Fodrász munka Németországban
- gymarti
- Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 4
13 éve 5 hónapja #4982
Írta: gymarti
gymarti válaszolt a következő témában: Fodrász munka Németországban
Szia Jutka!
A száraz hajvágást nem igazán értem, mert szárazon lehetetlen pontosan vágni. Gondolom ezen akarnak spórolni:S . Gáz...
Tündi már írt a fodrász fizetésekről, ezzel kapcsolatban Téged is megkérdezhetlek? Általánosnak mondható a 800 euró+ 15% jutalék, vagy ez is tartományonként (netán üzletenként) változó?
És ha még arra is tudnál válaszolni, hogy két kicsi gyerek mellett, akikért menni kell oviba, suliba kora délután hogy tudnék elhelyezkedni? Van 4 vagy 6 órás csak délelőttös műszak?
Előre is köszi a választ!
Szép napot!
Márti
A száraz hajvágást nem igazán értem, mert szárazon lehetetlen pontosan vágni. Gondolom ezen akarnak spórolni:S . Gáz...
Tündi már írt a fodrász fizetésekről, ezzel kapcsolatban Téged is megkérdezhetlek? Általánosnak mondható a 800 euró+ 15% jutalék, vagy ez is tartományonként (netán üzletenként) változó?
És ha még arra is tudnál válaszolni, hogy két kicsi gyerek mellett, akikért menni kell oviba, suliba kora délután hogy tudnék elhelyezkedni? Van 4 vagy 6 órás csak délelőttös műszak?
Előre is köszi a választ!
Szép napot!
Márti
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- jutka
- Látogató
13 éve 5 hónapja #4993
Írta: jutka
jutka válaszolt a következő témában: Fodrász munka Németországban
Szia Márti! Hát én csak abban tudok neked választ adni ami nálunk van. A fizetések gondolom sok mindentől függnek: szalonoktól tartományoktól?! Én csak abban tudok nyilatkozni ami nálunk van. Nálunk 1000 €-rót, és a borravalót kapják a lányok plusz be vannak jelentve. Ezért: minden nap hétfő kivételével: tehát, k-sz-cs-p. de: 9-től este 19ig kell dolgozni, hétfő, vasárnap szabad,és szombaton 9-15-ig van nyitva az üzlet. Mindennap egy óra szabad, ezt apránként vagy egyszerre lehet eltölteni, de a lányok apránként szokták, cigi, kaja, stb...Hát nem nagyon keresnek olyat akinek gyereke van,meg aki gyereket szeretne a közeljövőbe.de ez nálunk van, ez nem azt jelenti, hogy mindenhol ez az elvárás. Nem szeretnélek elkeseríteni, inkább felkészíteni, hogy mire számíts. én nem nagyon halottam két műszakról de nem is akarok hülyeséget írni. Ha gondolod egyik nap még érdeklődöm ez ügyben mert volt már aki több helyen dolgozott. Nem tudom hová szándékoztok menni, ez itt Münchenben van, és itt nagyon sok külföldi dolgozik, és sokan vannak Magyarországról is, tehát válogatnak sajna, és a feltételeket ők szabják. Vállalkozó meg csak abban az esetben lehet fodrász valaki itt, akinek mestervizsgája van. Igazából én úgy látom, hogy jobb alkalmazottnak lenni, nincs annyi gondja az embernek. Azért itt sem olyan könnyű a vállalkozás mint ahogy ez el van terjesztve, de hát mindenki megpróbálhatja. A napokba még írók ha lesz egy kis időm és sikerül többet megtudnom. Addig is szép hétvégét, családodnak is. Jutka.
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 383
13 éve 5 hónapja #4997
Írta: prosperus
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
prosperus válaszolt a következő témában: Fodrász munka Németországban
Kedves Jutka,
nem sok beleszolasom van a levelezesedbe, de batorkodom megjegyezni, hogy örülök, hogy valaki a tenyeket minden szepites nelkül tovabbitja az erdeklödöknek.
Ezek mind valos tenyek es az egesz nyugat Nemetorszagra vonatkozik. Azert nyugat, mert kelet Nemetorszagban ca. 200 Euroval kevesebbet keresnek a lanyok.
