Munka Németországban McDonald's

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #19757 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Munka Németországban McDonald's

nonicunika írta: ... rosszat nem olvastam ilyen jellegű munkáról, sőt, egy pár nagyon meg volt elégedve hasonló munkával.

Minden relativ! Mihez képest?

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 5 hónapja #19762 Írta: laolaj
laolaj válaszolt a következő témában: Munka Németországban McDonald's

nonicunika írta: szia!

olvastam az egyik hozzászólásodban, hogy elég jól ismered a kinti mekis lakáskörülményeket. az az igazság, hogy nézegettem a bajorországi meki melót, tök jól hangzik, a pénz sem annyira kevés, sőt az ajánlat is csábító, merthogy a lakás már le van vonva a keresett bruttóból vagy hogy i mondjam. igazság szerint nagyon szeretnék kimenni mekibe dolgozni, mert hiába van középfokú nyelvvizsgám, sajnos több éve nem használtam a nyelvet, így elfelejtődött egy csomó minden.
szeretnék igazából tanácsot kérni, vagy némi információt, mert nem merek addig önéletrajzot küldeni, amíg nem tudok pár dolgot "kinyomozni". napok óta a fórumokat bújom, rosszat nem olvastam ilyen jellegű munkáról, sőt, egy pár nagyon meg volt elégedve hasonló munkával.

örülnék, ha esetleg tapasztalatodról írnál pár mondatot. hálás lennék érte.
válaszod előre is köszönöm.

noémi

Ezt az írást olvasva majd a DCT írását, illetve köszönhető annak a kicsiny bornak amit elfogyasztottam. Reakció született meg bennem.

Igaza van DCTnek, csak ti ezt nem otthonról nem tudjátok olykor több oldalról látni.
Miről is beszélek...
Kijössz egy országba ahol nem az anyanyelved beszélik. Minden szokás, funkció részben vagy egészben más mint az otthoni. Naivságod akár rossz irányba is vezetheti utad célját. Itt nem akarok "ördögöt a falra festeni", de azért megkérek és itt most MINDENKIT, aki KI AKAR vagy FOG JÖNNI! Nem pihenni fog kijönni, hanem átalakulni.
Miért is mondom ezt.
Itt nem teheted meg azt mint otthon, hogy max ha nem jön össze akkor haza megyek. Beugrok haverhoz majd segít. Hol van anyu?
Azért jöttél ki vagy fogsz, hogy TE magad tedd le az alapokat egy jobb élet vagy egyenes élet reményében.
Sajnálattal közlöm, hogy kolbász max a hűtőben fogsz találni, azt is csak akkor ha már megharcoltál a mindennapi betevőért. "Miért mondod ezt, anyu csomagolt eleget?"na jó ez csak vicc :lol: Amikor rá döbben az ember, hogy eddigi megszokott életét egy álomért azaz célért teszi félre vagy netán eldobja vagy feláldozza, és egyedül megszólal mint magyar rádöbben hol is van. A félelem és reszketés fogja el mit tegyen, mi tévő legyen.
Szar is az mikor azt hiszik sokan, hogy majd őt várják és minden jó lesz. Munkában olykor nincs idő arra, hogy várjanak rád hogy kifejezd magad vagy babusgassanak. Bajod van mit csinálsz? hova fordulsz? Kihez? Hisz ezekre mindre élő példákat tudok mondani, csak abban az esetben sokáig írnék még.

pl. Ledobok a székre 3 polót és egy gatyát, majd otthagyom pl egy hétig.
Te azt mondod, kupi van. Én meg, hogy miről beszélsz?

Értések meg, az hogy olvastam azt, hogy valaki ezt írta vagy azt és jól hangzik... MIND mások vagyunk. Ami neked piros nekem még sárga is lehet. Nem vagyunk egyformák. Mindenki másképpen reagál az eseményekre.

Megértem azt is, hogy sok embernek nem sok esélyes vagy választása van. Nem sok minden van amibe kapaszkodni. De azért arra hagyatkozni, hogy 3an írták ezt ami nagyon jó és egy ellene. Az igaz akkor, hogy 75% az esély, de ez nem tény.
Tény akkor van ha kijössz és TE éled meg mind azt amit meg kell.
Cselekedj! Készülj fel majdnem a legrosszabbra. Max pozitívan csalódsz! Ami jó és szerintem még mindig jobb mint sírni és 2 nap után haza kullogni! Talán ez az ami még a legracionálisabb és keményebb majdnem minden érzelmet félre téve.
Tudok jóról is mesélni, de azt majd máskor! :P

A leírást, rögtönözve, megtörtént eseményeken alapulva írtam nem légből kapva.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: DECOTEXT

• SzGerg
  • SzGerg profilkép
  • Nem elérhető
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Nem vagyok tökéletes, hiányzik belőlem a hiba :-)
Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #19787 Írta: SzGerg
SzGerg válaszolt a következő témában: Munka Németországban McDonald's

Kedves Maya (vagy, bárki aki segíteni tudna)
Én párommal mennék ki Németországba (az elejétől átolvastam a fórumot) nekem anyanyelvi nyelvtudásom (felsőfokú nyelvvizsgával), páromnak felsőfokú nyelvvizsgája van. Jelenleg Magyarországon egy étteremben dolgozunk (családi) heti 7 nap napi 12-16 órát... A kérdésem az lenne, hogy mennyire reális esély van arra, hogy mindketten azonnal munkát találjunk lehetőleg egy étteremben, vagy 1 városon belül, illetve, hogy két fizetésből (Teilzeitos) mennyire lehet kigazdálkodni a dolgokat. (érdekelne itt részletesebben a várható fizetés és az életvitellel kapcsolatos kiadások)

Több
12 éve 5 hónapja #19788 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Munka Németországban McDonald's

SzGerg írta: A kérdésem az lenne, hogy mennyire reális esély van arra, hogy mindketten azonnal munkát találjunk lehetőleg egy étteremben, vagy 1 városon belül

50%

SzGerg írta: két fizetésből (Teilzeitos) mennyire lehet kigazdálkodni a dolgokat. (érdekelne itt részletesebben a várható fizetés és az életvitellel kapcsolatos kiadások)

A fizetést ebben a topikban megtalálod (900-1000) a kiadásokról pedig több topikban is olvashatsz.

• SzGerg
  • SzGerg profilkép
  • Nem elérhető
  • Junior Member
  • Junior Member
Több
12 éve 5 hónapja #19790 Írta: SzGerg

igen 50% vagy igen vagy nem :-)
úgy gondoltam, mennyire kell nekik ember, felvesznek e egyből 2-t is vagy annyira már nem nagy a hiány?

• SzGerg
  • SzGerg profilkép
  • Nem elérhető
  • Junior Member
  • Junior Member
Több
12 éve 5 hónapja #19791 Írta: SzGerg

Igazából ott tartok, ha behívnak, és tuti meló van, azonnal tudnék menni.... Csak merre érdemesebb, melyik részén németnek?