Adókártya, adószám
- nagyberci
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 25
Elolvastam itt a hozzaszolasokat, de nem valt vilagossa elottem az egesz. Szoval en kaptam egy munkaajanlatot Neu-Ulm mellett, elvileg januar 4-en kell kezdjek, de felhivott a konyvelo acegtol, hogy el kell intezzem az adoszamot, a betegbiztositast es a bankkartyat, ezek nelkul nem tud munkaszerzodest csinalni, es persze feketen egy percig sem dolgoztatnak(ezt en sem akarom). De tudtommal amig nincs bejelentett lakcimem egyiket sem tudom elintezni. Nemde? Azt mar kivalasztottam, hogy betegbiztositonak a TKK-t, banknak pedig a Sparkasse-t valasztom. Kb mennyi idobe telik ezeknek az elintezese, vagy valamelyiket lehet-e bejelentett lakcim nelkul intezni? Persze a munkaltatom lakast is biztosit.
Eleg-e a Magyar Lakcimkartya, vagy utlevel is kell az ugyintezesekhez. Valaszaitokat elore is koszonom.
Azert vagyunk a vilagon, hogy valahol otthon legyunk benne!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Reggel kilnectől, délig mindent el tudsz intézni! Ha a munkaadód lákást is biztosít az meg főnyeremény! Igy csináld:nagyberci írta: Azt mar kivalasztottam, hogy betegbiztositonak a TKK-t, banknak pedig a Sparkasse-t valasztom. Kb mennyi idobe telik ezeknek az elintezese, vagy valamelyiket lehet-e bejelentett lakcim nelkul intezni? Persze a munkaltatom lakast is biztosit..
1./ 9:00 bejelentkezel az adott lakásba. (Ha mégse lenne, akkor keress egy munkásszállást, vagy panziót és oda)
2./ 9:30 Menj be a banka és nyiss egy "Giro" számlát. (Olyan mint othhon az átutalási.)
(15 perc mert sorba kell állni esetleg)
3./ 10:10 Menj be a TKK helyi vagy közeli képviseletéhez és jelentkezz be. Adnak egy biztositási számot. (10 perc)
4./ 11:00 Átmész az adóhatósághoz és kérsz egy adószámot. (5 perc, ez megy gyorsan mert fizetni akarsz...)
5./ 11:30-kor ebédelsz a McDonaltban (40 perc)
6./ 13:00 Szerződés aláírása.( Pezsgős köszöntő -módjával-) (30 perc)
7./ Ha nem volt sok a pezsgő, akkor 14:00-kor kezdheted a délutános műszakot!
DCT
- nagyberci
- Nem elérhető
- Junior Member
Koszonom az infokat, de eloszor nem a lakasszerzodest kell inteznem, amivel megyek a "Rathaus"-ba es kerek Nemet Lakcimkartyat, majd utanna a tobbit, ahogy felsoroltad?
Eleg-e a Magyar Lakcimkartya, vagy utlevel is kell az ugyintezesekhez.
Udv. Berci
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Hát szerintem a magyar lakcimkártyát a terdedre szögezeted! Itt a BRD-ben jelentkezz be valahol! Német címed legyen! Ha nincs akkor gány az egéesz!nagyberci írta: Koszonom az infokat, de eloszor nem a lakasszerzodest kell inteznem, amivel megyek a "Rathaus"-ba es kerek Nemet Lakcimkartyat, majd utanna a tobbit, ahogy felsoroltad?
Eleg-e a Magyar Lakcimkartya, vagy utlevel is kell az ugyintezesekhez.Udv. Berci
Azt irtad, hogy ad a munkaadó szállást, vagy lakást. Akkor oda jelentkezz be és kész, de kezd a lakcimmel! E nélkül sem bank, sem biztositó nem nagyon fog szóba állni veled, mert akkor turista vagy! (Egy lehetőség talán volna, ha a munkaadó intéz mindent! Ilyet már hallottam csak ritka! Az útlevélben még a magyar címed sincs benne! Az csak a személyazonosság bizonyitásásra jó. Szerintem nem kell, ha van személyid, de jobb, mert az utlevélben többnyelvű a szöveg! (Én külföldön mindig az útlevelet hásználom, akkor is ha elég más, vagy nem kell semmi!)
DCT
- nagyberci
- Nem elérhető
- Junior Member
- Eva10
- Látogató
Bemesz, bejelentkezel, es megkapod a papirt. Ez egy A$-es lap,kartya nincs,legalabbis nekem sosem adtak.
szia:
Eva