Németországi munkát keresek
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 172
Szakmai szókincs ?Sajnos a német nyelvet nem beszéljük, de már felszerelkeztünk az elsajátításhoz szükséges anyagokkal /szótár, fordítógép, oktatókönyv/
Főleg a mezőgazdasági, de nem fog ártani a konyhai sem.
Túlnyomó részét esélytelen a szótárból megtanulni, esetleg a nagyon alap általános szakmai kifejezéseket. De ha direktben a németnek szeretnél dolgozni, kevés az általános nyelv, KELL a szakmai német is.
Sajnos kevés az, hogy ért hozzá, ha nem érti, mihez kellene értenie.
A másik a korotok.
Így együttvéve nagyon nehéz lesz, de nem lehetetlen, csak nagyon meg kell tanulni azt a fránya nyelvet.
Sok sikert hozzá.
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Ildikó! Mivel már részletesen válaszoltam a privát üzenetedre, igy csak annyit, hogy a meglevő opcióknál nem sok az esélyetek! Sokkal több a lehetőségetek otthon, mert itt gyakorlat az másodrangú. A pályázatoknál a papirok alapján előszelektál a munkaadó, mert rengeteg a jelentkező az ilyen egyszerűbb munkákra! Ehez jön a nyelv hiánya! Ha valamilyen más nyelvet tudtok (pl angol) akkor inkább van esélyetek Canadában vagy Norvégiában! Sőt Canadában inkább a gyakorlat számit mert nincs hasonló szakmunkásképzés mint Európában s mindehez jön, hogy a német munkaerőpiachoz ilyen korral, nem elégséges a képzettségetek! Ennél a kornál már jó és nagyon keresett szakma kell hogy számitásba vegyenek!pildico írta: Mi is szeretnénk a párommal Németországban munkát vállalni. Fiatalos, 42-41 évesek vagyunk, eddig a mezőgazdaságban és a kereskedelemben próbáltuk a megélhetésünket fenntartani. A kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt lassan már nem tudunk élhető életet élni, ezért szeretnénk kint próbálkozni.Sajnos a német nyelvet nem beszéljük, de már felszerelkeztünk az elsajátításhoz szükséges anyagokkal /szótár, fordítógép, oktatókönyv/A párom mindenféle mezőgazdasági munkához ért, az ezzel kapcsolatos gépeket vezeti, szereli. Állatokat is szívesen gondozna, vállalna fuvarozást személy- és teherautóval. Jómagam élelmiszeripari-kereskedelmi boltvezetői végzettséggel rendelkezem, de van gyakorlatom ruha- papír-írószer-nyomtatvány eladásában is. /az adminisztratív jellegű munkát is szeretem, de a nyelv hiányában ez még nem menne/
Nekünk az lenne az ideális, ha mezőgazdasági jellegű városban vagy faluban tudnánk elhelyezkedni, ahol a "gazdánál" lakhatnánk. Én szívesen takarítanék, mosnék, vasalnék, ill. amivel a ház körül megbíznának.
Én előttem teljesen titok, hogy hogyan gondolják sokan azt, hogy ripsz ropsz, benyelnek egy komplikált nyelvet 1-2 CD-ről, s aztán majd megy minden mint a karikacsapás! Főleg azt nem értem, hogy eddig miért nem tanultatok meg 2-3 nyelvet "csak úgy mellékesen" ha ilyen egyszerű ez most?!? Hidd el kedves Ildikó, hogy ennél sokkal nagyobb az esélyetek otthon, mint hogy ez hamar összejöjjön! Azt meg nem is melitettem, hogy egy ilyen új startnál nem kis indulótőke kell, a lakásra, biztositásokra stb. (3-4 ezer euró átlagban, ha takarékosak vagytok itt kint, elég lehet amig az első keresetetek meglesz. "HA" meg lesz!.)
DCT
- Zoltan82
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Zoli
- klinyo
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Munkát keresek akárr 400 euros mini job is számitásba jöhet a nyelvet alapfokon beszélem a konyhanyelv is megy.
Köszönök minden tanácsot tippet Klinyo
.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Zoli, ha rám hallgatsz akkor megtartod a munkahelyed. Hollandiában magasabb az életszinvonal mint a BRD-ben! Az egyföre jutó: US$ 50.355 mig a némteknél csak US$ 43.742 . Jobban is keresnek és sokkal nyugodtabb és toleránsabb nép! (Gondolj csak a Coffee-Shopra) S mivel amúgy sem tértél ki a szakmádra**, igy más tanácsot itt senki nem tud adni!Zoltan82 írta: Hollandiában dolgozom autóiparban már fél éve.A szerződésem szept . 24-el lejár és nem szeretném meghosszabbítani. Kommunikációs szinten jól beszélek németül.Szeretnék Kölnben munkát találni és oda költözni okt.-től.A lakás keresése sajnos nagyban függ az állástól mivel csak azzal tudok lakást találni.Ha tudja valaki, hogy merre induljak el azt nagyon köszönöm előre is!Zoli
** Autóiparban ez tág fogalom, pláne ha figyelembe vesszük a holland autógyártás opcióit.
DCT
- Firma
- Nem elérhető
- Senior Member
- Cégalapítás
1. a nemet munkaügy ( rengeteg allasuk van )www.arbeitsagentur.de/
2. magan munkaerö közvetitök. ( itt kerhetnek el penzt ha munkat szereznek neked es fognak is. max. 2000,- euroig.)