Fodrász munka Németországban
- jutka
- Látogató
13 éve 6 hónapja - 13 éve 6 hónapja #4824
Írta: jutka
jutka válaszolt a következő témában: Fodrász munka Németországban
Szia Márti! Én az előző levelemben melletted próbáltam állni, és csak azért írtam, hogy ne menjen el a kedvetek, mert olvastam egy pár levelet ami neked szólt és a kérdésedre alkotott válaszok kissé eltértek attól amit szerettél volna megtudni, legalábbis szerintem. Meg a fogtechnikai állást is félre érthetted, ugyan is én ne tudom, hogy ti hány évesek vagytok, csak a kis gyermekekből ítélve gondoltam, hogy még kellő képen fiatalok vagytok és pont ezért írtam, hogy az idősebbeknek nincs nagyon esélyük de nektek, mármint a férjednek igen....Igazából, hogy a szakmai tudás mennyire fontos azt nem tudom ebben a szakmában, de az ismerősöm mondta, fogy a fizetési feltételek végett veszik inkább a fiatalokat fel.
Tényleg nagyon sok sikert kívánok nektek. Üdvözlettel. Jutka.
Tényleg nagyon sok sikert kívánok nektek. Üdvözlettel. Jutka.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Hunor1899
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
13 éve 6 hónapja - 13 éve 6 hónapja #4825
Írta: Hunor1899
Hunor1899 válaszolt a következő témában: Fodrász munka Németországban
Sziasztok,
Egy gyors és egyszerű kérdésem lenne! Párommal mi is szeretnénk kiköltözni végleg. Szintén fodrász és zseniálisan ügyes keze van viszont nincsenek meg az eszközei.
A kinti szalonok is úgy működnek mint az itthoniak? Elvárják, hogy saját cuccokkal rendelkezzél vagy a munkáltató használatra biztosítja ha már felvettek? Válaszod előre is köszönöm!
További szép napot
Szabolcs
Egy gyors és egyszerű kérdésem lenne! Párommal mi is szeretnénk kiköltözni végleg. Szintén fodrász és zseniálisan ügyes keze van viszont nincsenek meg az eszközei.
A kinti szalonok is úgy működnek mint az itthoniak? Elvárják, hogy saját cuccokkal rendelkezzél vagy a munkáltató használatra biztosítja ha már felvettek? Válaszod előre is köszönöm!
További szép napot
Szabolcs
- gymarti
- Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 4
13 éve 6 hónapja #4827
Írta: gymarti
gymarti válaszolt a következő témában: Fodrász munka Németországban
Kedves Jutka!
A válaszodból úgy érzem, hogy valamit félreértettél. Maximálisan segítségként értelmeztem a leveled, a leírt tapasztalataidat és nagyon köszönöm, hogy bekapcsolódtál a témába! Igazán nagy segítség egy már kint élő szakmabeli véleményét olvasni. Úgyhogy ne haragudj, ha másként lehetett értelmezni a válaszom.
Mióta rendszeres látogatója vagyok ennek a szuper oldalnak, rengeteg infót kaptam a kezdéssel kapcsolatban. És ez azoknak köszönhető, akik már kint élve veszik a fáradságot és megosztják a saját tapasztalataikat a még itthon lévő érdeklődőkkel. Ezzel egy csomó felesleges izgalomtól, utánajárástól megkímélve minket. Ezért mindenkinek hatalmas köszönet! Az meg szerintem nem baj, ha nem csak a pozitív oldalát látjuk a dolgoknak, sőt! Egy ekkora váltásnak számos buktatója lehet, erre is fel kell készülni, akkor kisebb a pofára esés lehetősége.
Témához visszatérve: ezt kifejtenéd kicsit bővebben?:
"itt kicsit bonyolult és furcsa dolgokat is kérnek"
Kíváncsivá tettél;)! Például pink csíkokat egy idős úr balról jobbra fésült kopaszodó foltját takaró hosszú tincsbe:P?
Valahogy úgy érzem, hogy a férjem meg fogja találni a helyét, elég talpraesett és remek problémamegoldó képességgel rendelkezik.
"a fizetési feltételek végett veszik inkább a fiatalokat fel."
ahogy mindenhol...
Remélem pár hónap múlva már én is arról az oldalról írhatok az itthoniaknak:).
Minden jót Neked!
Márti
A válaszodból úgy érzem, hogy valamit félreértettél. Maximálisan segítségként értelmeztem a leveled, a leírt tapasztalataidat és nagyon köszönöm, hogy bekapcsolódtál a témába! Igazán nagy segítség egy már kint élő szakmabeli véleményét olvasni. Úgyhogy ne haragudj, ha másként lehetett értelmezni a válaszom.
