Munkavállalási engedély

Több
13 éve 10 hónapja - 13 éve 10 hónapja #2870 Írta: Zoltan1968
Zoltan1968 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Köszi az infot. Ezt a E106-os papírt hol lehet beszerezni mert erről még nem hallottam.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Athena
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 10 hónapja #2873 Írta: Athena
Athena válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Sziasztok!

Az EU-s kártyával az a probléma, hogy a magyar OEP beleköthet az ellátás szükségességébe... Erre volt már példa.
Az E106-tal személyes tapasztalataim vannak. Mivel Németországban vagyok biztosítva, de jelenleg Ausztriában lakom és babát várok, az európai biztosítási kártyával nem járhatnék szürövizsgálatokra, melyek extrém fontosak. Ezért megigényeltem a német biztosítónál a nyomtatványt, amit aztán aláírva továbbítottam a helyi biztosítónak és ök kiállítottak nekem egy E-card-ot, ami az itteni biztosítási kártyának felel meg. Ezzel minden olyan szolgáltatást igénybe vehetek, mintha itt lennék biztosított. Az elszámolás a két biztosító között zajlik. Ezzel természetesen a németországi jogviszonyom sem szünik meg, tehát ott jár nekem továbbra is orvosi ellátás. Magyarország-Németország esetében ugyanez pepitában. A magyar OEP kiállítja az E106-ot, és a választott német biztosítónál történö leadása után kiküldik a német biztosítási kártyát. Mint Èva is írta, ehhez természetesen szükséges németországi bejelentett lakcím a magyaron kívül...

Üdv. Athena

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 10 hónapja #2874 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Szia Athena!
En ugy olvastam, hogy az E106-tal azok az ellatasok jarnak,amik otthon Magyarorszagon, illetve mindenkinek a hazajaban. Namost ezzel felmerülnek kerdesek: pl olyan ellatasra is jogosult-e, ami Magyarorszagon nincs is, gondolok pl a börrakszüresre, es biztosan van több is meg.
En azt javaslomn, hogy ha eu kartyaval kell igenybe venni itt eü szolgaltatast, akkor legyen valamilyen sürgös ellatast igenylö baj is. Mert abba nehez belekötni kesöbb. Es erdemes valamilyen leletet is kerni, mert azon van diagnozis. Ugye, azt nem lehet latni, hogy az orvos mit ir a sajat dokumentaciojaba.
Viszont ezert a leletert penzt szoktak kerni, nem keveset, szokasosan rövid lelet: GOÄ 70: 5,36 Euro, reszletes GOÄ 75: 17,43 Euro. Erröl termeszetesen nyugtat ad az orvos, ha kerik. Mint ahogy a 10 Euros nyugtat is erdemes eltenni, ha szükseg lenne meg egyszer a negyedevben orvosi ellatasra, be kell mutatni, hogy egyszer mar kifizette.
Athena en nem tudom, hogy terhesseg eseten minden vizsgalat szürövizsgalat-e, es hogy minek tartjak a terhesgondozast. Talan nem minden resze szürövizsgalat, de ezt Te biztosan jobban tudod mar.

szia:
Eva

• Athena
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 10 hónapja #2879 Írta: Athena
Athena válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Szia Èva!

Mivel helyi egészségbiztosítási kártyát állítanak ki (pl. Németországban a Versicherungskarte), a helyi jog szerint vehetöek igénybe a szolgáltatások. A terhesgondozás pedig egyértelmüen szürövizsgálat, nem minösül sürgösségi ellátásnak... Ez ügyben annó hosszas diskúrzust folytattam a német biztosítóval, ami nem fizette volna EU kártyával az osztrák vizsgálatokat, söt a nögyógyász sem fogadta volna el. Tehát vagy privát doki vagy az E 106. Az utóbbi benyújtásával viszont megkaptam a helyi biztosítási kártyát (itt E-Card), és valóban az itteni jog szerint vehetem igénybe az ellátásokat. Egy példa: gyógyszerkiváltás, amire Németországban ingyenesen juthatnék hozzá, Ausztriában fizetnem kell érte 5,10€-ot. Tehát, a helyi jog szerint bírálnak. Mindezt a német biztosító is megerösítette. Szerintem ugyanígy zajlik Mo. és No. között is. Olvastam az OEP közleményét is, ök biztosan adnak felvilágosítást ez ügyben a magyar-német viszonyokat illetöen.

Üdv. Athena

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 10 hónapja #2883 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Szia Athena!

Nemetorszagban sem ingyenes minden gyogyszer, persze lehet, hogy amit Te szedsz az igen.
Azt hiszem, majd megkerdezzük a KV-t - illetve a baratom, mert ö nemet.
Ha megtudunk valamit, megirom Neked.

szia:
Eva

• Louis
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 10 hónapja - 13 éve 10 hónapja #2903 Írta: Louis
Louis válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Sziasztok!
Valaki tud valami informaciot arrol, hogy meg mindig szukseges a nemetorszagi munkahoz munkavallalasi engedely? Ugy volt, hogy 2011-ben megszunik...viszont nem hallottam iden meg errol semmit.
Ti hallottatok mar ezzel kapcsolatban valamit?
A valaszokat elore is koszonom!