Németországi munkát keresek

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21819 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Igen, Decotext, pont erre gondoltam. Nem ismerjük a masikat, es ha valamibe beletalalunk veletlenül, az nem a mi hibank. Es altalaban akkor szoktak nagyon megsertödni az emberek, ha erintve vannak a dologban. Erröl meg nem tehetünk. Egyebkent egy forumon nem biztos, hogy mashogy csinalnam akkor sem, ha tudom, hogy megerinti. Ugyanis itt a hozzaszolasok termeszetesen szolnak a kerdezönek, der az összes többinek is. Ha valakit szemelyesen ismerek, akkor nyilvan figyelek az altalam ismert gyengesegeire. De egy forumon nem ismerjük egymast szemelyesen, es a lelki bajok talan nem ide valok. Ez az Iranynemetorszag, es nem a pszichologia online.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #21831 Írta: Kanga
Kanga válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Lindi89 írta: Ez hogy kijön valaki egy óriási lépés és nem ledegradálni kéne, hanem egy kicsit legalább biztatni és segíteni. Senki nem halt még bele, hogy segít! (mellesleg a fórumnak ez lenne a lényege: a segítségnyújtás és nem az ítélkezés)
200x elmondtátok az adatokat, hogy miért nem lehetséges hogy valaki nyelvtudás nélkül munkát találjon és szerintem mindenki tisztában van vele. Mégis sokan találnak munkát nulla német tudással és inkább ezt kéne előtérbe helyezni hogy hogy és merre lehet elindulni, hogy az ember elérje a célját és nem letörni a kedvét és a lelkesedését.

Amit most leirok azt komolyan 100% azert irom hogy segitsek Lindinek. (Itt szeretnem megjegyezni hogy teljesen egyetertek azzal amit 'havasjohn' irt egyes kommentek hangnemerol; ha tehat valaki szuksegtelenul negativ, szemelyeskedo megjegyzeseket szeretne hozzafuzni a mondandomhoz, azoknak uzenem hogy ezzel senkinek nem segitenek es csak a sajat idejuket vesztegetik.)

Nemreg felvettem a kapcsolatot egy munkakozvetito ceggel akiknek itt Nemetorszagban van irodajuk. Szinte azonnal kaptam egy telefonhivast egy nagyon kedves - tul kedves... - magyar holgytol aki elmondta hogy 'nagyon konnyu' femipari betanitott munkara keresnek noi munkaerot, masnap lehetne kezdeni, egyaltalan nem kell tudni nemetul, heti 50 ora a munkaido es a dolgozok Magyarorszagon vannak bejelentve magyar minimalberre. Mikor megkerdeztem mennyi lenne a tenyleges fizetes, nem tudta pontosan megmondani, de szerinte 'legalabb 800 euro' havonta (ennek a nagy resze nyilvan keszpenzben, mivel magyar minimalberre van az ember bejelentve).

Ha egyaltalan lehet munkat talalni nyelvtudas nelkul, akkor valoszinuleg ilyen munkat lehet. Most kepzeld el, hogy heti legalabb 50 orat dolgozol egy gyarban, olyan emberekkel akik hozzad hasonloan nem tudnak nemetul. Igy garantaltan soha nem fogsz te sem megtanulni, se idod, se penzed, se energiad nem lesz munka utan hogy tanulj. Ha nagyon szerencses vagy, soha nem betegszel meg es nem er baleset, es tenyleg kapsz 800 eurot a honap vegen, akkor van arra penzed hogy etelt vegyel meg fedel legyen a fejed felett. Erre, feltetelezem, Magyarorszagon is van penzed.

Ha nincs szerencsed, akkor joval kevesebb mint 800 eurot kapsz es semmit nem tudsz ez ellen tenni; viszont a nemet lakbert stb. ki kell fizetni valamibol. Ha betegseg vagy baleset er, nem fogsz orvosi ellatast kapni mivel Magyarorszagon vagy bejelentve es biztositva (ha egyaltalan tenyleg bejelentenek). Nem tudom elkepzelni, hogy olyan nehez helyzetben legyel Magyarorszagon hogy azt megerje egy ilyen kiszolgaltatott helyzetre felcserelni egy masik orszagban, ahol egyaltalan nem beszeled a nyelvet. Magyarorszagon nincs haboru, nem uldoznek, stb.; nem vagy veszhelyzetben hogy azonnal el kene jonnod onnan. Szinte biztos hogy megerne egy par honapot ott maradni es, akar maganuton, konyvbol, internetrol, alapszinten megtanulni nemetul mielott megprobalsz Nemetorszagban munkat vallalni.

