Németországi munkát keresek

• Rian
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21744 Írta: Rian
Rian válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kedves Lindi!

Nagyon értem a problémád,én is hasonló cípőben járok!Még nem mentem ki,próbálok itthon legalább minimumot megtanulni,a férjem már kint van dolgozik,ezért próbálok én is találni valamit.nekem azt ajánlották,hogy gyárban nézzek szét,mert ott ha több magyar van akkor nem lehetetlen elkezdeni dolgozni!Ismerőseim így vannak kint 0 nyelvtudás nélkül húsfeldolgozóba,van olyan üzem ahol gyümölcsöt válogatnak,de érdemes munkaközvetítővel felvenni a kapcsolatot,állítólag van ahol beszélnek magyarul nem tudom!De ha már ha gagyogósan is de tudsz kommunikálni,akkor érdemes a hírdetéseket olvasni,házi segítséget elég sokan igénybe vesznek!Tény hogy nehéz,de nem lehetetlen!
Sok sikert! Ne add fől! Tanulj szorgalmasan és meglátod menni fog!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #21751 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Rian írta: nekem azt ajánlották,hogy gyárban nézzek szét,mert ott ha több magyar van akkor !

Aki ezt ajánlotta az vagy az ellenséged, vagy irigykedik, hogy Te ki akarsz jutni ö meg nem mer elindulni! Ha magyarok közé mész ki akkor soha a büdös életben nem fogod a nyelvet megtanulni! Vannak itt olyan török lakosok, akik 30 év BRD tartozkodás után is tolmáccsal mennek be egy hivatalos ügyet elintézni! Gondolom nem ez a célod! Ha a férjed már kint van akkor mire vársz? Menj ki hozzá! A többi jön magától! Nagy elönyöd, hogy a férjed révén van betegbiztsositásod!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Rian

• havasjohn
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21766 Írta: havasjohn
havasjohn válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

turbouno írta: .
Aki pedig ide ír,hogy segítséget kérjen,valójában nem vár senkitől sem semmit,csak pár kedves szót,hogy ne adja fel,amibe belekezdett,akármilyen lehetetlennek is tűnik!

A kedves szavakat itt nem mindig kapod meg. Akinek már bejöttek a dolgok, az magas lóról beszél veled, tipikus magyar módjára, pedig tanulhatott volna modort már bőven ott ahol most van. Persze ez nem mindenkire vonatkozik, de azért gyakran előfordul.
Sajnos a stílussal egyesek sok olyan embert is elriasztanak, akik habár most az elején vannak, és még csak információt szeretnének kapni, idővel majd maguk is információforrásként szolgálnának. De nem biztos, hogy így lesz, mivel leteremtették őket, és a rossz tapasztalat okán elmenekülnek innen.
De.
Ezek ellenére én azt tanácsolom, hogy ne vedd fel, ne sértődj meg, kezeld a helyén a dolgokat. Aki nyers, bántó modorú, és a segítőkészség távol áll tőle, az főjön csak a saját levében. Biztos arra van szüksége. :)
Én szívesen és normális hangon mondom el neked részben ugyanazt amit ők is, hogy keress rá az oldalon, vagy máshol arra ami közelebbről is érdekel. Kutakodj, olvass és persze kérdezz. Tuti lesz olyan is, aki normálisan válaszol. :)
Ja és ami fontos, ne add fel soha! Sok kitartás kell, de hidd el beérik a gyümölcse!

Ui.: Kéretlen tanács a tapasztaltaknak: Beszélj úgy azzal, aki segítséget kér, ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek, amikor te kérsz tanácsot. És hidd el, lesz még olyan. Senki sem tudhat mindent. :)

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #21769 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

havasjohn írta: Ui.: Kéretlen tanács a tapasztaltaknak: Beszélj úgy azzal, aki segítséget kér, ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek, amikor te kérsz tanácsot..

