Munkavállalási engedély
- tone
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1
13 éve 10 hónapja #2683
Írta: tone
tone válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Ferenc vagyok Swewin közeléből
erre felé 2 x 1 év ( ami lehet 2x egy év egy vagy két cégnél és után autómatikusan megkaptam az állandót. ímikor én megkaptam az állandót, kértük a nejemnek és a lányomnak 3 napon bellül megküldték.
íaz én tudomásom szerint tartománya válogatja attól függ mibe akar valaki elhelyezkedni, ill. mekkora az adott tersegben a munkanélküliség
Én kijöttem és elsö nap beadzuk a kerelmet, három napon bellül megkaptam, persze a munkáltatom hiány szakmára adta be a kérelmemet.
erre felé 2 x 1 év ( ami lehet 2x egy év egy vagy két cégnél és után autómatikusan megkaptam az állandót. ímikor én megkaptam az állandót, kértük a nejemnek és a lányomnak 3 napon bellül megküldték.
íaz én tudomásom szerint tartománya válogatja attól függ mibe akar valaki elhelyezkedni, ill. mekkora az adott tersegben a munkanélküliség
Én kijöttem és elsö nap beadzuk a kerelmet, három napon bellül megkaptam, persze a munkáltatom hiány szakmára adta be a kérelmemet.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Athena
- Látogató
13 éve 10 hónapja #2690
Írta: Athena
Athena válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Kedves Ferenc!
A hiányszakmákban mindig gyorsított eljárással adják meg a munkavállalási engedélyt, és egy év folyamatos munkaviszony után jár a határozatlan idejü munkavállalási. Házastárs ekkor természetesen szintén jogosult erre és gyermek is, amennyiben eltartott státuszban van (egyetemi hallgató) vagy nem töltötte be 21. életévét.
Sajnos vannak esetek, amikor nem megy ennyire egyszerüen az igénylés. Pláne a szakképesítést nem igénylö szakmáknál.
A hiányszakmákban mindig gyorsított eljárással adják meg a munkavállalási engedélyt, és egy év folyamatos munkaviszony után jár a határozatlan idejü munkavállalási. Házastárs ekkor természetesen szintén jogosult erre és gyermek is, amennyiben eltartott státuszban van (egyetemi hallgató) vagy nem töltötte be 21. életévét.
Sajnos vannak esetek, amikor nem megy ennyire egyszerüen az igénylés. Pláne a szakképesítést nem igénylö szakmáknál.
- wmari
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 15
13 éve 10 hónapja - 13 éve 10 hónapja #2730
Írta: wmari
wmari válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Hallo, klinikai ápolónő vagyok,négy éve dolgozom kint-ebből hármat Ausztriában. De-ben akar alkalmazni egy ffi az Édesanyja ápolásához. Ő intézi a munkavállalói engedélyt Münchenben. Milyen okmányokat van joga elkérni tőlem-semmit nem tudok róla, nem szeretnék Natascha Kampusch 2.lenni!Ő már azt is kéri, hogy miért születtem,bankszámlaszámot,biztosítószámot,stb, holott megkapta a korrekt pályázati anyagot.
Kérlek Benneteket, segítsetek!
Kérlek Benneteket, segítsetek!
- Athena
- Látogató
13 éve 10 hónapja #2732
Írta: Athena
Athena válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Szia Wagnermari!
A munkavállalási igényléséhez a következő doksik szükségesek:
- tartózkodási igazolás
- lakcímbejelentő
- érvényes személyi/útlevél
- foglalkoztatási ígéret pl. szerződés, megállapodás
- ajánlólevél a leendő foglalkoztatódtól. Ez egy opció, ami megkönnyíti az engedélyezési procedúrát
- bizonyítványaid hiteles fordítása németre vagy angolra
- munkáltatói igazolások németül vagy angolul, amennyiben állítottak ki neked ilyesmit.
- kitöltött igénylőlapok
Nos, elvileg ez mind szükséges az igényléshez. Ha munkáltatód intézi, több eséllyel kapod meg az engedélyt.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv. Athena
A munkavállalási igényléséhez a következő doksik szükségesek:
- tartózkodási igazolás
- lakcímbejelentő
- érvényes személyi/útlevél
- foglalkoztatási ígéret pl. szerződés, megállapodás
- ajánlólevél a leendő foglalkoztatódtól. Ez egy opció, ami megkönnyíti az engedélyezési procedúrát
- bizonyítványaid hiteles fordítása németre vagy angolra
- munkáltatói igazolások németül vagy angolul, amennyiben állítottak ki neked ilyesmit.
- kitöltött igénylőlapok
Nos, elvileg ez mind szükséges az igényléshez. Ha munkáltatód intézi, több eséllyel kapod meg az engedélyt.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv. Athena
- wmari
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 15
13 éve 10 hónapja #2733
Írta: wmari
wmari válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
hallo Athena,
hálásam köszönöm a tájékoztatásodat,többirányban is át akart verni feleslegesen kért,privát jellegű okmányok kérésével, miközben címet,telefont sem adott meg. Holnap elküldöm melegebb éghajlatra.
Üdv, és mégegyszer kösz.
hálásam köszönöm a tájékoztatásodat,többirányban is át akart verni feleslegesen kért,privát jellegű okmányok kérésével, miközben címet,telefont sem adott meg. Holnap elküldöm melegebb éghajlatra.
Üdv, és mégegyszer kösz.
- tone
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1
13 éve 10 hónapja #2742
Írta: tone
tone válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Pontosan Athena pontosan leírta a szükséges dok.-at.
Aki ezen felül kér, azzal azonnal megszakítani a kapcsolatot.
Aki ezen felül kér, azzal azonnal megszakítani a kapcsolatot.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: wmari