Munkavállalási engedély
- Gabo888
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 9
13 éve 10 hónapja - 13 éve 10 hónapja #2777
Írta: Gabo888
Viszont nagyon bizok benne, hogy kevesebb mint 2 ev es ujra Angliaban lehetek.
Gabo888 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Nahat, akkor nem csak nalunk van igy. En vagyok a cegnel az egyetlen aki erolteti a nemetet es igy eleg jol fejlodok, persze a nyelvtantol mar kivagyok es igaz, hogy en meg csak nehany hete erkeztem, de az is biztos, hogy akkora energiat nem fogok belefeccolni, hogy 4 ev utan is elegedetlen legyek magammal mert jelenleg is "brigadelso" vagyok, hivatalokban sem volt gondom, sot mar telefonon sem adnak el.dizel írta: En is angolul dolgozom es eg az arcom, de kozel egy ev itt let utan semennyire nem beszelem a nemetet, pedig tanulom:) Egyszeruen senki nem beszel korulottem nemetul, meg a nemetek sem.
Viszont nagyon bizok benne, hogy kevesebb mint 2 ev es ujra Angliaban lehetek.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- dizel
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 28
13 éve 10 hónapja #2778
Írta: dizel
dizel válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Csak azert hangsulyoztam ki, hogy Scajc nem Eu-s, mert igy ot nem kotik azok a szerzodesek mint Nemetorszagot. Ok varialhatnak, torvenykezhetnek, de Nemetorszag nem nagyon! Az o altaluk anno hozott korlatozas lejart.
A magyar nyugdijjal kapcsolatban meg az uzenet egyertelmu szvsz. Abban senki ne bizzon, ha lesz akkor az alamizsnara eleg lesz talan. Legalabbis az en korosztalyomban.(>30ev) Ongondoskodas a megoldas valahogy! Peldaul melo Nemetorszagban:)es abbol felretenni.
A magyar nyugdijjal kapcsolatban meg az uzenet egyertelmu szvsz. Abban senki ne bizzon, ha lesz akkor az alamizsnara eleg lesz talan. Legalabbis az en korosztalyomban.(>30ev) Ongondoskodas a megoldas valahogy! Peldaul melo Nemetorszagban:)es abbol felretenni.
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 172
13 éve 10 hónapja #2779
Írta: Miklós
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
Miklós válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Akkor én a 42-vel mit szóljak. Szerintem mire mi oda jutunk, magát a fogalmat is eltörlik. Az utsó két mondattal teljes mértékben egyetértek.
- Gabo888
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 9
13 éve 10 hónapja #2780
Írta: Gabo888
Gabo888 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Nem publikalnam az eletkoromat de legjobb esetben is Marinak mar alig lenne a nyugdijig ha nekem valoban anyai tanacsokat szeretne adni.
Amugy, konkretan a nyugdijra reagalva: elsosorban privat nyugdij megtakaritas de az sem art ha van allami is.
Amugy, konkretan a nyugdijra reagalva: elsosorban privat nyugdij megtakaritas de az sem art ha van allami is.
- Zoltan1968
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 3
13 éve 10 hónapja - 13 éve 10 hónapja #2782
Írta: Zoltan1968
Zoltan1968 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Szia Miki
Nem tudod véletlenül, hogy az E102-es papirt lehet-e hosszabitani?
Nem tudod véletlenül, hogy az E102-es papirt lehet-e hosszabitani?
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 172
13 éve 10 hónapja - 13 éve 10 hónapja #2783
Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély
Szevasz Zoli !
Nos, nem tudom, mert az én esetem speciális, fél lábbal vagyok még csak kint, az is kicsit bonyolult variáció.
Viszont rákerestem az oep honlapján és az írja, hogyNa bummm !Okosabb nem lettem. Remélem segített valamit.
Üdv: Miklós
Nos, nem tudom, mert az én esetem speciális, fél lábbal vagyok még csak kint, az is kicsit bonyolult variáció.
Viszont rákerestem az oep honlapján és az írja, hogy
"Amennyiben egy munkáltató munkavállalóját egy másik állam területére munkavégzés céljából küldi ki, akkor a másik államban történő munkavégzés ellenére a dolgozó továbbra is
a kiküldő állam jogszabályai szerint marad biztosított úgy, mintha továbbra is ennek a területén dolgozna. A kiküldetés időtartama 12 hónap lehet, melyet egyszer – újabb 12 hónappal – meg lehet hosszabbítani."[/i] Ez egy 2010. május 1-től érvényes szabályozás, viszont egy munkajogi oldalon meg ez van: [i]Korábban az E102 nyomtatvánnyal lehetett még egy évre hosszabbítani az E101-es nyomtatványt, most azonban az E101 megszűnésével az E102 is értelmét veszti.
A kétéves biztosítási jogviszony meghosszabbítása továbbra is lehetséges lesz, amennyiben az kivétel megállapítását kéri a munkáltató, alátámasztva a speciális körülményeket. A kivétel jóváhagyását a fogadó ország azonban mostantól egyoldalúan nem hozhatja meg, csak a másik érintett tagállam hozzájárulása esetén és ebben az esetben is legfeljebb ötéves érvényességgel.
Üdv: Miklós