Az, hogy a munkaltato valogat ez csak termeszetes ,hiszen ö fizeti a bered es ö fizeti az összes Sozialabgabet Nemetorszagban. Nem hinnem, hogy Magyarorszagon ugy lenne, hogy a munkavallalo diktal.
A vallakozasra vonatkozoan is stimmel minden, ugyanis ez nem csak a fodraszokra ,hanem minden szakmara (villanyszerelö, kömüves stb.)vonatkozik.
Csakis, de csakis akkor valthatod ki a vallakozasod amennyiben egy nemet mestervizsgaval rendelkezel.
Tovabbi sikereket kivanok!
nem sok beleszolasom van a levelezesedbe, de batorkodom megjegyezni, hogy örülök, hogy valaki a tenyeket minden szepites nelkül tovabbitja az erdeklödöknek.
Ezek mind valos tenyek es az egesz nyugat Nemetorszagra vonatkozik. Azert nyugat, mert kelet Nemetorszagban ca. 200 Euroval kevesebbet keresnek a lanyok.
Az, hogy a munkaltato valogat ez csak termeszetes ,hiszen ö fizeti a bered es ö fizeti az összes Sozialabgabet Nemetorszagban. Nem hinnem, hogy Magyarorszagon ugy lenne, hogy a munkavallalo diktal.
A vallakozasra vonatkozoan is stimmel minden, ugyanis ez nem csak a fodraszokra ,hanem minden szakmara (villanyszerelö, kömüves stb.)vonatkozik.
Csakis, de csakis akkor valthatod ki a vallakozasod amennyiben egy nemet mestervizsgaval rendelkezel.
Tovabbi sikereket kivanok!
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: jutka
- gymarti
- Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 4
13 éve 5 hónapja #5000
Írta: gymarti
gymarti válaszolt a következő témában: Fodrász munka Németországban
Jutka,
köszönöm a kedvességed és a kimerítő tájékoztatást!
Nagyon nem lettem feldobva a hírtől:( . Főleg ettől nem:
"Hát nem nagyon keresnek olyat akinek gyereke van,meg aki gyereket szeretne a közeljövőbe."
Kezdem úgy érezni, hogy kint vagy nem szülnek a dolgozó nők, vagy nem dolgoznak az anyák, mert apa olyan piszok jól keres, hogy megtehetik hogy csak a háztartással meg a gyerekekkel foglalkozzanak. Nem látom a középutat. Mit csinálnak a korombeli anyák?
Ovi csak kora délutánig van ebéd nélkül, suliban nincs napközi szintén ebéd nélkül, tehát menni kell a gyerekekért 1-2 óra körül. Ha nem áll vigyázzban minimum egy nagymama, akkor mégis hogy a bánatban tud dolgozni egy anya??? Én egyébként sem szeretnék napi 10 órában dolgozni, bőven elég volt belőle meg az örökös szombatozásból. Többek között ezért jó a vállalkozósdi, mert én szabom meg a munkaidőmet.De ez ott nem így van, ezek szerint.
Ha ez tényleg így megy, akkor lehet hogy más megoldást kell keresnem.
Egyébként egy tartománnyal nyugatabbra mennénk, csak még a pontos helyet nem tudjuk, majd talán júliusban kiderül...
Azért ha megtudsz bármi újat és megírod, nagyon megköszönném:)!
Szép hétvégét Nektek is! Márti
köszönöm a kedvességed és a kimerítő tájékoztatást!
Nagyon nem lettem feldobva a hírtől:( . Főleg ettől nem:
"Hát nem nagyon keresnek olyat akinek gyereke van,meg aki gyereket szeretne a közeljövőbe."
Kezdem úgy érezni, hogy kint vagy nem szülnek a dolgozó nők, vagy nem dolgoznak az anyák, mert apa olyan piszok jól keres, hogy megtehetik hogy csak a háztartással meg a gyerekekkel foglalkozzanak. Nem látom a középutat. Mit csinálnak a korombeli anyák?
Ovi csak kora délutánig van ebéd nélkül, suliban nincs napközi szintén ebéd nélkül, tehát menni kell a gyerekekért 1-2 óra körül. Ha nem áll vigyázzban minimum egy nagymama, akkor mégis hogy a bánatban tud dolgozni egy anya??? Én egyébként sem szeretnék napi 10 órában dolgozni, bőven elég volt belőle meg az örökös szombatozásból. Többek között ezért jó a vállalkozósdi, mert én szabom meg a munkaidőmet.De ez ott nem így van, ezek szerint.
