Németországi munkát keresek

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 3 hónapja #22142 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

geigerwalti írta: Elnézést, kicsit siettem. 27 éves vagyok a menyasszonyom pedig 25. Mindketten lediplomázott közgazdászok vagyunk, de sajnos itthon kevés a lehetőség meg a pénz is. Németországban a kereskedelemben dolgoztam azaz ládákat pakoltam reggeltől estig de még mindig sokkal jobb volt mint aprópénzért közgazdászként itthon az időt húzni.

Hááááá.....t, magyar közgazdászként, még kiválló német nyelvtudással is gondjaitok lehetnek a BRD-ben! A képzés minösége ugyanis meglátszik most is, a magyar gazdaságon....és hát ez a rendszer itt nem húsz éves mint az otthoni! Mivel még nagyon fiatalok vagytok, s valószinü, hogy nem is olyan régen végeztetek, igy folyatatni kéne a képzést és talán keresettebb szakma után nézni! Persze nem lehetetlen, hogy munkát kapjatok (miként is?), de nem túl nagy az esélyetek! Sajnálom!Szerintem Mo.-on nagyobb az esélyetek!

Aminél válogathattok a munkahelyek között: gépészmérnök, erösáramú villamosmernök. IT rendszer gazda és programfejlesztö s üzemeltetö, programozó, és hát sok szakmában: lakatos, hegesztö, kamionos, általánosan az épitkezéseken használatos szakmák, de kell orvos, szakkepzett ápolók, stb.

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 3 hónapja - 12 éve 3 hónapja #22220 Írta: csillamama
csillamama válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

nagyon kösszönöm válaszodat, és még ha abban segitenél, hogy hova lehetne elmenni megkérdezni,hogy festő munkát vállalna a párom mert azt csinálja már vagy 40 éve lassan,
ezt itt egy kis falu ahol vagyunk , gondolom itt meg kellene keresnem,hogy hova tartozik de ezután érdeklödtem már, a falu Cham. hozn tartozik de minden más ügyben Köztingbe kell menni, és ezt valahogy nem vágom, hogy hogy van ez,?
úgy volt meg lett igérve, hogy abba a gyárba megy dolgozni ahol a fiam oda felveszik , de ez csak igéret maradt, gondolom másnak kellett a helye, vagyis más csókos került oda, mert most ,hogy itt vagyok kint láttok és érzékelek dolgokat, hogy itt is mik vannak. de hát ez van.
Én biztos nem fogom engedni,hogy ugy a fiam vagy a párom menjen oda könyörögni, hogy vegyék fel, de abban is biztos vagyok ha egyszer lesz olyan lehetőségem akkor megfogom mondani a véleményem bár ez itt semmit nem ér, magasról leszarnák ugy érzem.

csak egy kicsit bánt, hogy a gyerek itt nem kért semmit a fociért mint a többi társa, lakás-kocsi.-stb.-
Ő ezt kérte ,hogy apja utolsó pár évben nyugdij elött dolgozhasson kint , ezt meg is igérték neki, nah az igéretet igy tartják be.
láttom azt is azért, hogy itt is mi van, van itt egy magyar csaj aki 25 éve él itt,-és sikesen beszéditett egy német fazont, és ennek hátán mászott oda fel ahol most s Ő van- a magyarok sorsával Ő van megbizva ne ez a csaj egy kiskirály, Ő dönti el ki jön, ki marad, és ki megy, na én ennek biztos nem fogok gazsulálni azért, hogy az uram dolgozhasson, inkább valami más lehetőséget keresek,

remélem megérted amit irok, én már nyugdijas vagyok és elég szép nyugdijam van hála a sorsnak,hogy itt ugy megtudunk élni,-még ha munka nem is jön össze,- talán jobban is egy kicsit mint otthon.

