Németországi munkát keresek
- havasjohn
- Látogató
Nem fogok megsértődni, nem vagyok olyan. Nem kértem tőled segítséget, hát nem is baj, hogy nem adsz. Bár ha estig gondolkodom, akkor sem fogom megérteni, hogy a hozzászólásomban mi az ami miatt nem adnád meg nekem.
A stílusról meg annyit még, hogy véleményem szerint az maga az ember. Nyilván ezt nem én találtam ki, de ebben igazat adok Buffonnak.
Ha például valaki durván, lekezelően, otrombán bánik velem, vagy szól hozzám, természetesen meg lesz róla a véleményem. De nem válaszolok neki hasonló stílusban, bután, erőszakosan, mert akkor vajon mi az ami megkülönböztet engem tőle, pont attól amitől idegenkedem?
Mert ha felveszem annak a stílusát, akinek a stílusa nem tetszik, magam is olyanná válok, észrevétlenül. Ezt a homeopátiás elvet követve én maximum kivonom magam abból a beszélgetésből, de nem hagyom mérgezni magam.
Természetesen ismerem azokat az álláspontokat is, hogy ha te úgy én is úgy, vagy még "úgyabban". Csak én inkább nem vennék részt ebben.
Na most hogy már megismertük egymás értelmes véleményét, és kölcsönösen tiszteletben tartjuk azt, nem offolnám szét továbbra is a topicot ezzel a témával. Emellett örülök, hogy hasznos információkkal látsz el bennünket.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- fogcsibe
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Érdeklödnék ,hogy milyen honlapokon lehet németországi fogászati asszisztensi állásokat keresni.
Köszönöm a segitséget előre is.
Piroska
- Eva10
- Látogató
Igazat adok en abban, hogy a stilus maga az ember. De ugyanakkor azt is nezni kell, ha a stilus nem a legjobb, hogy mi az elözmeny.
Egyebkent ami nem tetszett, az egyreszt az, hogy te -igaz -reszben, de ugyanazt el tudod mondani, amit mi. En azt gondolom, hogy mindenki a maga reszet tudja elmondani, a sajat tapasztalatait es ismereteit. Es sem tudom azt, amit te, de te sem azt, amit en. Bar reszben lehet, hogy igen.
Es: en nem latok annyi kigfogasolnivalot a stilusban, mint amit a hozzaszolasod sejtet. Nezd meg, milyen hozzaszolasokra vannak esetleg kifogasolhato hozzaszolasok. De ne csak a közvetlen elözmenyt, hanem esetleg a korabbi elözmenyeket is meg kell nezni, akkor megerted.
Nem irtam azt, hogy ha te ugy, akkor en is, de az biztos, hogy aki modortalan, annak vagy nem irok, vagy nem olyan kedvesen, mint aki nem olyan. Es: olvasd vissza pl a "nyelvtudas nelkül" topicot, akkor meglatod, miert ilyenek a valaszok. Ha a kerdezö csak beleolvasott volna, mar nem azt a kerdest tett volna fel - szerintem. En ugy gondolom, ha szüksegünk van segitsegre, elöbb szerezzük be az infokat. Es esetleg gondolkodjunk is el rajta, mielött valaszolunk - most nem rad gondolok, hanem Lindire, aki 100%-ig biztos benn, hogy nyelvtudas nelkül is talal megfelelö munkat.
Hat sok sikert kivanok hozza. De sajnos nem hiszem, hogy talal. Persze nem tudjuk, mi a megfelelö neki.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Túl érzékeny lehetsz, mire is? Ki van zárva, hogy valaki itt durván és otrombán bánna veled, mert ezt Gergö (az admin) indok nélkül, jogosan, azonnal törli! Pontosan ez a lényege a késleltetett megjelenésnek. S pontosan azért van egy VIP topik is. Itt azok irhatnak be, akik már nagyon régen irogtanak itt és megengedhetö nekik, az azonnali megjelenités, mert mindenki tudja róluk, hogy egy bizonyos szinvonal mindig lesz a monadnivalójukban!havasjohn írta: Ha például valaki durván, lekezelően, otrombán bánik velem, vagy szól hozzám, természetesen meg lesz róla a véleményem.
S valóban igaza van Évának! Nagy butaságra vall, ha valaki jó szakma és nyelvtudás nélkül indul el külföldre, hiszen ha otthon Mo.-on sem tudott dülöre jutni, akkor mit vár nyugaton, ahol több millió hasonló munkanélküli van, rádásul az anyanyelvük német....
