Németországi munkát keresek
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Szó sem lehet róla! Ennek előbb-utóbb és az esetek 99%-ában hazautazás lesz a vége. Ebben nem asszisztálunk, inkább csak segítünk (segítenénk) ha tudnánk, hogy könnyen kezdhessen bárki Németországban.Lindi89 írta: Mégis sokan találnak munkát nulla német tudással és inkább ezt kéne előtérbe helyezni
Épp tegnap mesélte valaki, hogy 5 hónap kintlét után valaki nem beszél olyan szinten németül, hogy eladja magát egy mosogató vagy takarító állásinterjún és elhívta tolmácsolni.
Na, ennyit arról, hogy "majd kint, a nyelvkörnyezetben így meg úgy megtanulom a nyelvet"
Azon nem vitatkozom, hogy lehetetlen vagy tehetetlen van-e, ami biztos: várom a sült galambot, na az van a legtöbb!
A helyes sorrend (bár már nem egyszer leírtam)
1. nyelvtudás
2. munkakeresés
Tetszik vagy sem
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szugya
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 65
Nagyon nehéz a kezdés, még nyelvtudással is. Azt írtad, hogy otthon küszködtél a szakmádban, inkább kijöttél a párodhoz mert milyen rossz otthon egyedül, és nem akarsz évekig tanulgatni.
Hidd el így is fogsz, mert muszáj ha be akarsz illeszkedni egy másik országba. Mennyivel jobb pénz nélkül itt, mint otthon akármennyit keresni? És kijönni akkor amikor már van konkrét állásajánlatod?
Én is egyedül jöttem ki és nekem még gyerekeim is vannak de nem mernék kockáztatni, mert a semmire nem lehet. Hidd el szívesebben lennék a családommal együtt, de mérlegelni kell, hogy mit akarsz. Én pénzt szeretnék keresni, ha ennek az az ára, hogy külön leszünk pár hónapot hát kibírjuk, de tudom, hogy utána jobb lesz. Az a kapcsolat ami nem bír ki 3-4 hónapot külön, hát akkor az nem is volt kapcsolat!
Ennek ellenére sok sikert Neked!
- kisne
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 143
Leirom, egy ismerősőm, tőrténetét. Kb 2 hete ismertem meg a nőt, épp eljőtt a munkahelyemre egy német ismerősével, mert nem tudott jol németül és tolmácsra volt szüksége , kb. egy éve van kint egy magyar cég által jőtt ki , természetesen nem fizetett, vagyis mindennek a felét amit megigért.
Igy otthagyta és igy keresett mást, és igy futottunk őssze, nagyon megőrült,hogy magyar vagyok igy megoldodott a problémája, mivel betudtam tanitani őt magyarul.
De ugye nem mindenhol vannak magyarok,
De tegnap találkoztunk és elhozta a férjét is, és kiderült, hogy férje 3 hete jőtt ki utánna,mert ugye a távolság,család stb....
A német ismerőse lévén eltudott helyezkedni 2 hétig a férj, de kiadta a német az utját,mert nem értett meg semmit, mikor elkülték valamiért (ez épitkezés volt.)
Most ugye keres, kutat állás után, de mivel nem tud németül igy azt mondta nekem ad magának még egy hetet és ha nem akkor vissza megy.
Hidd el a tőbbiek, nem nagyképüsségből , irják amit irnak, hanem tapasztalatbol,
A nőnek tolmács kell lassan egy év után mindenhová
Én aki mindig azt irom vágjanak, bele, és jőjjenek ki, én is azt mondom csak nyelv ismerete után , mert bizony én tudom milyen nyelv nélkül kijőnni, pedig nekem nem kellett dolgozni mennem egy évig, hidd el borzaszto - mindenki beszél kőrülőtted és egy szavukat nem érteni,
Lassan 3 éve vagyok kint, hidd el ha elkezdenek hadarni, a németek még mindig alig értem meg mit akarnak.
És már én is látom , hogy nagyon jol mondja a moderátorunk
1 NYELVTUDÁS
2 Munkakeresés
Hidd el tapasztalatbol mondom ez igy igaz.
Üdv.Terézia
- Lindi89
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 3
Kicsit félreértettél...nem azt mondtam hogy nem akarok évekig tanulni, sőt az én véleményem a tanulásról az hogy az ember élete végéig tanul, tanul és tanul. Én arról beszéltem, hogy egyedül, szinte nulla jövedelemmel nem tudok még tanulni is (miből fizetek ki bármilyen sulit?? Ha megtehetném már rég megettem volna). A másik, hogy azért "küszködtem", mert egy olyan szakmában dolgoztam amire még nem egészen érett a magyar gondolkodás és már kicsit sok volt az energia amit bele kellett raknom évek óta. Elfáradtam és még az is távol volt tőlem hetekig akit szeretek...azért ez szerintem bárkit kikészítene.
Mellesleg az fárasztott nagyon, hogy egyik hónapban 3-400ezret kerestem aztán meg hónapokig semmit. Ez a nagyfokú bizonytalanság felemészti az embert.
Igen, megvan az ára. Na, mi ezt egy éve csináljuk, úgyhogy tudom milyen és ebből lett elegünk. Mert ez nem pár hónapról szól hanem sokkal hosszabb időről. Évekről. Ezt meg évekig nem lehet így csinálni, főleg hogy családot szeretnénk alapítani...stb. Egy normális, nyugodt életet akarunk amiben benne volt az hogy jönnöm "kell" utána.