Ezzel maximálisan egyet lehet érteni! Nincs rosszabb annál ha valakit hitegetnek és illuziókat generálunk olyan dolgokból, ami az életünkhöz tartozik! Bizony én is mindig elvárom a tárgyilagos és föleg a racionális tanácsot, ha nekem is van ilyenre szükségem! Minden más csak etetés! Láthatjuk sajnos nap mint nap, hogy a kiérkezö honfitársaink óriási reményekkel, de fejetlenül, minden szervezés nékül nekivágnak és pár hónap kinlét után ismét haza kényszerülnek, mert valakik "rózsaszinüre" festették a nyugatot!

DCT

• Peggy Olson
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21771 Írta: Peggy Olson
Peggy Olson válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Korrekt tájékoztatás kell, ebben egyet értünk. Nem kell semmit rózsaszínre festeni, sőt, én tudni szeretném a nehézségeket is, hogy még eredményesebb legyen a felkészülésünk! Viszont havasjohn- nak igaza van, hogy azért a hangnem is fontos...

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21772 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

havasjohn,
en azt mondom, amilyen a kerdes, olyan a valasz is. Lehet kerni toronyorat lancostol...es semmit sem dolgozni erte. Mert en ugy gondolom, elöbb a megfeleö topicot kellene elolvasni, utana kerdezni. Es nem ugyanazt megkerdezni, amit mar megkerdeztek többen, es valaszoltunk is ra. Ha meg van valaki, aki nyelvtudas nelkül helyezkedett el, akkor attol kell segitseget kerni.
Nem latok a stilusban sem rosszat, megirjuk mit lehet, mit nem a mi velemenyünk szerint. Aki elriad es megsertödik, am tegye. De az biztos, hogy pl en amit leirtam mar parszor, azt nem irom le meg egyszer, keressen utana, akinek kellene. Es az is biztos, hogy aki igy ir, mint te, annak nem segitek, mert miert is tennem. De a többinek sem, aki követelözö, es csak mast dolgoztatna. Aki megerdemli - szerintem - annak igen. Ja, es szerintem nem követelözni kell, hanem megköszönni a segitseget, ha kap valaki.
Egyebkent nem ertem, miert nem tetszik többeknek, ha azt irjuk, hogy elöször nyelvet kellene tanulni, utana dolgozni. Ha addig nem tud megelni, akkor miert jött ki egyaltalan. Most sertödj meg, de milyen pihent agyu ötlet teljesen nyelvtudas nelkül munkat elvarni? Erröl egyebkent sok szo esik a megfelelö topicban.
Ja, es munka mellett meg nincs sok ideje az embernek altalaban nyelvet tanulni.
En biztosan nem alkalmaznek valakit, akivel egyaltalan nem tudom megertetni magam. Pl hogyan mondom el ha takaritonönek alkalmazom, hogy mit csinaljon es hogyan es mivel.
Es ha olvsnad a forumokat, akkor azt is latnad, hogy mindenki azt a modort kapja meg, amit erdemel, mert bizony irunk kedvesen is - azzal aki megerdemli.
Egyebkent sok sikert kivanok a nyelvtudas nelküli munkakeresesekhez.
Es meg egy: lehet kedvesen irni, aztan kiderül, hogy kacsa az egesz. talan jobb az igazsag, mert arra van szükseg - megint csak szerintem.
Es meg egy: csak egy pelda. Eljön valaki hozzam es követelözik, hogy neki mi minden jar....termeszetesen ami jar, azt megkapja, de semmit többet. Es mindig beirjuk a gepbe, ha valaki ilyen, es az biztos, hogy csak a szigoruan kötelezöt kapja meg. Ugyanakkor ha valaki megkerdezi, hogy mit lehetne tenni, mert ez meg ez van, tudunk-e segiteni, es latjuk, hogy nem fog üvöltözni velünk, ha nem tudunk - mindent megteszünk, amit csak lehet, sokszor többet is, mint ami jarna, vagy amit meg kell tennünk. Valaki követelte tölünk, hogy hivjuk fel a kassat, meg a KV-t, mert neki ez meg ez jar. Nem a mi feladatunk, hivja fel, es hozzon papirt rola, ha valami extra jarna neki. De többször felhivtuk mar mindkettöt, ha nem ilyen követelözöen kerdeztek.
Lehet nem ide valo a pelda, de ez az en gyakorlatom, es itt is hasonloan jarok el.
szia:
Eva