOTEXT írta: No, mivel én nem vagyok kamionos, nem tudom milyen kártyáról beszéltek akkor. Én arról az újabb kütyüről beszélek amivel vezetni lehet és erre automatice az egész út adatai, sebesség, pihenő, stb feljegyződik és kiolvasható a chipből.!
Die Fahrerkarten sind digitale Chipkarten, die die Lenk- und Ruhezeiten der Fahrer von gewerblich genutzten Fahrzeugen ab 3,5 Tonnen zulässigem Gesamtgewicht und Bussen mit mehr als 9 Sitzplätzen aufzeichnen. Seit dem 5. August 2005 können in Deutschland digitale Kontrollgeräte in neuen Fahrzeugen freiwillig eingebaut werden, für deren Betrieb die Fahrerkarten erforderlich sind. Die neuen Fahrerkarten sollen die bislang verwendeten Diagrammscheiben, besser bekannt als Tachoscheiben, ersetzen.
Ezt a kolegám tesvérénél a cég adta és intézte (az előzőnél is és a mostani új cégnél is).
Ilyen elöl és hátul. (Ez csak egy minta!)
Ha Ti másra gondoltatok akkor bocs'. Valószínű, hogy akkor féreértettem valamit! Ennél én csak arra lennék kiváncsi, hogy akkor ha ti magatok szerzitek be ezt a kártyát, magatok szerelitek be az olvasóegységet is, és magatok olvassátok ki az adatokat? Vagy akkor ezt ki fizeti és ki csinálja. Ja, és ha itt a BRD-ben ez 2005 óta önkéntesen használható a cégeknél, akkor minek ha nem kötelező?? Minek ha a kamionban nincs olvasóegység csak a régi kördiagramiró kütyü. (Még a nevét sem tudom.) Lehet, hogy kimaradtam valamiből?
IIIIIIgen, sok mindenből maradtál ki. Nem akarom részletezni, de amit bemásoltál kártyát, kinek az adatai vannak rajta? A lányé!!!! Látsz rajta cégadatot? Mert én nem. Mi van odaírva? Mit kell vele csinálnia? (a lánynak, nem a cégnek.) Hova kell visszaküldje lejárat után? A Kraftfahrt Bundesamtnak, vagyis a kiállítónak !!! Amúgy a használata KÖTELEZŐ, abban a járműben, amelyik digitális menetíró készülékkel van szerelve. Amelyik korongos, ott azt kötelező használni. A hangsúly a kötelezőn van. Vannak kivételek, de azok csak erősítik a szabályt. 3,5 tonna felett minden járműbe kötelező !!!!
Újabban nagyon felületes vagy, kicsit nézz utánna dolgoknak, mielőtt hülyeségeket írsz.
Aaaaber, nichts für Ungut.
Ja a kütyü neve Tachográf, Fahrtenschreiber, menetírókészülék. stb.
- Ivett1990
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 2
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ezt a kártyát a kolegám tesvére a fotó leadása után a cégtől kapta.zigeuner írta: Ja a kütyü neve Tachográf, Fahrtenschreiber, menetírókészülék. stb.
Nekem mindegy, hogy hol kell kérni és a német nevét azt tudtam,
csak a magyar megnevezést felejtettem el! Semmi felületesség,
azért néztem után, mert nem voltam benne biztos, hogy ugyan
arról a kártyáról beszélünk e! Ahogy irtam ez csak minta mert
nem találtam másmilyet a neten! Ha sikerül, megpróbálok egy
másolatot szerezni arról a céges kártyáról is. (Ezt viszont nem
tudom 100%-ban megigérni!, de megpróbálom!)
DCT