Németországi munkát keresek

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21715 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Lindi, szerinted ha takaritanal, es nem tudjak neked elmondani, hogy mit es hogyan takarits, vagy ha mosogatsz, akkor hogyan, vagy hogyan hasznald a mosogatogepet, szerinted akkor tudsz dolgozni?
Lehet, hogy takaritani neman is lehet, de az utasitasokat meg kell erteni! Legalabbis szerintem. Es hogyan erted meg a munkaszerzödesedet, ha semennyire sem tudsz nemetül? vagy a parod segit ebben?
Az en tippem, hogy nemetül kell tudni, a szükseges mertekben. Tehat ahhoz a munkahoz szükseges mertekben, amit csinalni szeretnel. Ezen kivül par altalanos dolgot, hogy megertsd, mit mond a munkaltatod.
szia:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #21718 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Lindi89 írta: Az én problémám annyi, hogy nem beszélek németül (semennyire), igyekszem tanulni szavakat meg kifejezéseket, de azért ez kb. a nullával egyenlő sajnos. Remélhetőleg menni fogok integrációs tanfolyamra és 4-6hónap alatt nagyjából megtanulok németül, viszont addig is kell valami munka. Tudtok nekem ebben segíteni??Ha máshogy nem pár tippel, hogy mit meg hogy tegyek hogy nagy eséllyel kapjak munkát.Kb. bármi jó pl. takarítás, mosogatás vagy bármi amihez nem kell a nyelvet tudni.Előre is köszönöm !

Sajnos ez nem a "te problémád" hanem A PROBLÉMA! Német nelvtudás és szakma nélkül csak protekcióval tudsz munkát keresni. Természetesen van egy "szakma", ahol lenne esélyed, de ezt nem merem leirni, mert akkor a Gergö kimoderálja! Takaritásra és egyéb képzést nem igénylö munkakörre, van a németeknek is közel 3 millió munkanélkülije, akik rádásul tudják a nyelvet!
Ne feledd azt sem, hogy további 27 EU államból érkeznek a munkakeresök,
legtöbbször jó német nyelvtudással és keresett szakmákkal.... Igy sajnos
az élettérsadon fog múlni az életszinvonalad!

DCT

• Peggy Olson
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21729 Írta: Peggy Olson
Peggy Olson válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Az "Annerkennung" az ún. "jóhírnév igazolás"?

Több
12 éve 4 hónapja #21735 Írta: Lindi89
Lindi89 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kedves Eva!
Ezen vagyok, hogy valamennyire megtanuljak németül aztán pedig fejlesszem a maximumra, csak kell munka addig is amíg tanulok...a migrációs központban csodálkoztak, hogy 4napja vagyok itt és már tanfolyamra akarok menni, mert valaki csak évek múltán megy...
Azért írtam, mert úgy gondoltam, hogy biztos van itt pár ember akinek nagyobb a tapasztalata munkakereséssel kapcsolatban és hátha tud 1-2 jó tippet. Tisztában vagyok vele, hogy nem lesz egyszerű...stb. nem kell hogy mindenki külön-külön elmondja. De azért köszönöm az infókat.

Kedves Decotext!
Miért kell rögtön "leteremteni" és a hátrányokat hajtogatni??? Tisztában vagyok a nehézségekkel, de nem lehetetlen munkát találnom, nem értem miért kell rögtön így hozzáállni...egyébként kössz a "szakmára" való utalást, igazán kedves volt. Pl. a bátyám nyelvtudás nélkül talált munkát Írországban, nem is sok idő alatt. Nincs lehetetlen, csak tehetetlen!
Én szeretném inkább a lehetőségeket nézni és a motiváló dolgokat előtérbe helyezni és nem azt h mennyire nehéz meg jajj, de rossz nekem. Ebből lett elegem Magyarországon, hogy mindenki úgy állt a dolgokhoz, hogy hogyan nem lehet megcsinálni meg mi az akadály. Ezért nem halad semmi :S
100%ig biztos vagyok benne, hogy találok megfelelő munkát és a németet is jól megfogom tudni tanulni. Csak egy kis segítség reményében írtam, de látom hogy hiába.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #21736 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Peggy Olson írta: Az "Annerkennung" az ún. "jóhírnév igazolás"?

Nem!
Az "Anerkennung" az elismerés !

Ez lehet szóbeli, anyagi, esetleg erkölcsi, pl. valakinek a halál utáni is....

DCT

Több
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #21737 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Lindi89 írta: 100%ig biztos vagyok benne, hogy találok megfelelő munkát és a németet is jól megfogom tudni tanulni. Csak egy kis segítség reményében írtam, de látom hogy hiába.

Milyen segítség? Ki tanuljon meg helyetted németül? A (jó)néhány évvel ezelötti Írországot (amikor még a mutogató-makogó hülye is kapott mosogatói állást havonta 1200-1600 euróért) pedig véletlenül se vedd alapul 2012 németországi projektnél! Más világ, más időben! Nagyon más! ;)