Persze lehet hogy egyaltalan nincs igazam es te nagyszeru munkat fogsz talalni itt nyelvtudas nelkul; ha igen, akkor kerlek tegyel meg annyit hogy tudatod velunk hogy csinaltad!!! En a magam reszerol mar nagyon unom az amerikai gyerekek felugyeletet, szoval ha tenyleg szuper allasokat lehet itt talalni nemet nyelvtudas nelkul, annak en orulnek a legjobban.

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21837 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kanga, en is pontosan erre gondoltam, es a nyelvtudas nelküli, vagy valamelyik masik forumban is vannak hasonlo esetek leirva. Es ugye, maximum Eu kartyaja lehet ilyenkor, ha barmi van, akkor csak a sürgös ellatasra jogosit, mint tudjuk. Es: mivel nincs munkaszerzödes, vagy nem megfelelö - mert azt ugye nemigen lehet leirni, hogy kp-t kap, a penzt sem biztos, hogy megkapja. Ha valoban kapna 800 eurot, az nem rossz penz nettoban kepesites nelküli munkaert, de en ketlem, hogy megkapja. Es 40-50 ora megfeszitett munka mellett nincs energia meg idö nyelvet tanulni.
Ja: a multkorjaban mondta nekem valaki, aki mar regen itt el, hogy a nemet jog szerint itt pl nemcsak azt büntetik meg, aki fekete munkara alkalmaz valakit, hanem azt is, aki vegzi. Szoval nemigen szolhat senki, ha nem kapja meg a kp-t.
Pontosan ezert sokan dolgoznak minijobban, ami eleg kedvezö mind a munkavallalonak, mind a munkaadonak. Itt - ha jol tudom - csak 30%-ot kell fizetnie a munkaadonak, viszont a munkavallalo nincs biztositva.
szia:
Eva

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja - 12 éve 3 hónapja #21848 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Lindi89 írta: Ez hogy kijön valaki egy óriási lépés és nem ledegradálni kéne, hanem egy kicsit legalább biztatni és segíteni. Senki nem halt még bele, hogy segít! (mellesleg a fórumnak ez lenne a lényege: a segítségnyújtás és nem az ítélkezés)
200x elmondtátok az adatokat, hogy miért nem lehetséges hogy valaki nyelvtudás nélkül munkát találjon és szerintem mindenki tisztában van vele. Mégis sokan találnak munkát nulla német tudással és inkább ezt kéne előtérbe helyezni hogy hogy és merre lehet elindulni, hogy az ember elérje a célját és nem letörni a kedvét és a lelkesedését.

Bocs' de amit itt nekem idéztél be az nem tölem van!
Kérlek a jövöben se csinálj ilyet, s ne adj a számba idegen szöveget!

(Senkinek nem érdeke, hogy rossz, vagy nulla nyelvtudással,
és szakma nélkül terjessze a magyarok rossz hiret Európaban)

DCT

Több
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #21901 Írta: Kanga
Kanga válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

DECOTEXT írta: Bocs' de amit itt nekem idéztél be az nem tölem van!
Kérlek a jövöben se csinálj ilyet, s ne adj a számba idegen szöveget!

(Senkinek nem érdeke, hogy rossz, vagy nulla nyelvtudással,
és szakma nélkül terjessze a magyarok rossz hiret Európaban)

Igen bocs, az idezet Linditol volt nem toled. Rossz gombokat nyomtam meg, es nem tudtam mar javitani miutan megjelent... Ha jobban ertenek a szamitogepekhez, valoszinuleg jobb allast tudnek talalni itt Nemetorszagban! :P

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #21911 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kanga írta: Igen bocs, az idezet Linditol volt nem toled. Rossz gombokat nyomtam meg, es nem tudtam mar javitani miutan megjelent... Ha jobban ertenek a szamitogepekhez, valoszinuleg jobb allast tudnek talalni itt Nemetorszagban!

;) Oké! Semmi gond. Ha ilyen van, legközelebb jelezd az adminnak (Gergö) privát üzenetben. Tud segiteni! Volt már nálam is, hogy elszállt valami és késö volt....

Pl. az esküvöm.....:woohoo: A fene tudja, hogy mi volt, de 34. éve vagyok együtt az elsö felségemmel!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kanga