Tudtam, hogy nem lesz könnyű, de küzdök és megyek előre. Előbb-utóbb tudom hogy lesz egy munkahelyem ahonnan majd tudok tovább lépni amikor már nyelvileg felkészültem rá. Amúgy sincs más választásom
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
- A te eseted pont nem az az eset amirol Deco beszel. HA jol veszem ki a ferjed/baratod mar kint van, azaz van munkaja. Tehat nem egyedul a "semmire" jossz ki. Itt is meg lehet szerezni a nyelvtudast, szakmai tudast, csak lenyegesen dragabb lesz! HA belefer, hajra..Lindi89 írta:
DECOTEXT írta: [/color]S Nagy butaságra vall, ha valaki jó szakma és nyelvtudás nélkül indul el külföldre, hiszen ha otthon Mo.-on sem tudott dülöre jutni, akkor mit vár nyugaton, ahol több millió hasonló munkanélküli van, rádásul az anyanyelvük német....[/i]
Nagy butaságra vall??? Arra nem gondolsz hogy valakinek nincs más választása?
Pl. én választhattam, hogy otthon küszködök a szakmámban és a páromat 7hetente látom egy hétre (ami azért valljuk be egy értelmes és jó kapcsolathoz vajnyi kevés) vagy kijövök vele, keresek valami egyszerű munkát és megtanulom a nyelvet és vele lehetek.
Nem kéne általánosítani és mindenkit lehülyézni aki nem a ti elvárásaitok szerint éli az életét.
Szerintem rengeteg ember van aki nem úgy kezdi hogy "van 10év tapasztalatom, van egy baromi jó szakmám, perfeck vagyok németből...hmmm...mit is csináljak??? Áhhh, tudom! Kimegyek Németországba!".
Általában (vagyis az esetek nagy részében) ez nem így működik, hanem a kényszerűség viszi rá az embert és nincs ideje meg pénze évekig felkészülgetni.
Persze én is tanulgathatnék otthon és akkor miből élek, miből tanulok, hogy éljük túl a párommal azt az időt amíg én tanulgatok meg gondolkodok h mi legyen...kicsit ebbe is bele kéne gondolni!
Ez hogy kijön valaki egy óriási lépés és nem ledegradálni kéne, hanem egy kicsit legalább biztatni és segíteni. Senki nem halt még bele, hogy segít! (mellesleg a fórumnak ez lenne a lényege: a segítségnyújtás és nem az ítélkezés)
200x elmondtátok az adatokat, hogy miért nem lehetséges hogy valaki nyelvtudás nélkül munkát találjon és szerintem mindenki tisztában van vele. Mégis sokan találnak munkát nulla német tudással és inkább ezt kéne előtérbe helyezni hogy hogy és merre lehet elindulni, hogy az ember elérje a célját és nem letörni a kedvét és a lelkesedését.
Még egyszer mondom: nincs lehetetlen, csak tehetetlen.
-Statisztikak pont az ellenkezojet mutatjak, mint amit allitasz. Azaz a tobbseg keresett szakmaval/nyelvtudassal jon ki. Ezt egyszer Gergoovel kiveseztuk:) A szamok kijonnek abbol, hogy mennyien vandoroltak ki amikor vizukotelezettseg volt es mennyien most.
-En nem vagyok hive a huhukolasnak:) De nyelvtudas es szakmai tudas nelkul az emberek vmi rabszolgagyarakban kotnek ki, ahol a legalapvetobb munkajogokat sem adjak meg nekik es/vagy szepen lehuzzak, atverik oket. Ezen a helyen se szakmai tudas nem fejlodik, se a nyelv ergo tovabbra is marad az ember egy nagyon serulekeny tarsadalmi retegben, ahonnet itt sincs kiut. En meglehetosen szolidaris tipus vagyok, de ilyen rabszolgagyarakba importalni embereket nem tul bolcs dolog. Persze van az a szint amikor az ember az ehhalal elol menekul, de nem biztos, hogy ez a megoldas.
-Vegul 1 sajat pelda. Baratnom ugy jott ki velem, hogy neki nem volt munkaja, nem is kerestunk az elejen. Ellenben diplomaja van es volt idegenforgalmi tapasztalat (nem hotel takaritas), stabil angol nyelvtudas es stabil passziv nemet (10ev tanulas, kettannyelvu gimi etc.). Ellenben a nemetet nem hasznalta. Itt fel evet tanult aktivan sulival napi szinten 2-3orat es ugyanennyit otthon. Utana kezdtunk munkat keresni es relativan gyorsan ossze is jott. Azota dolgozik kicsit tobb mint 1 eve es most mar el lehet mondani, hogy jo a nyelvtudas, de meg van mit csiszolni mindig! PAr eve mar en is kint vagyok, de en angolul dolgozom es a nemetem tovabbra is alapszintu maradt! Nehogy azt hidje barki is, hogy itt kint fel ev alatt olyan tudast szed ossze az ember, hogy huha!
- Eva10
- Látogató
Ami kikerül, nem banto - ha valaki megbantodik, akkor az a sajat lelke - es ne haritsa masra. Ugye tudjuk, hogy mindenki masra "ugrik", de ezt nem kell tudni sem az adminisztratornak, sem senki masnak. Mindenki vigye a lelki problemajat a terapeutajahoz, es ne ide üritse az összes bajat - vagy ha igen, akkor meg nem kell megsertödni a moderalt valaszokon.
Es te se vedd magadra ami nem neked szol - ha neked nem irt senki rosszat, akkor mi bajod a stilussal?
szia:
Eva