Adókártya, adószám

Több
11 éve 9 hónapja #28151 Írta: VargaRenata5
VargaRenata5 válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Sziasztok!
Olvastam a hozzászólásokat, de sajnos nem értem. Februárban kezdek Nürnbergben. Először elintézem a lakcímkártyát, majd utána az adószámot. Eddig érthető. De most addig tudok dolgozni vagy sem? :) És a lakcímkártya intézésekor, kell jönnie velem az ingatlan tulajdonosnak vagy sem? Előre is köszönöm a válaszokat.

Reni

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 9 hónapja #28155 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

VargaRenata5 írta: Olvastam a hozzászólásokat, de sajnos nem értem. Februárban kezdek Nürnbergben. Először elintézem a lakcímkártyát, majd utána az adószámot. Eddig érthető. De most addig tudok dolgozni vagy sem? És a lakcímkártya intézésekor, kell jönnie velem az ingatlan tulajdonosnak vagy sem? Előre is köszönöm a válaszokat. Reni

Kedves Reni! A sorrend az ahogy irod az rossz!
1./ Kell egy lakcim.
2./ Kell egy bankszámla
3./ Kell egy munkahely (munkaszerzödéssel).
4 / Kell egy adószám.

(Ehez a sorrendhez nem feltétlenül szükséges ragaszkodni, de mind a négy kell!) Addig amig ezek nincsenek meg, nem tudsz dolgozni csak feketén! (Ezt meg nem ajánlom!) A lakás tulajnak sehova nem kell veled ennie, mert ö csak a bérszezödést irja alá, s megadja a számlaszámát, ahova utahatod a lakbért és ha van kauciót. (KP soha semmit ne fizess, mert az is feketén megy, s igy minden jogod és lehetösged megszünik a lakással és lakhatással kapcsolatban!!!)

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: VargaRenata5

Több
11 éve 9 hónapja #28156 Írta: AiRLAC
AiRLAC válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Szia

tudsz, ha a bérszámfejtés napjáig (ami mondjuk adott hó huszonikszedike) megkapod az adószámodat. Gondolom ha nem akkor is megoldják valahogy aztán utólag adminisztrálnak.

Lakcímhez nekem egyszer kérték a bérleti szerződést, másodszor meg csak az útlevelem kellett.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 9 hónapja #28168 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

AiRLAC írta: tudsz, ha a bérszámfejtés napjáig (ami mondjuk adott hó huszonikszedike) megkapod az adószámodat. Gondolom ha nem akkor is megoldják valahogy aztán utólag adminisztrálnak.

Az adószám kérése 10 percig sem tart! Azonnal megkapod! E nélkül viszont ne dolgozz!
(Hallgass a vén szamárra.....)

DCT

Több
11 éve 9 hónapja #28172 Írta: nagyberci
nagyberci válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

VargaRenata5 írta: Sziasztok!
Olvastam a hozzászólásokat, de sajnos nem értem. Februárban kezdek Nürnbergben. Először elintézem a lakcímkártyát, majd utána az adószámot. Eddig érthető. De most addig tudok dolgozni vagy sem? :) És a lakcímkártya intézésekor, kell jönnie velem az ingatlan tulajdonosnak vagy sem? Előre is köszönöm a válaszokat.

Reni

Kedves Reni.

Elso lepesbe lakast kell keresni, es ha mar megvan a berleti szerzodesed, mehetsz a helyi rathaus-ba, ahol bejelenkezel a szerzodesbe szereplo cimre(kb 15perc). Utanna menj a Finanzamt-hoz es kerj egy adoszamot(max. 30perc), utanna pedig valamelyik bankba nyissal szamlat a nevedre(max. 30perc), es vegul a betegbiztositohoz(itt is max 30perc). Ugyhogy az egeszet egy delelott le tudod jarni. Ebed utann mar a munkaszerzodest is alairhatod, es ha kell delutann mar kezdheted is a muszakot.
Sok sikert.

Azert vagyunk a vilagon, hogy valahol otthon legyunk benne!

• janeska
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 9 hónapja #28185 Írta: janeska
janeska válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy a lakcímkártya, adószám, TB és bankkártya intézéséhez Én mint munkavállaló nem is kellek (pl. aláírás) ?? :confused:
Ugyanis én még itthon vagyok, Magyarországon, de "elvileg" a munkáltató azt mondta mindent elintéz. Fénymásolatokat az irataimról átadtam neki.
Csak ennek lassan 1 hónapja...
Köszönöm előre is a segítséget.