Mióta rendszeres látogatója vagyok ennek a szuper oldalnak, rengeteg infót kaptam a kezdéssel kapcsolatban. És ez azoknak köszönhető, akik már kint élve veszik a fáradságot és megosztják a saját tapasztalataikat a még itthon lévő érdeklődőkkel. Ezzel egy csomó felesleges izgalomtól, utánajárástól megkímélve minket. Ezért mindenkinek hatalmas köszönet! Az meg szerintem nem baj, ha nem csak a pozitív oldalát látjuk a dolgoknak, sőt! Egy ekkora váltásnak számos buktatója lehet, erre is fel kell készülni, akkor kisebb a pofára esés lehetősége.
Témához visszatérve: ezt kifejtenéd kicsit bővebben?:
"itt kicsit bonyolult és furcsa dolgokat is kérnek"
Kíváncsivá tettél;)! Például pink csíkokat egy idős úr balról jobbra fésült kopaszodó foltját takaró hosszú tincsbe:P?
Valahogy úgy érzem, hogy a férjem meg fogja találni a helyét, elég talpraesett és remek problémamegoldó képességgel rendelkezik.
"a fizetési feltételek végett veszik inkább a fiatalokat fel."
ahogy mindenhol...
Remélem pár hónap múlva már én is arról az oldalról írhatok az itthoniaknak:).
Minden jót Neked!
Márti
- gymarti
- Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 4
13 éve 6 hónapja #4829
Írta: gymarti
gymarti válaszolt a következő témában: Fodrász munka Németországban
Szia Szabolcs!
A kérdés gondolom nem nekem szólt, de azt sejtem, hogy ha fodrász a párod, akkor legalább ollója (ritkító is) biztosan van. Azt biztos nem adnak sehol! Keféket, hajszárítót, beterítő kendőt valószínűleg biztosít egy szalon, ha alkalmazottként veszik fel, de szerintem az alapvető eszközökkel rendelkeznie kell.
Nekem van mindenem (még eszközkocsim, hajvágó székem is), de én vállalkozó vagyok, meg kellett vegyem. De Jutka vagy Tündi majd megadja Neked a tuti választ:)!
Sok sikert Nektek!
Üdv!
A kérdés gondolom nem nekem szólt, de azt sejtem, hogy ha fodrász a párod, akkor legalább ollója (ritkító is) biztosan van. Azt biztos nem adnak sehol! Keféket, hajszárítót, beterítő kendőt valószínűleg biztosít egy szalon, ha alkalmazottként veszik fel, de szerintem az alapvető eszközökkel rendelkeznie kell.
Nekem van mindenem (még eszközkocsim, hajvágó székem is), de én vállalkozó vagyok, meg kellett vegyem. De Jutka vagy Tündi majd megadja Neked a tuti választ:)!
Sok sikert Nektek!
Üdv!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Hunor1899
- Tundyke
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 14
13 éve 6 hónapja #4861
Írta: Tundyke
Tundyke válaszolt a következő témában: Fodrász munka Németországban
Szia Hunor!
Ha kijöttök,a párod bizonyára munka keresés után próba munkára megy.(én így voltam).Mindenhol(3 helyen voltam próbamunkán),a saját eszközeimmel kellett dolgoznom.Ez nem csak itt,hanem otthon is alapelvárás.
Ha kijöttök,a párod bizonyára munka keresés után próba munkára megy.(én így voltam).Mindenhol(3 helyen voltam próbamunkán),a saját eszközeimmel kellett dolgoznom.Ez nem csak itt,hanem otthon is alapelvárás.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Hunor1899
- jutka
- Látogató
13 éve 5 hónapja #4906
Írta: jutka
jutka válaszolt a következő témában: Fodrász munka Németországban
Szia Márti! Bocsi,hogy csak most válaszolok! Igen, mint írtad ilyen furcsaságokat is kérnek, meg ahol én dolgozom ott pl. nem kérnek szárítást, vagy csak maguknak szárítják be!! hát ez azért nálunk nincs, mert az ember azért megy fodrászhoz, hogy szép frizurája legyen, legalábbis én ezt gondolom. Van aki csak szárazon kéri a vágást,hölgyek!! hát majd meglátod!!de meg lehet szokni. A fizetésről meg nem szeretnék írni hülyeséget a férjed részére, ezt csak halottam, de nem kell mindent elhinni itt sem, hanem amit az ember magának próbál meg az a biztos. Hát ennyi. Szép estét. Jutka.