Németországi munkát keresek
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Ha nincs nem keves Bußgeld.
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- rbert
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 11
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ez sajnos tévedés. Legalább is itt a BRD-ben nem igy van. Mint már többször irtam, a kolegám testvére kamionos. Amkor munkahelyet változtatott, akkor le kellett adnia az elözö munkahelyén a kártyát és az uj helyen újat kapott. Akártýan ugyanis a cég adatai is rajta vannak akié az adott kamion tartozik!rbert írta: A digitalis kartya az a gepkocsivezeto dolga, es nem a munkaltato kell intezze hanem te sajat magad.
Azt el tudom képzelni, hogy ha valaki önálló vállalkozóként soför, az az maszek, és bérbe adja a szolgáltatását!
DCT
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 169
Helló,prosperus írta: A digikartya az a munkaltato feladata!
Ha nincs nem keves Bußgeld.
Tévedsz, a Digitale Fahrerkarte magánügy. (Sofőrkártya) Ha otthoni címe megmarad, akkor a lakóhely szerinti illetékes "Nemzeti Közlekedési Hatóságnál" kell kérni. Legjoobb esetben is csak annyi köze van a munkaadónak hozzá, hogy kifizeti a költségét. Vagy nem alkalmaz. A "Bußgeld" az viszont igaz. Igen borsos lesz, ha megfognak. Ugyan vannak esetek, mikor lehet kártya nélkül is menni, de igen bonyolult a munkaidő igazolása.
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
DECOTEXT írta:
Ez sajnos tévedés. Legalább is itt a BRD-ben nem igy van. Mint már többször irtam, a kolegám testvére kamionos. Amkor munkahelyet változtatott, akkor le kellett adnia az elözö munkahelyén a kártyát és az uj helyen újat kapott. Akártýan ugyanis a cég adatai is rajta vannak akié az adott kamion tartozik!rbert írta: A digitalis kartya az a gepkocsivezeto dolga, es nem a munkaltato kell intezze hanem te sajat magad.
Azt el tudom képzelni, hogy ha valaki önálló vállalkozóként soför, az az maszek, és bérbe adja a szolgáltatását!
Te is tévedsz Deco. A "Fahrerkarte" olyan mint egy személyi és a Fahrer sein Eigentum !!!! Nem átruházható, más nem használhatja és a kiállításához szükséges Antrag-ot csak személyesen lehet intézni !!! A munkáltatónak csak annyi köze van hozzá, hogy heti, vagy max. havi rendszerességgel letölti az adatokat.
"
Voraussetzungenzur Beantragung der Fahrerkarte:
- Wohnsitz in Deutschland seit mindestens
185 Tagen
- 1 Lichtbild (35 mm x 45 mm), das den
Bestimmungen der Passverordnung
vom 19.10.2007 entspricht
- Personalausweis / Reisepass
- EU-Kartenführerschein der Klasse B, C oder D oder
Führerschein aus einem anderen Land der europäischen Union beziehungsweise des europäischen Wirtschaftsraumes.
Die Fahrerkarte wird durch das Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) hergestellt und innerhalb von 7 Werktagen zugesandt. Sie ist nur 5 Jahre gültig und muss daher rechtzeitig neu beantragt werden.
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
DECOTEXT írta:
Azt el tudom képzelni, hogy ha valaki önálló vállalkozóként soför, az az maszek, és bérbe adja a szolgáltatását![/
"""A kártýan ugyanis a cég adatai is rajta vannak akié az adott kamion tartozik.
Mese habbal, A nevében is benne van !!! Digitaler Fahrer Karte !!! Sofőrkártya!!! Csak a gépkocsivezető adatai vannak rajta, az Ő tulajdona !!! A főnökének van egy úgynevezett "mesterkártyája", amivel vezethet is valamint adatokat menthet ki a tachográfból. Van továbbá műhelykártya is, amivel a műhelyben töltött időt tudják igazolni.
Valószínű összekevered az üzemanyagkártyával. Az a cégé.