Ha ez tényleg így megy, akkor lehet hogy más megoldást kell keresnem.
Egyébként egy tartománnyal nyugatabbra mennénk, csak még a pontos helyet nem tudjuk, majd talán júliusban kiderül...
Azért ha megtudsz bármi újat és megírod, nagyon megköszönném:)!
Szép hétvégét Nektek is! Márti
- Tundyke
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 14
13 éve 5 hónapja #5006
Írta: Tundyke
Tundyke válaszolt a következő témában: Fodrász munka Németországban
Sziasztok!
Igen,minden így igaz,ahogy Jutka és Prosperus leírta.Én is napi 10 órát dolgozom,de ha van vendég,nyitvatartási idő ide vagy oda,addig dolgozunk amíg vannak.Nagyon kemény,nekem is nagyon fájnak a lábaim.Rengeteg a vendég,és minden nap kell dolgozni.Tegnap mondta a főnök,hogy jövő héten mivel csütörtök munkaszüneti nap,így a rendes szabadnapot nem kapjuk meg.Mi is reggel 9-től este 19-ig dolgozunk.Sokszor szünet nélkül.Van,hogy csak annyi idő van pihenni,amit a wc-n,1-2 perc.Na de ne panaszkodjunk.Munka otthon is sok van,de talán nem ennyi fizetésért,és dolgozni ugye mindenhol kell.Én örülök,hogy itt vagyok(vagyunk).
Igen,minden így igaz,ahogy Jutka és Prosperus leírta.Én is napi 10 órát dolgozom,de ha van vendég,nyitvatartási idő ide vagy oda,addig dolgozunk amíg vannak.Nagyon kemény,nekem is nagyon fájnak a lábaim.Rengeteg a vendég,és minden nap kell dolgozni.Tegnap mondta a főnök,hogy jövő héten mivel csütörtök munkaszüneti nap,így a rendes szabadnapot nem kapjuk meg.Mi is reggel 9-től este 19-ig dolgozunk.Sokszor szünet nélkül.Van,hogy csak annyi idő van pihenni,amit a wc-n,1-2 perc.Na de ne panaszkodjunk.Munka otthon is sok van,de talán nem ennyi fizetésért,és dolgozni ugye mindenhol kell.Én örülök,hogy itt vagyok(vagyunk).
A következő felhasználók mondtak köszönetet: jutka
- Tundyke
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 14
13 éve 4 hónapja #5882
Írta: Tundyke
Tundyke válaszolt a következő témában: Fodrász munka Németországban
Szia gymarti!
Közeleg a kiköltözesed napja!Mikor is lesz az?
Sajnos amiota ilyen sokat dolgozom,nagyon ritkän jövök fel a forumra.Minden este fel 8 utän jövök haza,es hulla vagyok.De ezt eszben tartom,hogy nemsokära te is jössz.Amugy velem minden rendben,mär sok visszajäro vendegem van
Irj Gergönek,es kerd el az e-mail cimem,itt nemtudom megadni neked,es akkor tudunk kapcsolatot tartani.Minden jezdeti nehezseg ellenere nagyon örülök(örülünk),hogy belevägtunk,es itt vagyunk.Bär elöbb tettük volna
Sok puszi,es väroma a friss fejlemenyeket,es a levelet!Üdv,Tünde
Közeleg a kiköltözesed napja!Mikor is lesz az?
Sajnos amiota ilyen sokat dolgozom,nagyon ritkän jövök fel a forumra.Minden este fel 8 utän jövök haza,es hulla vagyok.De ezt eszben tartom,hogy nemsokära te is jössz.Amugy velem minden rendben,mär sok visszajäro vendegem van
Irj Gergönek,es kerd el az e-mail cimem,itt nemtudom megadni neked,es akkor tudunk kapcsolatot tartani.Minden jezdeti nehezseg ellenere nagyon örülök(örülünk),hogy belevägtunk,es itt vagyunk.Bär elöbb tettük volna
Sok puszi,es väroma a friss fejlemenyeket,es a levelet!Üdv,Tünde