Németországi munkát keresek

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21813 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Peggy Olson,
teljesen igaz. De ugye, itt arrol volt szo, hogy nulla nyelvtudassal. Amikor mar van valami tudas, az egeszen mas.
Nekem pl egy csomo dolgot felirt a tanarom, hogyan tudom többfelekeppen megkerdezni, mi leehtr a valasz, stb....
Szaknyelvet tanultam fökent, de a tanulas soran nagyon hamar kiderült, hogy bizony nem eleg csak a szaknyelv. Es munka közben is sokat lehet tanulni a masiktol.
Es igen, a nyelvtan biztosan nagyon fontos, bar az en nyelvtanom meg mindig a beka feneke alatt van sokkal. Ugyanis meg most sincs eleg idö nyelvet tanulni, igy lassan fejlödöm. Most mar mindent elmondok, amit akarok, es nemigen zavar,. ha a nyelvtan nem megy. Es aki akar, az altalaban meg is ert. Az emberek szinte mindig segitenek, meg akarnak erteni. De a nulla nyelvtudassal semmit nem lehet, akkort a segitseg sem er sokat.
A hivatali ügyintezes tenyleg nem könnyü, de ott is segitenek.
szia:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21814 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Havasjohn, en ertem, es mar az elejen is ertettem.
En ugy gondolom, hogy mindenki szolhat, es aki elriad, az nem hiszem, hogy azert, mert a modorunk olyan. Hiszen moderalva van....de nezz meg 1-2 hozzaszolast, az sem eppen kifogastalan. Most a kerdesekre gondolok.
Örülök, hogy megvedted a kicsiket, de itt most kit gondolsz kicsinek?
Nagyon jo, ha meglehetös mennyisegü empatiad van, en azt javaslom, ha te is ugy gondolod, hogy ezt ne csak a kerdezövel kapcsolatban hasznald, hanem a valaszoloval kapcsolatban is.
Egyebkent engem az formal, ami szeretnem, hogy formaljon. De nyilvan nem mindegy, hogy milyen a stilus, ebben egyetertünk.
szia:
Eva

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #21815 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Lindi89 írta:

DECOTEXT írta: S Nagy butaságra vall, ha valaki jó szakma és nyelvtudás nélkül indul el külföldre, hiszen ha otthon Mo.-on sem tudott dülöre jutni, akkor mit vár nyugaton, ahol több millió hasonló munkanélküli van, rádásul az anyanyelvük német....

Nagy butaságra vall??? Arra nem gondolsz hogy valakinek nincs más választása?

Arra nem! Az esély sokkal kisebb, mintha egy anyanyelvi környezetben keresne segédmunkát! Parlagfüvet irtani, árkot ásni vagy aratni menni lehet Mo.-on is. Nyelvtudás nélkül, s föleg használható szakma nélkül, csak óriási mázlival, esetleg protekcióval vagy a tested árbabocsájtásával fogsz megélni a BRD-ben! 27 országból érkeznek jobbnál jobb, németül tudó (!) szakemberek. Képzetlen német van elég, nem kell még a magyar is hozzá!

DCT

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 4 hónapja #21816 Írta: DECOTEXT

Lindi89 írta: Ezt meg évekig nem lehet így csinálni, főleg hogy családot szeretnénk alapítani...stb.

Már ne is haragudj, de milyen anyagi alapokra szándékoztok családot alapitani?
Ez életcél, a mai világban?

DCT

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 4 hónapja #21817 Írta: DECOTEXT

Eva10 írta: Havasjohn, en meg mindig nem ertem, mi bajod a stilussal. Igen, moderalva van, tehat barmi nem kerülhet ki!

Az alapvetö gond, ha beletenyerelünk valamibe, amiröl mi nem tudhatunk! Erre alaposan berág mindenki és nagyon kevesen viselik el ha tükröt tartanak elé! Tény: irglamatlanul sokan jönnek és jönnének ki nagy álmokkal, de nagyon kevesen vannak, akik keményen és kitartóan ezért küzdeni is akarnak! Mivel azonban van ilyen is, ezért jó ez a WEB lap, mert akik tényleg komolyan gondolják, s nem csak "melecsapnak" a dolgok közepébe, azoknak mi nagy segitség vagyunk és azok nem is fognak megsértödni!
S most monjam azt, hogy nem sajnálom azokat akik innen lepattannak....??.

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 4 hónapja #21818 Írta: DECOTEXT

Peggy Olson írta: Lehet, hogy nem fogalmaztam pontosan: én a beszédre gondoltam.
Valóban, nyelvi teszt rengeteg van, magam is használom őket, de az ,hogy a fejemben vannak a ragozási táblázatok, még nem elég, hogy beszélni tudjak. Ezért arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a HASZNÁLHATÓ nyelvtudás, a beszédkészség a fontos, ami nyelvi környezetben derül ki.

Kedves Peggi. Mi anyanyelvü (volt NDK-s) nötöl tanultunk meg németül még a 1980-as évek elején! (Valóban nem ingyen de nem volt drága, mert ö meg magyarul tanult) Bármeliyk camping alkalmas arra, hogy testeld a tudásod. Mind a négyen jól (s tényleg jól!!) beszéltünk németül amikor kijöttünk 1989-ben, de pl a német helyesirásom még mindig csapnivaló! Viszont minden németet kidumálok a gatyájából, mert óriási a szókincsem (!!!!!) -sokat olvasok és olvastam németül- és jó az irodalmi némethez közeli enyhén magyar akcentusú a kiejtésem! (Lipcse és Drazda hátrányban van, öket nem is értem!)
Ma Te Mo.-on bárhol találsz német anyanyelvü személyeket. ismerkedj meg velük. Sokan laknak Mo.-on és folyamatosan tanulhatod és gyakorolhatod a nyelvet!! INGYEN vagy 2 nagyfröccsért!!!S garantálom, hogy a harmadik után folyékonyan fogsz németül beszélni ök meg magyarul.

:laugh:

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo