Fodrász munka Németországban

Több
13 éve 6 hónapja #4573 Írta: Tundyke
Tundyke válaszolt a következő témában: Fodrász munka Németországban

Köszönöm szépen a táblázatot!
Igen,túl keveset pénzt kapunk.De ezt gondoltam is.Nyitott szemmel járok,és ha találok jobbat,oda megyek.Addig meg jó lesz ez a munkahely.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Evuka
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 6 hónapja #4576 Írta: Evuka
Evuka válaszolt a következő témában: Fodrász munka Németországban

szia, Tündike
A 800 euro szerintem is nagyon kevés:( Ennyit itthon is keresnél. Nekem egy németországi munkaközvetítő mondta, hogy Rheinauban,vagy környékén van fodrász állás 1600 euro/honap. Igaz, hogy vállalkozóként kell dolgozni, és nem tudom, hogy mennyi a járulék amit ki kell fizetni.:dry: De gondolom, hogy még így is több maradna:) Szívből kívánom, hogy találj egy jól fizető fodrászatot:)

Több
13 éve 6 hónapja #4597 Írta: gymarti
gymarti válaszolt a következő témában: Fodrász munka Németországban

Szia Tündi!

Na, hogy vagy? Szokod az új helyed?
Kérdeznék pár dolgot, mert erősen gondolkodóba ejtett, amit írtál.
Én itthon vállalkozóként dolgozom már régóta, így magam után fizetek mindent. Egy üzletben bérlem a helyem, de mindenben szabadon dönthetek.(Itthon már jóformán senki sem alkalmazott, hanem csak vállalkozók dolgoznak, legalábbis a szépségiparban). Nem tudom, ez kint hogy megy, de ez a 800 eurós fizetés nagyon nem szimpatikus. Ott is létezik-e ilyen, hogy egy üzletben bérelsz egy széket, de te szabod meg az áraidat, a munkaidődet? Érvényes-e kint az itthoni vállalkozói engedély, vagy ott kell igényelni, ezt meg megszüntetni? Tudsz ezekről valamit?
Köszi!

Márti

Több
13 éve 6 hónapja #4608 Írta: Tundyke
Tundyke válaszolt a következő témában: Fodrász munka Németországban

Szia Márti!
Örülök,hogy minden nap írsz!
Nagyon jól vagyok,köszönöm szépen!Imádok ebben a szalonban dolgozni!
A fizum remélhetőleg több lesz,mint 800 euro.Ma pontosan megbeszétük a főnökkel hogy is van ez.Van egy fix,és az fölött a forgalom 15%-a.Így biztosan több lesz.A héten a vendégek akik nálam voltak,úgy mentek el,hogyha jönnek legközelebb,akkor engem keresnek.És még most kezdtem.Így bizakodom,hogy ez csak jobb lehet.Az otthoni vállalkozóid nem jó itt.Vagy mester vizsgával tudsz saját üzletet nyitni,vagy igazolt a szakmában eltöltött év felmutatásával.Pontosan ez mennyi,már nemtudom,de itt a fórumon is foglalkoztunk már ezzel a témával.Azt,hogy itt van-e székbérléses lehetőség,fogalmam nincs.Ha lenne sem érdekelne most.Majd meglátod,hogyha kijössz,nem olyan egyszerű elkezdeni bármit is.Én is tanultam 2 éve a nyelvet,és az első napokban csak füleltem,hogy mit is mondanak?Mi ugye a nyelviskolában az irodalmi németet tanuljuk,és ahol én vagyok,igen erős sváb dialektussal beszélnek.Ma már igen jól ment a vendégekkel a beszélgetés,de meg kellett szokni a kiejtésüket.Szóval,idejöttem egy idegen országba,egy idegen városba,és örültem,hogy dolgozhatom valahol.Majd ha már itt van az ember egy ideje,és kezd megszokni mindent,majd akkor kell gondolkodni,hogyan tovább.Nekem ez most így megfelel.Na puszi mindenkinek,írjatok,ha tudok segíteni!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Több
13 éve 6 hónapja #4620 Írta: gymarti

Szia Tündi!

Én is örülök, hogy minden nap írsz:)! És örülök, hogy nem érzed terhesnek a sok kérdésemet.
Épp tegnap jutott eszembe, hogy milyen furcsa ez a fix fizu. A mi szakmánk pont nem erről híres, itt teljesítmény után szoktak fizetni. És most írod, hogy az alaphoz jön még a 15%. Így azért jobban hangzik.
Teljesen megértek mindent a kezdéssel kapcsolatban. Én tényleg nem vagyok még ott, még nem nekem kell ezeket a nehézségeket megélni. Ezért is jó, hogy általad képet kaphatok a kinti viszonyokról. És nagyon becsüllek az elért eredményeidért. Nem lehet könnyű szakmailag is megfelelni és még kedvesen, mosolygósan társalogni egy idegen nyelven (ráadásul rettenetes dialektusban beszélő emberekkel).Ez mind hatalmas feladat az elején. De ezek szerint gyorsan belejöttél és az is nagyon jó, ha személy szerint Hozzád szeretnének jönni újra a vendégek. Ebből már lehet építkezni. És idővel biztos egyre jobb lesz. És az is nagyon fontos, hogy jól érzed magad, jó a légkör. Ha nem így lenne, nagyon meg tudná mérgezni a mindennapjaidat. Szóval örülök, hogy minden jól alakul:) !!!

Több
13 éve 6 hónapja #4737 Írta: gymarti

Szia Tündi!

Hogy vagy? Dolgozol ezerrel:)? Alakul a vendégkör?
Remélem minden rendben Veled! Puszi