Munkavállalási engedély

Több
13 éve 10 hónapja #2770 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Sziasztok !
Nem akarok elkeseríteni senkit, de ha végigolvastátok a hozzászólásokat, akkor láthatjátok, hogy a munkavállalási engedély csak egy ( mondjuk nem kikerülhető és nem elhanyagolható ) a sok engedély és bejelentkezés közül. Ráadásul még az engedély eltörlésének mikéntjéről nem nyilatkozott a kormány. Svájcba pl. azt akarják, hogy valamelyik hivatalos nyelvet beszélned kell az engedélyhez. Ki tudja, hogy Németországba milyen szűrőt fognak beépíteni a természetes szűrésen kívül. Lesz miből válogatniuk.

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 10 hónapja #2771 Írta: wmari
wmari válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Hallo Gabo 888, nem tudom,mi a szakmád, de szívenütött ez a mondat,hogy "három hónapig tanultam németül, de ez kevés volt".
Mint anyád, mondom Neked, az piszok kevés.Én bele se mérnék így vágni,és nem örülnék a magyar főnöknek, mert így soha nem fogsz megtanulni németül.
Hogy állsz a dialektusokkal?Ha netalán más tartományba kerülsz.
Hogy állsz a nyelvtannal? Jövő idő,félmúlt,ragozás?
Írjál, ha sok a szerencséd-nekem folyton tanulnom kell negyedik éve,és elégedetlen vagyok magammal.
Üdv.:) :) :)

Több
13 éve 10 hónapja #2772 Írta: dizel
dizel válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Miklós írta: Sziasztok !
Nem akarok elkeseríteni senkit, de ha végigolvastátok a hozzászólásokat, akkor láthatjátok, hogy a munkavállalási engedély csak egy ( mondjuk nem kikerülhető és nem elhanyagolható ) a sok engedély és bejelentkezés közül. Ráadásul még az engedély eltörlésének mikéntjéről nem nyilatkozott a kormány. Svájcba pl. azt akarják, hogy valamelyik hivatalos nyelvet beszélned kell az engedélyhez. Ki tudja, hogy Németországba milyen szűrőt fognak beépíteni a természetes szűrésen kívül. Lesz miből válogatniuk.

Svajc nem tagja az EU-nak csak spec szerzodese van az EU-val a "szabad munkaeroaramlasrol":) Nemetorszag viszont az EU tagja es a jelenleg hatalyos jogszabalyok szerint nem lehetoseg, hanem kotelezettseg, hogy felszabaditsa a Mo.-al egyutt belepo Kelet-Europai orszagok korlatozasat a nemet munkaeropiacrol! Nem kothet semilyen allami kitetelt! A munkaeropiac majd dont! Pont. Ez az aktualis allapot. Ettol fuggetlenul az ezernyi mas burokratikus szabaly ervenyes eppugy mint mas Ny-Eu allampolgaraira. A szuro majd a piac lesz! Alapmunkaknal tokmindegy, mert azt mar ugyis keves "nemet" csinalja. Viszont a verseny elezodni fog.
Mas meloknal meg meglepo, de itt sok cegnel eros a szakszervezet es vedik a helyiek erdekeit kemenyen! MAsreszrol meg hozni kell az elvarasokat, "finnyasak" a munkaerovel kapcsolatban. Papiron nem fognak diszkriminalni, legfeljebb majd azt mondjak, nem te vagy a megfelelo szakmailag esetleg:) Raadasul a piacra nem csak Mo-rol jonnek majd, hanem a lenyegesen nagyobb Lengyelorszagbol is, Szlovakiabol, Csehektol. Romania es Bulgaria egyelore nem jatszik. Azaz a verseny itt is elezodik majd!
Viszont a nemetek sem hulyek, kell nekik ember a gazdasagukhoz es a nyugdijrendszerukhoz is. Nemet ismerostol hallottam, hogy ugyan gond van a nyugdijrendszerukkel (demografia), de majd a bevandorlok megoldjak:) Viszont az, hogy lehet jonni munkavallalasi engedely nelkul, nem azt jelenti, hogy barki aki felteszi a kezet az johet is.

Több
13 éve 10 hónapja - 13 éve 10 hónapja #2773 Írta: Gabo888
Gabo888 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

wagnermari írta: Hallo Gabo 888, nem tudom,mi a szakmád, de szívenütött ez a mondat,hogy "három hónapig tanultam németül, de ez kevés volt".
Mint anyád, mondom Neked, az piszok kevés.Én bele se mérnék így vágni,és nem örülnék a magyar főnöknek, mert így soha nem fogsz megtanulni németül.

Igazad van de eppen arra utaltam, hogy nagyon keves a nemethez 3 honap es a magyar fonokot pedig egyaltalan nem ertem, azt is nekem cimezted? :unsure:

Több
13 éve 10 hónapja #2774 Írta: dizel
dizel válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

wagnermari írta: Hallo Gabo 888, nem tudom,mi a szakmád, de szívenütött ez a mondat,hogy "három hónapig tanultam németül, de ez kevés volt".
Hogy állsz a dialektusokkal?Ha netalán más tartományba kerülsz.
Hogy állsz a nyelvtannal? Jövő idő,félmúlt,ragozás?
Írjál, ha sok a szerencséd-nekem folyton tanulnom kell negyedik éve,és elégedetlen vagyok magammal.
Üdv.:) :) :)

Irta, hogy a fele interju angolul ment!:) Azert itt is vannak olyan allasok, ahol a munkanyelv nem nemet. En is angolul dolgozom es eg az arcom, de kozel egy ev itt let utan semennyire nem beszelem a nemetet, pedig tanulom:) Egyszeruen senki nem beszel korulottem nemetul, meg a nemetek sem. Ez van. Ujevi fogadalom, hogy rafekszem a tanulasra!

Több
13 éve 10 hónapja - 13 éve 10 hónapja #2776 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Bocsi, nem említettem, hogy Svájc uniós állam lenne, mindössze párhuzamot vontam a két egyidejűleg történő nyitás között. Másrészről viszont igazad van a szűrési dolgokat illetően. Csak azt nem tudom, hogy a magyar nyugdíjrendszert ki fogja fellendíteni, mert itt nem gondok lesznek, hanem már régóta vannak. A német tanulásról: ismerősöm ajánlott egy oldalt, ahol a neten keresztül lehet valamilyen egymás tanítgatásos módszerrel tanulni, én még nem próbáltam ki. Ha valakit érdekel:
http://www.livemocha.com

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza