Munkavállalási engedély

Több
13 éve 10 hónapja - 13 éve 10 hónapja #2920 Írta: Jocika09
Jocika09 válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Hello Louis!
Igen szükseges. En itt szembesültem vele, hogy mennyi mindent be kell szerezni a legalis munkavallalashoz. Sajnos ahoz, hogy munkavallalasi engedelyt kapj kell egy 3 honapja bejelentett lakcim(en dec.1.el vagyok itt bejelentve es marc 1en kapok engedelyt) illetve kell az is hozza, hogy a kervenyezo lapot a ceg ami alkalmazni akar kitoltse neked.(szval kell egy ceg aki alkalmazni akar teged es kot veled egy eloszerzodest) Kb 6-8 het mire megadjak az engedelyt, szval ha te mondjuk dec 1el be vagy ide jelentkezve van allando lakcimed akkor az engedelyt olyan jan kozepe korul erdemes megkerni, hogy marc 1re kesz legyen. Ezen kivul igenyelni kell egy un. Socialverziherung szamot amit a Krankenkassenel tudsz(ez a magyar TB nek felel meg) es ugye itt nyitni is kell ehez egy szamlat amire majd ha dolgozol fizeted a tb-t. Kell meg egy Bankkonto(folyoszamla) amire a penzt utalja a munkaadod, illetve adokartya is. Ezt is meg kell igenyelni. Nagyjabol most ennyi jut eszembe.
Majus 1 tol igaz nem kell mar munkavallalasi engedely de bejelentett lakcim igen illetve ne aggodj megoldja a nemet allam, lessz biztos mas nehezites. Szval nem egyszeru Nemetorszagban munkat vallalni, de nem lehetetlen es mindenkeppen megeri.
Minden jot

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• kolosevics
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 10 hónapja #2922 Írta: kolosevics
kolosevics válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne:több helyen olvastam hogy január 1-től szezonmunka munkavállalási engedély nélkül már végezhető az új EU-tagoknak.Namost,ha pl találnék egy munkáltatót,aki alkalmazna úgy,hogy először felvesz szezonmunkára kb. májusig,és utána elvileg ugye nem kell munkavállalási,a szerződést meghosszabítjuk határozatlan idejüre,szerintetek ez így működhetne? Csak egy elmélet....

Szép napot!

• Louis
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 10 hónapja #2924 Írta: Louis
Louis válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Hello Jocika09!

Koszi a valaszod! Ezekkel a dolgokkal mar egy ideje tisztaban vagyok, mivel mar 2 eve itt elek...szoval csak azt az idot varom, amikor mar vegre nem kell munkavallalasi engedely. Na de, hamarosan itt van majus. Vegulis onnantol leszek kivancsi, hogy mi
fog valtozni, ha egyaltalan valoban lesz valtozas.
Ugyhogy mindenkinek fel a fejjel!!!

• szmanyi
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 10 hónapja - 13 éve 10 hónapja #2943 Írta: szmanyi
szmanyi válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Helloka
Nos, a január 1-i munkavállalás az olyan mint a szlovákoké vagyis nem kell munkavállalási engedély 5 hónap után 1 hónap otthon. A papírokat viszont neked kell elintézni, a munkáltató már nem intéz smmit. Ezt onnan tudom, hogy így műkődik mert ahol én dolgozom oda most jött egy magyar srác és így kapta meg.
Sok sikert.

Több
13 éve 7 hónapja - 13 éve 7 hónapja #3875 Írta: manoka
manoka válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Sziasztok!
Munkavállalási engedélyt kért a munkáltatóm és mivel sokáig tartott a munkaügyinél érdeklődtem most mi van. Ők közölték , hogy már 23-án kiküldték. A munkáltatóm meg nem keresett azóta sem. Ilyenkor mi van? Én ugy tudom, ha megkérte az engedélyt akkor köteles alkalmazni, ha akar ha nem. Lehet közben meggondolta magát. Ma hívom, hogy mi történt. Kíváncsi vagyok a válaszra.

Több
13 éve 7 hónapja - 13 éve 7 hónapja #3883 Írta: zignec
zignec válaszolt a következő témában: Munkavállalási engedély

Információra lenne szükségem arról, hogy a török állampolgárságú férjem (nem EU), 5 éves tartózkodási kártyával rendelkezik Magyarországon milyen módon tud Németországba maradni és munkát vállalni. 3 hónapot maradhat mint turista, ennyit tudtak nekem segíteni, senki nem tud semmit. Ha valakinek van valami infója és megossza velem, azt nagyon megköszönjük... szép napot üdv Zignec