Több
12 éve 3 hónapja #22238 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

geigerwalti írta: Elnézést, kicsit siettem. 27 éves vagyok a menyasszonyom pedig 25. Mindketten lediplomázott közgazdászok vagyunk, de sajnos itthon kevés a lehetőség meg a pénz is. Németországban a kereskedelemben dolgoztam azaz ládákat pakoltam reggeltől estig de még mindig sokkal jobb volt mint aprópénzért közgazdászként itthon az időt húzni.

Azt az apropenzt tudod kesobb nagypenzre valtani! A ladapakolas tapasztalat meg nem szamit. KEressetek MO. egy nemet multit, 1-2 ev es van referenciad meg cegen beluli palyazati lehetoseg!De csak ha tenyleg le is tesz valamit az ember az asztalra. A magyar kozgazdasz kepzest meg nem kell leirnotok, semmi gond nincs vele. (Felteve ha nem egy nagyon neve nics foiskola mellekkepzese) Viszont onmagaban a diploma nem sokat er, tapasztalat kell hozza.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kanga

Több
12 éve 3 hónapja #22410 Írta: zabosfu
zabosfu válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

sziasztok találtam egy jó állást németben /lovaskocsihajtó/ szállásal étkezéssel 1000 E nettó fizetés az NFSZ oldalán találtam szóval hivatalos . Már nagyon régóta foglalkozunk lovakkal az a rész nem probléma viszont a hirdetésben olyat kérnek hogy /Kutscher Fahrabzeichen / kocsis vezetési jelvény tudnátok erről infót mondani hogy mi is ez pontosan és hogy lehet megszerezni stb??

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 3 hónapja #22415 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

zabosfu írta: sziasztok találtam egy jó állást németben /lovaskocsihajtó/ szállásal étkezéssel 1000 E nettó fizetés az NFSZ oldalán találtam szóval hivatalos . Már nagyon régóta foglalkozunk lovakkal az a rész nem probléma viszont a hirdetésben olyat kérnek hogy /Kutscher Fahrabzeichen / kocsis vezetési jelvény tudnátok erről infót mondani hogy mi is ez pontosan és hogy lehet megszerezni stb??

Ez tulajdonképpen jogsi lovaskocsira! Itt azért nem úgy van ám, hogy csak felülsz a bakra, oszt' gyipaci! A "nettó" 1000 eurót, a kaja és a lakás mellett, elemezd mielőtt valamit aláirsz! Itt a BRD-ben nem szokás nettó bért megadni, mert senki nem tudhatja, hogy milyen adócsoportban vagy, s mennyi marad! Feketén ne vállald!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: zabosfu

Több
12 éve 3 hónapja - 12 éve 3 hónapja #22453 Írta: pildico
pildico válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok!
Mi is szeretnénk a párommal Németországban munkát vállalni. Fiatalos, 42-41 évesek vagyunk, eddig a mezőgazdaságban és a kereskedelemben próbáltuk a megélhetésünket fenntartani. A kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt lassan már nem tudunk élhető életet élni, ezért szeretnénk kint próbálkozni.
Sajnos a német nyelvet nem beszéljük, de már felszerelkeztünk az elsajátításhoz szükséges anyagokkal /szótár, fordítógép, oktatókönyv/
A párom mindenféle mezőgazdasági munkához ért, az ezzel kapcsolatos gépeket vezeti, szereli. Állatokat is szívesen gondozna, vállalna fuvarozást személy- és teherautóval.
Jómagam élelmiszeripari-kereskedelmi boltvezetői végzettséggel rendelkezem, de van gyakorlatom ruha- papír-írószer-nyomtatvány eladásában is. /az adminisztratív jellegű munkát is szeretem, de a nyelv hiányában ez még nem menne/
Nekünk az lenne az ideális, ha mezőgazdasági jellegű városban vagy faluban tudnánk elhelyezkedni, ahol a "gazdánál" lakhatnánk. Én szívesen takarítanék, mosnék, vasalnék, ill. amivel a ház körül megbíznának.