DCT
- havasjohn
- Látogató
Nem vagyok túl érzékeny. Engem nem bántott senki. Általánosan és egyetemesen emeltem szót az ellen, hogy bárki "bántsa" (és ez alatt sok minden érthető) a másikat. És tettem mindezt személyeskedés, mutogatás, célozgatás nélkül. Legalábbis szándékom szerint.DECOTEXT írta: Túl érzékeny lehetsz, mire is? Ki van zárva, hogy valaki itt durván és otrombán bánna veled, ...
Természetesen mindenkinek más az ingerküszöbe, és ez betudható a személyiségek, emberfajták, élethelyzetek, aktuális gazdasági, mentális, szociális stb. állapotának. Ezzel együtt kell élni. A fórum ilyen tekintetben, mint maga Németország, "multikulturális". És bár ezen tulajdonságok csak részben intelligenciafüggők, mert ugye egy atomfizikus is lehet morcos, sprőd mint a pokróc, jelen környezetben (segítségnyújtás, információ adás/vétel) ezt mégis releváns tényezőnek tartom, és mint tulajdonságpárokat összekapcsolom.
Motivációm másik forrása amint azt már előzőleg kiemeltem, az hogy az itt megforduló emberek, ne riadjanak el egyből a stílus miatt a fórumtól. Mert mi másért lett ez létrehozva, mint a fórumozókért. Annak nem sok értelme lenne, hogy néhány egymást kedvelő tag magában "levelezzen". Én inkább a sokszínű, nagy létszámú, barátságos, intelligens, informatív fórumozás híve vagyok.
És ha a moderátor amúgy is kigyomlálja a durva hozzászólásokat, ez a gyakorlat csak a fórum javára szolgálna. Szerintem.
Emellett még mindig és töretlenül egyetértek az előttem szólókkal a nyelv, a szakma, a keresés, a visszaolvasás stb. témájában.
fogcsibe. A napokban mintha itt olvastam volna fogászati asszisztensi állásajánlatokról.
jobboerse.arbeitsagentur.de
- Lindi89
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 3
DECOTEXT írta: [/color]S Nagy butaságra vall, ha valaki jó szakma és nyelvtudás nélkül indul el külföldre, hiszen ha otthon Mo.-on sem tudott dülöre jutni, akkor mit vár nyugaton, ahol több millió hasonló munkanélküli van, rádásul az anyanyelvük német....[/i]
Nagy butaságra vall??? Arra nem gondolsz hogy valakinek nincs más választása?
Pl. én választhattam, hogy otthon küszködök a szakmámban és a páromat 7hetente látom egy hétre (ami azért valljuk be egy értelmes és jó kapcsolathoz vajnyi kevés) vagy kijövök vele, keresek valami egyszerű munkát és megtanulom a nyelvet és vele lehetek.
Nem kéne általánosítani és mindenkit lehülyézni aki nem a ti elvárásaitok szerint éli az életét.
Szerintem rengeteg ember van aki nem úgy kezdi hogy "van 10év tapasztalatom, van egy baromi jó szakmám, perfeck vagyok németből...hmmm...mit is csináljak??? Áhhh, tudom! Kimegyek Németországba!".
Általában (vagyis az esetek nagy részében) ez nem így működik, hanem a kényszerűség viszi rá az embert és nincs ideje meg pénze évekig felkészülgetni.
Persze én is tanulgathatnék otthon és akkor miből élek, miből tanulok, hogy éljük túl a párommal azt az időt amíg én tanulgatok meg gondolkodok h mi legyen...kicsit ebbe is bele kéne gondolni!
Ez hogy kijön valaki egy óriási lépés és nem ledegradálni kéne, hanem egy kicsit legalább biztatni és segíteni. Senki nem halt még bele, hogy segít! (mellesleg a fórumnak ez lenne a lényege: a segítségnyújtás és nem az ítélkezés)
200x elmondtátok az adatokat, hogy miért nem lehetséges hogy valaki nyelvtudás nélkül munkát találjon és szerintem mindenki tisztában van vele. Mégis sokan találnak munkát nulla német tudással és inkább ezt kéne előtérbe helyezni hogy hogy és merre lehet elindulni, hogy az ember elérje a célját és nem letörni a kedvét és a lelkesedését.
Még egyszer mondom: nincs lehetetlen, csak tehetetlen.